Szeretek játszani – szeretem, ami játékra ösztönöz, és most abban a különleges élményben van részem, hogy játszóteret, sőt vidámparkot építhetek. Nem az első alkalom, hmm, sokadik igazából már, de az első, ahol teljes szabadságom van, mert semmilyen korlát nincsen arra nézve, hogy a játszótér mit tud, és hogyan működik.

Hogy akkor tudom mit csinálok? Pont ellenkezőleg. Alap élményen, hogy nem tudom mit csinálok – már nem hiszem, hogy tudnám, és tudom, hogy nem szabad akarjam tudni – hanem figyelni igyekszem csak. Minél jobban csinálni. Jól nyilván lehetetlen, de minél jobban… ez megy. Úgy érzem. Onnan, hogy a világ segít, innen érzem. És onnan, hogy mások részt vesztek. És onnan, hogy igazán JÓ ötletek jönnek.

 

1.
Humania eheti új funkciója, a tapasztalat katalógus. Ami olyan mint a Facebook fal, csak (1) tematikusan szűkíthető, és (2) nem lehet kommentelni. Érdekes nagyon – egy ideje figyelem már ezt –, hogy a dolgok-rendszerek (emberek) lényegét nem az igenek, hanem a nemek, tehát a limitációk-hiányok-lemondások-áldozatok adják.

› tapasztalat katalógus

 

2.
Indul a Tékozló Férfiak csoport. Ez is imitáció. Mert ez egy speciális férfi törzsasztal csoport, ahova keresztény alapokon álló és/vagy keresztény gyökereken túllépni próbáló és/vagy keresztény kapcsolódást kereső és/vagy keresztény világot építeni remélő Istenes férfiakat várok. Személyesen. Kéthetente.

Volt egyszer olyan, hogy keresztény középosztály… Én ebbe, elképesztő bőségbe születtem, rengeteget kaptam, és hozzá kell járuljak, hogy túléljen. Gyere, ha kapcsolódnál – ha úgy érzed, hogy ez (talán) Neked is jó lehet. (Vagy ha ezt nem érzed magadénak, akkor a Férfi Törzsasztal változatlanul vár kedden.)

› Tékozló Férfiak, június 6.
› Férfi Törzsasztal, június 11.

 

3.
Tíz éve beszélek a korszakos rendszerről – ami önmagában döbbenet, hogy ennyi idő már eltelt –, és most először sikerült ezt céges környezetben, egy nagyvállalat HR osztályának meghívására úgy tegyem, hogy valóban hasznos is volt nekik. A résztvevőknek és a HR-nek is. (Onnan tudom, hogy mondták). Újabb limitáció… Mely limitáció a korszakos ábra új, angol nyelvű, temérdek részlettel megspékelt változatát is előhívta belőlem. Örömmel osztom meg. Szíves tanulmányozásra.


Akit a tartalma is érdekel, azt a Vezetők Klubja várja. És talán hamarosan az Org Yoga Consulting is, amint a vezetője megérkezik. (Utóbbiról, ha érdekel: itt.)

Vezetők Klubja, június 12.

 

Jó munkát!
István

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!