Szeretett Mind!

Visszatérő téma az utóbbi napokban az akarás. Akiben dilemma, hogy akarjak-e / szabad-e akarnom, annak még dolga van vele. Fontos ez nagyon. Az akarást döntéssel nem lehet meghaladni, hanem az akarásba is csak akarva lehet belehalni – MERJ égni, ha még van, ami éget!

Aztán…

Sokan fennakadtak az alábbi két mondaton, mely okból videó magyarázatot készítettem róla.

“A függés önszeretet. Aki függő, nem elég bölcsen szeret”.

Az élet lényege számomra a fejlődés, amiről sokat beszéltünk úgy, hogy egyre magasabb rendű célokat szolgálunk. Ugyanez elmondható úgy is, hogy: magunkat tanuljuk egyre jobban szeretni. Az emberi lélek nem linárisan, hanem tudatszint ugrásokkal tagolt módon fejlődik, amik által önmagunkat, tehát egymást tudjuk egyre bölcsebben szeretni. A függés annak tünete, ha az ember ebben elakad. Azt jelenti, hogy nem látok elég tisztán, vagy nem vagyok elég bátor. Aki nem lát elég tisztán, annak beszélni kell magáról, hogy a Célt megtalálja. Aki nem elég bátor, annak az emberi kapcsolatain kell változtatnia, hogy haladni tudjon: elengedni, aki lehúz vagy visszatart! Ez a videó kivételesen ingyenesen elérhető. Itt nézheted meg, ha érdekel.

Végül:

75 kitöltés érkezett a múlt heti “Legyen-e új férfi-nő magazin?” kérdőívbe.

Sokan mondtátok, hogy többeket is érdekelne a környezetetekben – régi vagy új saját írásokat küldenétek 22-en, és munkával is részt vennétek tizennyolcan.

Örülök ennek nagyon.
Hogyan tovább?

Komolyan kérdezem, mert az az érzésem, hogy nem az én dolgom ezt elindítani, hanem én a “platformot” tudom ahhoz adni, hogy akik csinálni akarják, és akik szívesen olvasnák megtaláljuk egymást. Meg segítséget, hogy ami születik, az ne csak nagyon lelkes, hanem igazán nagyszerű is legyen.

Tehát…

Érzésem szerint a főszerkesztő kell először meglegyen, akivel együtt szólítjuk meg azokat, akik munkával vennének részt. Amihez fontos az anyagi mozgásteret is látni.

A jó hír, hogy több erős szerkesztői jelentkezés mellett főszekresztőségre is érkezett is egy megtisztelő jelentkezés – aki a víziót az alábbiak szerint foglalta össze:

Egy olyan magazint képzelek el, amit István fényjelez, de nem ő tartja össze. Ami harmonikus, letisztult és egységes, akkor is, ha 100 szerzője van, 1000. Nagyon sok munka. Kicsiben kezdeném. El kell felejteni a wmn-t, felfelé kell beszélni, nem lefelé. Az olvasók néznének magasabbra, de nem mindig van hová. Ők meg lefelé törekszenek, mert az biztonságos. A wmn-ben nincs empátia, önreflexió. Harsány legtöbbször. A nagy és fontos dolgok csendben történnek, nem kell a felhajtás. Profizmus viszont igen.

Magáról így írt:

Van szerkesztőségi tapasztalatom. Az egyetemen az újonnan alapult szakkolégiumi lapnak én voltam az első főszerkesztője, később szerkesztő-újságíróként voltam jelen egy közigazgatási magazin és egy szaklap beindításánál. Nálam jobb szerzőket találhattok könnyen (mit?), tapasztaltabb szerkesztőket is (hogyan?), velem a magazin stratégiájáról tudnátok beszélni, vagyis a miértekről. A magazin egy vállalkozás, vállalat. A vállalati stratégiáról van ismeretem (az [nagy tanácsadó cég]-nél dolgoztam tanácsadóként és project managerként évekig). Lényegében egy szolgálatkész vezetőnek jelentkezem, bízva abban, hogy lesz egy csapat, amit az együttműködés tesz nagyobbá.

Hogy tetszik?
Nekem nagyon…

Hárman írtátok, hogy nagyobb összeget egyben adnátok a magazinra. Tetszik-e az irány, mire gondoltatok pontosabban, mekkora összeg, van-e feltétele?

11-en írtátok, hogy rendszeres anyagi támogatást is küldenétek. Ha ez havi hozzájárulás lenne, akkor mi az összeg, amit szívesen adnátok havonta erre?

Örömmel,
István

 

p.s.
Kérdőív eredmények:

Űrlapok-válaszdiagram. Kérdés címe: Van-e értelme / volna-e erre igény Szerinted?  . Válaszok száma: 73 válasz.

Űrlapok-válaszdiagram. Kérdés címe: Ajánlanád-e, ha lenne?. Válaszok száma: 73 válasz.

Űrlapok-válaszdiagram. Kérdés címe: Weboldal legyen vagy hírlevél?. Válaszok száma: 74 válasz.