Szeretett Mind!

Advent első vasárnapja az új élet ünnepe. Számomra. Évek óta már. Mert advent első vasárnapja a karácsonyi megújulás, az erre való készülés első mozzanata, a fogantatás ideje, ami… a szeretet és Jézus ünnepének kedzete, igen, de nekem a saját új életem ünnepe is.

Évek óta élményem, hogy egy új és jobb verzióm közeledik, van formálódóban, születik hamarosan ezekben az egyre sötétebb napokban. Valamint: hogy ez nem egy pontszerű esemény. Nem úgy történik, hogy az új egyszerre megszületik, és kész – hanem várandósnak érzem magam. Egy nagyszerűbb verzióval. Várandósnak érzem magam, és tisztán érzem, hogy ez a várandósság védendő, kihordandó és megszülendő. Tehát munka. Az új élet: munka.

Az adventi időszak négy vasárnapjának témái:
1. hit
2. remény
3. öröm
4. szeretet

Szép ebben, hogy milyen egyszerű ez az egész tulajdonképpen. Mindig a hit van az első helyen. Hogy mit hiszünk. Magunkról, egymásról, a világról. És kész. Az identitás óriási témájának egyszerű megoldása, hogy: kinek hiszem magam. Ami folyamatosan változik. Ha meg tudja az ember magának engedni. És bizonyosan eredményez szenvedést, ha nem.

Szeretetre az képes, aki jól van. Magával. Tehát a bőrében. Amihez összhangban kell álljon a belső képem magamról, és a világban való részvételem. Utóbbit mások reakcióján mérjük.

Az adventi készülődés-várandósság-feszülés születést akkor eredményez az új év elejére, ha készek vagyunk magunkra friss szemmel és nyitottan nézni. Ki vagyok ma?

Ki vagyok MOST!

Aminek a nehézsége, hogy nagyon befolyásolnak bennünket a múlt sikerei és kudarcai.

Szeretek írni erről, és nagyon érdemes szrintem írni erről-magunkról. Mert az írás által jobban rá lehet magunkra nézni, mint ha csak fejben gondolkodunk róla. Én az Útonjárók Közösségébe szoktam magamról írni – a példa kedvéért: ma az alábbi sorok születtek.

“Hosszas vergődés árán lassan értettem meg, hogy Joós István nem én vagyok. Hanem az egy márka. Aminek tőlem független funkciója van emberek életében, ami már kialakult, és nem tudok változtatni rajta, hogy: kapcsolati-karrier elakadásokban segítsen nekik. Megrázó megértésem, hogy az engem foglalkoztató dolgokat – aki én MA vagyok – nem tehetem a Joós István facebook oldalra és YouTube csatornára, sőt az Útonjárók Közösségébe sem. Hanem ezek máshova kell kerüljenek. Ami az Ember-s-Ég blog, az Ember-s-Ég facebook oldal és új youtube csatorna, valamint jelen csoport funkciója.”

Te mit hiszel magadról?
Van bármi, amit jó lenne kimondj?
Megvan, hol érdemes kimondd, amit ki kellene?

Remélem, hogy igen!

Várandósnak érzem magam, és idén erős élményem, hogy a világ is várandós szerintem. Világkép válságban vagyunk, amint kint úgy bent, sötét van, amint bent úgy kint is – Jézus van születőben.

Csodás adventet!

Hálával,
István

 
p.s.
Kértétek, tehát visszahoztuk, hogy külön is lehessen a tagoknak szóló videóimhoz tagságot venni. Az első adventi héten tízezer forint kedvezménnyel teheted most ezt meg – ha örülnél saját férfi vagy női utad és a párod értelmezéséhez a korszakos rendszeren alapuló segítségnek tőlem. Videótár itt. Nyomd meg a gombot, és a kosárban az “ErtsJobban” kódot használd!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!