Nehéz időket élünk, és ezen felül tapinthatóan az az embereknek az érzése, hogy a helyzet nem fog gyorsan javulni, hanem akár még sokkal rosszabb is lesz.

Egyrészt.

Másrészt az én személyes élményem ennek pontosan az ellentéte. Az én élményem az, hogy végre a mi időnk jött el, mert a külső/objektív tényezők szorítása miatt a szenvedés fokozódik, ami hozzáadódik a stressz és elégedetlenség és kapcsolati válság és jelentőség-nélküliség okozta alap feszüléshez – aminek az óriási értéke, hogy emberek tömegei látják most meg, hogy nem tartható az életformájuk, tehát világképük tovább.

Olyan ez a mostani helyzet, mint a béka a melegedő vízben.

Ha semmi nem történt volna, a béka sem változtat, hanem idejekorán elpusztul a lassan melegedő vízben – míg ezzel szemben most a Jóisten hirtelen csavart egy nagyot a gázrezsó lángján, amitől a béka (a körülmények jelentős mértékű hirtelen változását-romlását észlelve) ugrik egy nagyot.

Értem, hogy kellemetlen, tudom, hogy félelmetes, együttérzek, hogy nem tudod hova esel – megnyugtatónak szánt üzenetem, hogy a langyos vizes fazékon kívül (1) van élet, (2) sokkal jobb is lehet, mint az ismerős-kényelmes fazékban volt.

A fazékon kívül hideg víz vár, ami sokkal tágasabb és sokkal egészségesebb, valamint száraz föld, ami bár kalandos, de ahol nem tartózkodhatsz soká, mert kiszárad a bőröd. Tetszik? Az jó, de az igazán nagy hír még ezután következik:

NEM kell tovább béka maradj!

Nagyszerűbb új élet vár. Nagyszerűbb, mert igazabb és izgalmasabb és Téged jobban próbára tévő és Neked sokkal jelentősebb jutalmakat adó, mint a fazék.

Másképp ugyanez:

békából királyfivá KELL legyél. Ami csakis a királylány csókja által lehetséges. Pontosabban: Királlyá KELL legyél, amihez KirályNŐ csókja kell.

A király lényege a szolgálat, hogy emberek kisebb vagy nagyobb közösségét jól szolgálja az ember, és ha csak ez sikerül, abból méltó megélhetés is lesz. Igen, ebben az új világban is. Sőt, ebben az új világban még inkább, mert amikor a világ nagyot változik, akkor mindig sok új lehetőség is nyílik.

Férfi megfogalmazásban:

(1) ugorj a fazékból ki, hogy (2) felfedezd a szolgálatod, ami által (3) kiérdemeld a csókot!

Női verzió:

(1) ugorj a fazékból ki, hogy (2) felfedezd az erőd, ami (3) királynővé avat, hogy akarja a férfi a csókodat!

Az emberi életnek jelentősége kell legyen.
Én erre jutottam.

És hogy:

Igazi jelentőséget csak A helyes cél adhat – ami attól helyes, hogy nem önmagamra, hanem mások gazdagítására irányul.

Másképp: végül a Mindenséghez kell kapcsolódjunk, hogy boldog életet élhessünk. Mindannyian. Helyünket elfoglalva, szolgálatunkat ellátva, keresztünket felvállalva.

A mostani helyzet ajándéka, hogy tarthatatlannál válik a régi, ami változtatásra – munka és párkapcsolat – kényszerít olyanokat, akik maguktól ezt nem választották volna.

Egyrészt.

És másrészt, hogy egyre kevesebben fogják már magukat ebben az új helyzetben egyedül jól-biztonságban érezni, hanem közösségekre van szükségünk. A közösség lényege az irány, tehát a közös-ég. Hogy erről hasonló, együtt tisztuló képünk van.

A mi közösségünk esetében például a cél ez: Legyen mindenki boldog!

Amihez szerintünk a legnagyszerűbb célt kell mind megtaláljuk, amihez magunkat kell előbb felfedezzük, amiről “pokoljárás” néven beszélünk (ami a sötét oldal tapasztalati felfedezése, tehát a lélek árnyékának integrációja). Módja ennek az igaz tett és az igaz beszéd, tehát az őszinteség. Mi a közösségben ezt gyakoroljuk, “álnéven játszunk őszinteséget”, és így haladunk az úton. A boldogság szerintünk nem a cél elérése, hanem az időszerű cél felé haladás katarzisa. Ami egyre jobb célokat eredményez (tudatszint váltások). Míg végül a már-elég-jó célhoz (ügyhöz) jut az ember el, ami a legnagyszerűbb céllhoz való kapcsolódás eredménye. Mindannyiunknak szüksége van erre, mert másképp nem lehet hasznosulás, nem lehet párkapcsolat, és nem lehet közösség sem.

Mi a legjobb cél, amit ma el tudsz képzelni?
Mit teszel MA, hogyan haladsz felé?

Kiktől fogadsz segítséget?

Jó munkát!
István

p.s.
Örömmel hirdetem, hogy Közösségünkbe immár kedvezményes tagdíjjal is lehet csatlakozni. Várunk! Részletek az ártáblából elérhetők 👉 ITT

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!