2017 első napján NEM kívánok Neked boldogságot, mert a boldogság szerintem csakis eredmény lehet, és nem vagyok hajlandó abban az össznépi hazudozásban résztvenni, hogy kívánság és álmodozás megold dolgokat. Nem old meg. Hanem növekvő szenvedésbe vezet csak, és a Boldogság ezzel szemben tettek eredménye. Tettek, tehát munka eredménye. Mely okból én Bátorságot kívánok az új esztendőre szeretettel! Bátorságot, hogy dolgozni merj az igazán fontos dolgokon, mint magad felvállalása. Először. És utána magad lerakása, ami minden igazi kapcsolat és így a Boldogság alapja, hogy magamat másokért meghaladni képes vagyok, hogy a mindennapok kis helyzeteiben van nálam másoknak kenyér, tehát figyelem, türelem, elfogadás, hogy azzal dobjak vissza. Elképesztően nagy, legnagyobb teljesítmény. Amihez előbb persze fontos magunkat felvállalni, tehát „tudni”, hogy aztán ennek kudarcát tapasztalva önként kezdjük mégis inkább meghaladni, legyőzni, letenni, „áldozni” szubejtív nagyszerűségünket. JÓ munkát!

*

A pásztorok sietve elindultak, és megtalálták Máriát, Józsefet és a jászolban fekvő Kisdedet. Miután látták, elbeszélték mindazt, amit már korábban megtudtak a Gyermekről. Aki csak hallotta, csodálkozott a pásztorok elbeszélésén. Mária pedig szívébe véste szavaikat, és gyakran elgondolkodott rajtuk. A pásztorok ezután hazatértek. Dicsérték és magasztalták Istent mindazért, amit láttak és hallottak, pontosan úgy, amint (az angyalok) előre megmondták nekik. Azután eltelt nyolc nap, és körülmetélték a Gyermeket. A Jézus nevet adták neki, mert így nevezte őt az angyal, mielőtt még anyja méhében megfogant volna.

Lk 2,16-21

*

Karácsony utáni nyolcadik nap újév, ami Jézus keresztsége napja. Érdekes, hogy ez eddig nem tűnt nekem fel. Továbbá vére hullásának első napja is, mivel a keresztelő akkoriban körülmetéléssel járt. Ez sem tűnt eddig fel. Ezen felül Mária Istenanyasága és a béke világnapja is van ma, utóbbit tudtam. Lenyűgöző, hogy ez mind ugyanaz, ha megfelelő távlatból nézi az ember…

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!