Siker. Relatív, azon belül is furcsa szó, de mégis merem használni, mert első fesztivál szereplésünk kapcsán valóságosan ez az élményem. Hogy siker. Volt. Sőt. Most is az. Onnan tudom, hogy emberek nagy örömmel, olykor szinte mint pusztában forrásra csodálkozva fogadták, amit adni tudtunk, nagyon mélyen és nagyon erősen érkeztek többen is meg, egyrészt, és másrészt hogy akaratunkon kívül, hmm, tudtomon kívül módszerré lettünk, az Én Útját összefoglaló ÚT-MUTATÓ ábra valóságos használata lépett ugyanis új korszakba, nem utolsó sorban a kvíz miatt is, dinamikus, az egyén állapotához igazított módszer született belőle, amit rajtam kívül immár – most először – mások is sikeresen használtak, hiszen segítőim, Kutas Dóra és Berényi Adrienn körül is sor állt, az időszerű válaszok tőlük is átmentek, lenyűgöző élmény volt ezt nekem látni, hogy a szándék felé ilyen váratlanul nagy lépés egyszer csak megtörtént. Magától. Organikus természetességgel. Nagyon, nagyon kemény ez, évek óta tapasztalatom, hogy mennyire nehéz terv szerint célt elérni, és mennyivel sokkal messzebb juthat az ember, ha a megérzéseit, a pillanatnyi lelkesedését meri követni. Így született a könyv, az ábra, a kvíz, és a képen látható hatalmas HOL-JÁRSZ molinó is, és működött, nagyon, nem tudtam, de éreztem, hogy kell, ellenállás ellenére is kiviteleztük, és bevált. Csoda. Annak ellenére, hogy a sátrunkat elkeverték, és csak két nappal később sikerült nyissunk. Viszont sokkal jobb helyen. Csodák sorozata az élet, ha a bosszankodást sikerül az embernek elkerülni, hogy nem pont úgy, ahogy szerettem volna. Sosem. Hanem MINDIG jobban. Csak idő míg megértem, és most ebből a megértésből jelentem örömmel, hogy az Én Vagyok blogban folyamatosan kibomló, Az Én Útja könyvben összefoglalt, az ÉNAKADÉMIA tréningek és az ÚT-MUTATÓ ábra alapjául szolgáló Együgyű Világkép használatára épülő, az egó állapotaival foglalkozó terápiás módszer és az ennek korszakait vizsgáló tudományág a keresztségben az

Egológia

nevet kapta, mégpedig egy jóbarát hónapokkal ezelőtti vicces megjegyzése nyomán. Lényege a korszakok, hogy korszakokon át fejlődik az ember, aminek különlegessége, hogy az igazság, mármint annak személyes változata ezzel párhuzamosan folyamatosan változik. Királyfi és Királylány poláris ellentéte a Vándor és az Amazon, a minták ellentétét muszáj mindenkinek magának próbálnia, neveltetéstől függetlenül, hosszan vagy röviden, de saját bőrön, továbblépés akadálya mindig a halogatás, megoldás mindig megengedés, aminek fő katalizátoraként a szenvedés igenis ünneplendő. A magány. Amit egy ponton nem bírunk tovább. Lovag és Hölgy a folytatás, akik kapcsolódni már elvben nyitottak, értik, hogy kéne, de a saját nagyszerűségük vélekedésébe még bele kell haljanak, ami után Harcos és Világszép akik ketten beleállnak, immár konkrétan, ami a Király és Királyné, tehát a közösségben elfoglalt önazonos Hely, és a szubjektíven túli Igazság felfénylésének előszobája. Hogy ez miként módszer? Rávilágítás által. Hol jársz? A korszak azonosítása három fontos dolgot ad, A) értelmezni és elengedni segít a múltat, B) hogy a következő kihívás valóban az, ami Vonz, de nem érted, és félelmetes, szabad arra menj, C) hogy nem vagy egyedül, sem bolond, sem gyártási hibás, mindenki más is ugyanezt járja. Konkrétan felszabadító. Hogy túl lehet a szülőkön tíz év analízis nélkül is lépni, ha egyszer azt megérted, hogy ők is csak emberek, aszerint ameddig jutottak – továbbá, igen, e helyütt időszerű a nő munkája a férfi állításomat visszavonjam, nem igaz ugyanis, mármint igen, de korszakos ez is, későbbiekben egy darabig így van, de a korábbi korszakokban fontos a külön karrier, Amazon és Vándor esetében pedig kimondottan fordítva működik, a nő válik a férfi munkájává egy ideig.

Szeretettel üdvözöllek az Egológia születése alkalmából.

Érzetem, hogy lenyűgözően időszerű, mert hatalmas igény van rá, öröm, ha kapcsolódnál, és bár nyár végén várható hétvégés tréning azon várományos egológusoknak [:-)], akik módszerként ezt csoportos vagy egyéni folyamatokban használni szeretnék – hírlevél megy majd, itt jelentkezhetsz, ha még nem kaptál –, de jelenleg a legfontosabb mindebből, hogy engem olvasni, hallgatni vagy ilyesmiről beszélgetni lehet jó, de végül tapasztalni MUSZÁJ, mert továbblépni végül csakis tapasztalva lehet, mely okból a programjainkat ajánlom szeretettel! Ahol tapasztalhatod. Tapasztalhatod, és ha egyszer tapasztaltad, akkor TUDNI is fogod, mert a legigazabb megismerés mindig a tapasztalás utáni érzet. Tréningek aktuális listája itt, örömmel látunk – emitt pedig az Everness fesztiválon elhangzott, a férfi és női kibontakozás korszakairól és az egológia születéséről szóló összefoglaló előadás hanganyaga.

Hálával,
Joós István

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!