A politika nem fogja megoldani az életünket.
Sőt, pont fordítva…

A politika azért olyan, amilyen, mert az életünk megoldatlan. A politikai szereplők az emberek állapotának törekednek megfelelni, mert így juthatnak hatalomhoz. Tisztelet a kivételnek. Akiről általában pontosan onnan tudható, hogy kivétel, hogy (1) érzi az ember, hogy bölcs és őszinte, (2) nincsenek tömegek mögötte. No és ezért van, hogy a politika (a hatalom általában) a személyiséget torzítja. Mert hatalomhoz bár talán hozzá lehet jutni egyszeri fellángolás, az Istenadta nép hirtelen lelkesedése által, de évek távlatában az tudja csak megtartani, aki talál egy kellően nagy tömeget, aki őt hatalmon tartja. Feltéve persze, hogy a tömeg állapotát, reményeit és vágyait, félelmeit és hazugságait sikeresen meglovagolja. Ami magyarul azt jelenti, hogy a sikeres politikus – minden jó szándéka ellenére is, de – elsősorban a tudatlanokat, és nem az igazságot szolgálja.

(A politikus ellenpontja, ezt értettem ma meg: a tanító. Lásd például Jézus. Aki nem vett a politikában részt… Okkal. Ha politizált volna, a történelem emlékezett volna csak rá, de így, hogy tanított: máig élő, sőt máig bontakozik a hatása.)

Az életünket nem a politika fogja megoldani, hanem mi magunk tudjuk az életünket megoldani.

Na jó… megoldani talán nem, de javítani rajta. Magunk tudunk. Őszinte szembenézés és igaz beszéd által. Aminek pl. az Énakadémia is eszköze. Meg a sok száz videóm. Mert katalizálni tudjuk egymás fejlődést. HA és amennyiben nem csak okoskodunk, hanem tapasztalatokat (tehát egyszer már bizonyosan működő tanácsot) mondunk.

Az életünket nem a politika fogja megoldani, hanem az igaz beszéden alapuló őszinte kapcsolódás.

Örömmel jelentem be, hogy fejlesztettünk egy új platformot, ami pontosan arra való, hogy azt segítse, hogy megoldjuk az életünket. Humania a neve. Azért Humania mert emberségről szól, az emberség őszinte feldállalásró, az e mentén való kacsolódásról. És azért is Humania mert mindenkinek szól. Minden embernek. Végül azért is Humania, mert el van benne rejtve, hogy HU. Meg az is, hogy Mania. Utóbbi alatt itt most ügyre-Istenre vonatkozó megszállottságot értek…

Örömmel jelentem, hogy

  • már 120-an regisztráltunk
  • 115 tapasztalat kártya született
  • 300+ alkalommal ajánlottátok egymást
  • közel harmincan elérhetők ingyenesen is
  • 21 tapasztalatmegosztó csoport látszik
  • 8-an jöttetek Humania befektetőnek

Örömmel jelentem hogy egymást nem ismerő, egymás számára vadidegen emberek kezdtek személyesen, élőben kapcsolódni és beszélgetni egymással a megosztott tapasztalatok alapján.

Az életünket nem a politika fogja megoldani, hanem a kapcsolódás, ami azonban nehéz…. Az is nehéz, hogy kivel érdemes kapcsolódjak, és az is, hogy hogyan, hogy milyen feltételekkel, milyen csatornán tudok.

Az életünket nem a politika fogja megoldani, hanem az olyan platformok, amik megkönnyítik a kapcsolódást. Úgy mint például a Humania. És. Aztán. Ha elég sokan kapcsolódunk és változunk, akkor mi fogjuk megoldani a politikát…

Nézd meg!
Próbáld ki!
Írj visszajelzést!

Mert a politika nem fogja az életedet megoldani – nem tudja, mert bár dolga, az talán volna, de az érdeke nem ez… és amúgy is várni kell még a végeredményre.

🙂

Jó munkát!
István

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!