Vízen járás foglalkoztat. Hónapok óta… Hogy lehetséges-e az új élethez pokoljárás nélkül eljutni. Megfigyelésem, hogy nem. Értve ez alatt, hogy vízen járni bár elméletben csakugyan lehetséges, ha tökéletes megtartó közege és tökéletes figyelme, tehát célja, hite, ereje van az embernek – de ez senkinek nincsen. Így tehát mindenki beesik a vízbe, mindenki süllyedni kezd, mindenki megijed, mindenki kiált és segítséget kér, hogy a felszínre vissza, ki tudjon kecmeregni.

… mintha pontosan ez lenne a lényeg.

Hogy meg kell ijedni. Az elavult életet feladni azt tudja csak, aki eléggé megrémül. Segítséget csak az kér. És eltérő, hogy kinek mi kell ehhez. Másképp, tehát: nem a pokoljárás az elengedhetetlen, hanem rémület. Ami a pokoljárás ajándéka. Azt hiszem tudom, és megyek és csinálom, míg egy óriási rémület mutat rá, hogy mégsem. És akkor fel kell adjam. Mert nem tudom. És akkor segítséget kérek.

Az ember nem akar többé egyedül lenni ezután.

És ez a “nem akar többé egyedül lenni” a lényeg, mert a Kapcsolat, tehát Isten születése ez a jászolban, barmok között, a legsötétebb napon. Bennem. A jászol a lelkem, amit az állati vonatkozásaim etetésére használtam eddig: a barmok tudatlan vágyaim. És ezek között születik meg Isten. A legsötétebb, a kétségbe esés napján. Kisjézus lényege a Helyes Irány, tehát a Fény, ami az Út, az Igazság, az Élet – a lelkemben BELÜL születik meg, ami valóságosan egy új élet.

Mert ezután tiszta az irány, mert tiszta a Feladat.

A “királyok” még tiszteletüket teszik – egóm álmai magamról térdet hajtanak, és ajándékot (áldozatot!!) hoznak, korábbi vágyaim természete szerint, aranyat (vagyon), tömjént (megvilágosodás), mirhát (örök élet) feladnak. A nagyobb, tehát jobb Cél születése által a töredezettség megszűnik, és innentől EGY irány, EGY út, EGY igazság marad csak. Az Egy-én lényege egy Feladat. Én a Feladatom vagyok.

Összefoglalva:

  1. a boldogság titka, hogy követésben kell lenni
  2. amihez segítséget kell kérni
  3. amihez fel kell adni, hogy én tudom
  4. hogy fel tudjuk adni: meg kell rémülni
  5. a rémülethez előbb elég sötét kell legyen
  6. amihez fokozódó méretű csapások vezetnek
  7. amiket biztonság és önfejűség által vonunk magunkra

Másképp:

A szenvedés azzal arányban szükségszerű és biztos, amennyire az ember a maga feje után megy.

Isten képmására teremtettél. Ember.
Tény.

Tehát NAGYOBB a világ, és benne Te magad is NAGYOBB vagy, mint valaha gondoltad.

Boldogok úgy lehetünk, hogy elfoglaljuk a Helyünk.

Aminek a módja, hogy (1) megélem a vágyaim, (2) kibontom a talentumaim, (3) feladom az irányítást.

Jó munkát!
István

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!