Szó szerint, mert az év feléhez érve összesítettem az Ügy, a Szolgálat, a Dolgom, tehát a bennem élő átfogó Kép elemeinek pillanatnyi állapotát, aminek ez a blog „csak” középpontja, lásd alább, témák szerint, sorban.

: )

1. Angol oldal
2. Serpa bezárás
3. Önfelvállalas játék
4. Szíves Tér megújítás
5. Szervezeti Összevonás
6. Az Ügy nem tulajdonom
7. Díj helyett támogatás
8. Teázó és Hírlevél
9. Férfi-Nő Könyv
10. Én Akadémia
11. Termékek
12. Kérések

.

1 – angol nyelvű oldal indult: http://egosum.info

Irogatok itt, és szeretem, és jól is van így, de egy ideje angolul érkeznek új, időszerű impulzusok, melyek némelyike reakciót piszkál belőlem, mikor úgy érzem, hogy van mit hozzátegyek, sőt, egyszerűen robban, mint tegnap is, és tegnap épp akkorát, hogy új webcímet regisztráltam, és útjára indult az Ego Sum oldal.

2 – elengedtem a serpát

Négy évet vergődtem vele, ezen a néven, hogy Serpa Szolgálat, előbb néhányakkal, majd egyedül, majd sokaknak megnyitni próbálva,  és minden pillanatot megért ugyan, de eljárt felette az idő, erre jutottam, hogy a mag meg kell haljon, hogy a növény élhessen, elengedem tehát, a nevet, a képet, mármint most mindenképpen, az oldal egyenlőre marad hozzáférhető, írások látszanak rajta, egy hónapig biztos, talán augusztus 20-ig, mentsd el, ha bármi fontos, hála, hogy résztvettetek, de nem építem tovább, bár változatlanul tetszik a térkép nézet.

3 – Önfelvállalás Játék hamarosan: http://envagyok.net

A serpát elengedtem, de az önfelvállalás változatlanul a másik láb a bennem élő Képben, fontos, időszerű, teret kell neki adni, viszont megfordítottam a sorrendet, míg a serpán a fő kihívás az akarás volt, hogy „serpa” akart az ember lenni, itt nincs ilyen, hanem a megosztás a lényeg, ami mellett rendelkezésre is állhat, bemutatkozással is megjelenhet, aki szeretne. Figyelem! Az oldal még nincs készen – a hírlevélnél, alább jelezheted, ha érdekel.

4 – Szíves Tér megújítása

A szivesseg.net egy csoda, hogy van, hogy él, minden bénázásom ellenére, és az is, hogy mennyit tanulok általa, folyamatosan. A jelenlegi állapot, hogy mint közösség megbukott, vagy minimum jelentős reformra szorul, amihez nem tudom, hogy van-e erőm, de másrészt mint szolgáltatás él, láthatóan van rá igény, lehet jól csinálni, amihez remek társak érkeztek, újra fejlesztünk, immár a 4. változat készül, sőt, ennek már üzleti modellje is van, olyannyira, hogy nemzetközileg is el tudjuk indítani, aminek a finanszírozásához erős hazai bevezetés vagy kickstarter kampány vagy tőkével is rendelkező új szövetséges az út, ez még nem látszik tisztán,  de van kedvenc változatom, és szeretem, hogy azok meg is valósulnak, amivel ilyen nyugalmam van.

5 – Egy Szervezet

Próbáltam külön kezelni, szivesseg.net, Serpa, Én Vagyok, külön, mindet, de nem megy. Hogy ez az egész egy, és egyben is kell kezeljem, mert csak egy helyen állhatok, erre jöttem rá. Hogy tévedés, hogy külön kerestem szövetségeseket hozzájuk, egyikhez, másikhoz, harmadikhoz, nem megy így, hanem egyetlen szerevezet kell építsek, erős, enegem funkcionálisan kiegészítő, tehát nem átfedésben lévő, nem hasonló, hanem épp gyökeresen különböző fegyvertársakkal, akik nem csak az egyiket vagy másikat, de mindet értik, mindet érzik, együtt építjük, játszótereket, amik közül a szivesseg.net csak az első, de követi a többi, szolgáltatások, amint termékek, egyetlen szervezet – egy család, ha tetszik, aminek igen, lehet több gyermeke, de a szülők és nagyszülők és rokonok fixek.

6 – Nemtulajdonlás

A szivesseg.net megújítása, annak következő evolúciós korszaka okán vált fontossá, hogy céges kereteket kapjon, tulajdonostársakkal és közös céllal és világosan felosztott üzletrészekkel, amiben hónapok óta tipródom, hogy akkor ki mennyit, és egyáltalán, hol állok én, továbbá mi dolga ennek az Alapítvánnyal és az új ötletekkel – amit most az összevonás téma oldott fel. Nem lesz külön Alapítvány és attól független Szíves Válallkozás, mert nem oszhatom meg, nem tudom megosztani magam. Felmerült az Alapítvány bezárása, mint elméleti lehetőség, de az Út a gyökerekből magasra nőni, tehát az Alapítvány marad, és a következő lépés az Alapítvány által főtulajdonolt vállalkozás, amibe az üzlettársak majd beléphetnek, hozzáadott értékkel arányosan.  Jó érzés ez most. Miközben tudom, hogy tűnhet megfutamodásnak, de így van békém vele, nem tudom én tulajdonolni az Ügyet, amiért dolgozom, nagyobb az annál – de másrészt a tőke, és a menedzsment üzletrész igényét így ki lehet elégíteni. Ami azt is jelenti, hogy az új envagyok.net és envagyok.org és egyéb majdani oldalak jövedelmeit és működtetését is be tudom terelni az Alapítványba, jelenleg, és később a Válallkozásba, ami azokat is működteti, ha a többiek szerint is érdemesek rá.

7 – Előfizetés helyett Támogatás

Ismét változtattam az Én Vagyok blog működésén, immár nem vágja a bejegyzések végét, nagyon ritka kivételektől eltekintve, de akkor sem úgy, hogy hiányérzete maradjon az olasónak, mint korábban párszor. Továbbá, ezzel párhuzamosan nem előfizetés többé, ha valaki pénzt küld, hanem támogatás, a támogatók tagságot kapnak, őket találkozókra is várom.

8 – Teázó és Én Hírlevél

Volt már három teázó, és nagyon jól sikerültek, akkor még Serpa néven, szándékomban áll tehát folytatni, viszont zavart okozott, hogy lógtak a levegőben, amit most úgy érzek átvágni, hogy a jövőben az Én Vagyok oldalak támogatóinak szólnak csak a Teázó Találkozók, ami nem jelenti, hogy ne jöhetne bárki, bárki jöhet majd, viszont aki nem küldött még támogatást az helyszínen, belépéskor adhatja oda. A teázók meghirdetésére változatlanul használjuk majd a facebookot, de emellett Én Hírlevelet indítok, fogok írni – itt jelentkezhetsz erre, ha szeretnél.

9 – Férfi-Nő könyv

Régi, régi téma már, de újabb lépést tettem, megértve, hogy nem általános, hanem konkrét, Férfi-Nő témákat feldolgozó a könyv, ami bennem születik. Mégpedig nem mert könyvet akarok írni. Egyáltalán nem akarok. Viszont folyamatosan kötelességemnek érzem – csodába is – mert nem látom, hogy mások vinnék a témát, súlyának megfelelő módon és erővel. Talán elvonulok pár hétre és megszerkesztem július folyamán, van egy ilyen késztetésem, a munkát támogatni mindenképp ér, biztatásnak élem meg, amikor néha valaki küld pénzt, hamarabb elkészül, ha tudom, hogy Te is úgy érzed, hogy jó lenne, Hála azokért, akik megtették ezt.

10 – Én Akadémia

Kis kedvencem ez, a majd ha egyszer eljutok oda projekt, ami közben folyamatosan formálódik, lényege jelenleg, hogy már nem akarok én mentorokat felkérni, hanem játék, tehát feladatközpontú rendszert látok, ahol bárki beküldhet olyan konkrétan leírt feladatokat amik szerinte, saját tapasztalata alapján, mások épülépét szolgálják, és ezek közül a tagok szavazatai emelik ki a legjobbakat. Előkép: http://envagyok.org

11 – Termékek

Van néhány könyv, amiket újranyomni és forgalmazni jó lenne, mert nem kaphatóak, és pedig nagyon értékesek, mint Gibran két műve például. Másrészt pólót is el tudok képzelni, és táskákat, és biciklistáskát is Én Vagyok üzenetekkel, vannak ötleteim, nagyon színvonalas márkát lehet ebből építeni, én máris vennék, szinte vakon, de az bizonyos, hogy nem én leszek, aki ennek az operatív részét lefedi. :-)

12 – Kéréseim

Fegyvertársak a fő kérésem. Erős, magukkal egyre tisztábban lévő, tehetségükben velem komplementer Férfiak, akik résztvennének a munkában, mégpeig szó szerint: részt, vennének. A fentiek épülnek szépen lassan, de öntözve harmónikusabb lehet a folyamat, ha többen fektetünk be, amit részesedéssel akarok elismerni, harcunk megvívását követően, és a fent kifejtettek értelmében. Jelentkezz, vagy nyugodtan add tovább annak, aki erről eszedbe jut, feltehetőleg keresi épp a helyét, vélhetően az anyagban, működtetésben, építésben stabilabb, sikeres, de Ügyben bizonytalan, aki jól illeszkedik ide, hozzánk, éppen ezért. Pénz és/vagy munka egyaránt elfér.

Lakás a másik téma. Nagyszerű helyen voltam egy hónapot, de ideiglenes volt csak, és ahova költöztem volna az mégsem kiadó még, így az ingatlan.com-on töltött órák, és nagyon lehangoló nyilvános kínálat után kérem szeretettel, hogy mondd, ha van olyan ismerősöd, aki rendelkezik rendezett környezetben lévő, jó állapotú lakással, és bár nem hirdeti, de kiadná, akár csak rövid távra is.

.

Hát így.

Hogy mindez jó-e, hogy Egy irányba tart-e egyáltalán, azt nem tudom. Impulzusok, amikkel viszonylagos nyugalmam van, amiket tehát követek, még ha látszólag ellent is mondanak helyenként egymásnak, én teszem, így teszem, mert így érzem jónak.

Visszajelzésnek örülök, bármely témában, a hozzá(m)szólás megtisztelő – újabban már meg is hallok dolgokat.

: )

Hála,
István

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!