ÉNAKADÉMIA #1 – az Egológia alapjai és a Korszakok áttekintése, előadás

a) az Egológia az emberi Egó állapotait vizsgáló kortárs tudományág. Elmélete empírikus, irracionális, és egyébként amúgy mindegy is, mert a lényeg a gyakorlata.

b) az Egológia olyan, az emberi fajt „sújtó” betegség melynek tünetegyüttese bár abszolút egyedi, de lefolyásában mégis megfigyelhetők törvényszerűségek.

c) az Egológia az egész emberi fajra jellemző, betegség helyett megjelölésére az állapot kifejezés megfelelőbb. Az egyedi emberpéldányok a stádium alapján is jellemzhetők.

Az egológus az Egológia tudományát vizsgáló, tehát gyakorló ember, aki maga is érintett, hiszen, mint ember fogalmilag fertőzött, meglátásai épp ettől lehetnek értékesek.

Az egológus a betegséget gyógyítani egyáltalán nem képes, nem is célja, de a folyamat hevességét (szenvedés) enyhíteni, a stádiumok közötti váltást (szaknyelven korszakváltás) gyorsítani tudja.

Hogy sosem hallottál még Egológiáról és egológusról?

Ne zavarjon. Én sem. Szombaton kaptam a fogalmat, egy jóbaráttól, félviccesen, akkor találta rám meg, én pedig azonnal magamévá tettem.

:-)

Ajánlom az előadást, ha

a) járod az Utat, de valami mégis hiányzik, elégedetlenséget érzel annak ellenére, hogy a módszerekkel és a közösségeiddel racionálisan pedig minden rendben

b) eleged az ezotériából és spiritualitásból, nem találtad a válaszokat a könyvekben és a guruknál meg, mármint racionálisan igen, szépek is nagyon, de nem működnek az életedben, nem tudod működtetni őket

c) friss az érdeklődésed a lelkiség, esetleg vallás vagy ezotéria iránt, kíváncsi vagy mi is ez, mit is keresel, mit is remélsz ezektől, és hogy mire is számíthatsz, és hogy van-e tovább, és van-e ennek vagy bárminek értelme.

Szeretettel,

Joós István
http://joosistvan.com

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!