Férfiak foglalkoztatnak az utóbbi időben, helyes tehát, hogy az év első munkanapján férfiakhoz szóljak.

Hiány az élményem.
Férfi szövetség-közösség hiánya.

Benyomásom, hogy ennek rendetlenség az oka (beleértve az én eddig próbálkozásaimat is). Rendetlenség, ami töredezettségből fakad. Töredezettségből, ami a kellő tisztánlátás hiányából (és gyávaságból) fakad. Igazabbat és bátrabban kell férfiaknak mondani, hogy lendülő mozgalom legyen – és én arra jutottam az ünnepek alatt, hogy 2024-ben kell ezzel foglalkozzam.

Működő férfi közösségnek tapasztalatom szerint három pillére van:

  1. ura kell legyen
  2. rendje kell legyen
  3. hierarchia kell legyen

Az elején kezdve: azt látom, hogy végül az embernek két ura lehet csak: ÉN magam, tehát a saját egója, vagy valami más, rajtam kívüli, nagyobb. Ez a két lehetőség van. Én magam alatt értve, amit ÉN szeretnék-akarok-vágyom. Valami más rajtam kívüli-nagyobb alatt értve azt, amit magam fölött elismerek, amihez képest követni hajlandó vagyok, sőt akarok. Amivel semmi újat nem mondok, már az ószövetségben benne: két urat senki nem szolgálhat, hanem választani kell. Aranyborjú vagy Isten – és értsd ezt jó, ne ragadj a fogalmaknál le: “aranyborjú” mindaz, amit ÉN akarok-vágyom, és Isten a nálam nagyobb: univerzum, teremtés, világ, mindenség, haza, sors… bárhogy is hívja az ember. A lényeg, hogy:

ÉN igazítom a világot magamhoz, vagy IGAZODNI törekszem a világhoz?

Középen folytatva: rend alatt “jó”, tehát hasznos játékszabályokat értek. Annak érdekében, hogy a találkozók tetszőleges közegben – és a szervező személyétől függetlenül! – hasznosak legyenek a résztvevők számára. Ami azt jelenti, hogy a működő férfi közösségnek szabályai, sőt szigorú szabályai kell legyenek. Értem, hogy a szabadság világkorát éljük, de ez az én látásom szerint öntvényűségbe satnyult, amit orvosolni csakis helyes Rend által lehet. A lényegre egyszerűsítve:

ELFOGADOK szabályokat, vagy ÖNIMÁDAT a szabályom?

Végül a harmadik feltétel… A hierarchia egyszerűen csak a világ rendje az én tapasztalatom szerint: a kapcsolódás működő módja a fraktál, akárhogy is berzenkedik a nagyszerűség imádatában fuldokló ember – kisebb ágak a nagyobbakhoz és erősebbekhez kapcsolódnak, a nagy ág a törzshöz, a törzs a földbe, és így tovább. A működő élethez kapcsolódni KELL. Ezt tapasztalom. Hogy ez nem opcionális. A kapcsolódás két módja pedig a támaszkodás és a lábmosás. Értve ez alatt, hogy támaszkodnom kell azokra, akik nálam előrébb járnak – “nagyobb ágak” –, és segítenem-tartanom azokat, akik utánam. Ennyi. Régen a hierarchiát családok adták, szakmákban meglévő mester-tanítvány viszonyok, falusi-egyházi közösségek és a feudális rend. Mára ez nincsen. Atomizálódott a társadalom, és nem egyszerűen egyedül vergődik-próbálkozik mindenki, de el is hittük, hogy így a helyes. Pedig nem. Ami részben onnan is tudható, hogy nem is megy. Egyedül. Hanem kapcsolódásra van szükségünk. Aminek a nehéz eleme érdekes módon nem az utánunk jövőket segíteni (mert az legyezgeti az egónkat), hanem azt megszólítani, aki előttünk jár. Egyrészt. És aztán ennél már csak az nehezebb, hogy ország-világ előtt fel is vállaljuk ezt, ami pedig nélkülözhetetlen ahhoz, hogy hiteles legyen az ember. Tehát:

KIT fogadsz el vezetődként, és MUTATOD-E, hogy őt követed?

Férfi mozgalom KELL, ami ezekre helyes válaszokat ad. És tudom, hogy sok kezdemény létezik, de sehol nem látom, hogy elég jó válaszokat adnának, tehát tartozni én egyikhez sem vágyom – és ezért, hogy magam kell ilyet indítsak.

Az általam indított új férfi közösség, a TT – Tökéletlenek Társasága – a fenti kérdésekre a következő válaszokat adja:

  1. Élményünk, hogy VAN nagyobb, a Teremtésbe akarunk kapcsolódni.
  2. Folyamatosan tisztuló-fejlődő organikus rendünk van.
  3. Transzparens hierarchiában működünk.

Tehát:

1.
Akkor gyere, ha nem képzeled a világ közepének magad. Ha még igen, is szívesen vagy látva, de aligha találsz közösségre köztünk. A TT-ben olyan férfiak gyűlünk, akik szerint VAN nálunk nagyobb, amit bár változatos neveken hívunk, de amiben helyesen vágyunk résztvenni, akihez egyre jobban törekszünk kapcsolódni.

2.
A TT férfi műhely csoportjai – “törzsasztalok”, minthogy sörözőkben gyűlünk – szigorú rend szerint működnek, és a bekapcsolódásnak is vannak feltételei. Akkor gyere, ha magadra nézve el tudod ezeket fogadni. “Alap törvény” az őszinteség, de ez annyira magától értetődő, hogy nem is beszélünk róla. Fő szabály pedig, hogy “Tapasztalatot mondj, vagy hallgass!” – ami kérdéseket azért megenged.

3.
A TT-nek transzparens hierarchiája van, amiben egzakt feltételek teljesítése által tudnak a tagok haladni, ami által az életük útján is haladnak, és amivel egyre nagyobb felelősség jár.

a)
A tagok közötti hierarchiát az határozza meg, ahol az Ego Jóga rendszerében a férfi úton tartunk: (7) Gyermek, (6) Titán, (5) Szörny, (4) Aszkéta, (3) Lovag, (2) Harcos, (1) Király. A tagok előrébb járó mentort kérnek maguknak fel, aki számukra autoritást képvisel, és akivel személyesen is dolgoznak. Pénzért vagy ingyen.

b)
A TT csoport rendszerének is hierarchiája van. Három körből áll: (I.) kívül a törzsasztalok, ahova az útjukat még kereső férfiakat várjuk, (II.) középen az együgyűek klubja, akiknek (1) van ügye, értve ez alatt, hogy a küldetésükben már elindultak (Lovag), vagy teljes súlyukkal haladnak (Harcos), és (2) ők szolgálnak a törzsasztalokban, a törzsasztalok köréjük formálódnak. Legbelül pedig (III.) „egyén” állapotú tagok, akik az egy közös ügyön-királyságon-országon dolgoznak.

c)
A TT hierarchiája a világ felé nyitott és átlátszó. A közösség belső rendjét a világ felé az erre a célra általunk fejlesztett Humania rendszer segítségével mutatjuk, ahol a teljes szervezetünk látszik, hogy kinek ki a mentora és kik a mentorálltjai. Amit azért érzünk fontosnak, hogy (1) új résztvevők könnyen tudjanak más törzsasztalokból is mentort választani, (2) olyanok is be tudjanak eseti konzultációk által kapcsolódni, akik törzsasztalhoz még nem jönnének el, (3) példát adjuk ezzel más közösségeknek, és ők is használják a Humania rendszert organikus hierarchikus közösség (mentor viszonyok) felépítésére és bemutatására. Hisszük, hogy az emberiség jövője szempontjából létfontosságú, hogy minél több ember legyen az élettapasztalataival idegenek számára mentorként elérhető.

Legyen törzsasztalod!
👉 tokeletlenek.org

Köszönöm, hogy elolvastad ezt!

Magamnak írtam, mert mindig tisztul a kép, ahogy beszélek-írok róla. Továbbá a már kapcsolódó 60-70 férfinak írtam, hogy látszódjék, hogy merre és miért és hogyan tartunk a TT-vel tovább. És végül azért is írtam, mert befektetőkre van szükségünk a Humania rendszer fejlesztéséhez. A Humania Co. egy általam alapított, Amerikában bejegyzett startup, amiben 1 millió forint most a részvények 1%-át éri. Jelentkezz, ha részt szeretnél venni a férfi társadalom mozgósításában és az emberiség jövőjének építésében. Tudom, hogy giccsesen hangzik, de ez az élményem: amit csinálunk, arra a világnak óriási szüksége van. Részletek itt.

Jó munkát mindenkinek!

Hálával,
Joós István

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!