Podcastot indítottam. Hosszas fontolgatás, és még hosszabb halogatás után – érdekes nagyon, ahogy a világban dolgok megszületnek. Vajúdni kell velük. Hónapokat. Valóságosan. Tolni és megpihenni, és tolni és elbizonytalanodni, és tolni és hinni, és tolni és kétségbeesni, és tolni és fellélegezni.

Szerdán vettem fel, és nem volt még neve akkor. Aztán péntekre meglett. Miután csütörtökön férfi körben egy Kinder tojásban érkezett fehér nyulat lobogtattam a résztvevőknek azzal, hogy: Kövesd a Fehér Nyulat! A villám másnapra csapott be, hiszen évek óta használom már, és igazából Ő – Te Vagy a főszereplő!

Podcastot indítottam, és érdekel a véleményed. Illetve ez sem ilyen egyszerű: mert nem mindenkinek a véleménye érdekel. Hű, de arrogáns vagyok… A podcast keveseknek szól, és az ő véleményünk, a Te véleményed érdekel, aki valóban kíváncsi vagy arra, hogy a közéletről nekem mi a véleményem, és mik hozzá az érzéseim, a helyzetet hogyan látom, és a Tennivalót miképp azonosítom.

Közéleti podcastot indítottam. Közéleti podcastot indítottam, úgy, hogy szinte mindenki visszatartani próbált, akivel erről beszéltem – közéleti podcastot indítottam, és a feleségem első reakciója félelem volt… Mert, igen, az ilyesminek következményei vannak. Elhagyják az embert, akiknek nem tetszik, amit mond, és támadni kezdik olyanok is, akik korábban emberszámba sem vették.

Podcastot indítottam. Fehér Nyúl a neve, és Jákob Lajtorjájáról, tehát a szellem fejlődéséről, ennek közösségi vonatkozásairól, a férfi útról és vallásról szól.

› Joós István és vendégei a nyúl üregének mélységeiről, a magyar nemzet sorsáról, a kereszténység jövőjéről és a globális „meaning crisis” megoldásáról beszélgetnek – a mindennapok történéseire reagálva.

Linkek, ahol a Podcast elérhető:
Spotify
Apple Podcasts
RSS

Videó változat:
YouTube

Az első adás monológ lett, mert gyűltek a témák, régebb óta már, amiket ki kellett magamból adjak.

Az alábbiakról esett szó:

03:50 – reakció Kassai Lajosnak, „eketalp betegség” témában 
08:00 – a konzervatív vagy liberális probléma megoldása  
12:00 – politikai vonzódásaim, ami eddig történt
13:56 – a Vona párt indulásáról 
15:33 – ami az ellenzékből hiányzik 
18:30 – Orbán ellentmondása: Isten vagy Haza
21:00 – az intellektuális elit magánya
22:22 – személyes politikai küldetésem 
24:30 – a Továbblépés iránya és módja 
25:10 – az Orbán rendszer kritikája 
28:28 – a nemzet nem Helyes Cél 
30:20 – Kína vs Amerika és Európa
33:05 – felhívás; kivel beszéljek?
36:00 – közös platform alapjai 
38:22 – amiért nem jól segítjük a családokat 
39:44 – amiért a klasszikus férfi értékek nem működnek
42:00 – zárás és elköszönes

A magyarázathoz használt ábra verzió:

Folytatás részben továbbra is monológ lesz, és már azt is tudom, hogy következő témaként a Jordan Peterson jelenségről fogok beszélni – különös tekintettel arra, hogy a kormányzat által szervezett demokrácia csúcsot nemrég megnyitotta.

Kövesd a podcastot a fenti linkeken, ha ez Téged érdekel!

És másrészt vendégeket is kezdek hívni. Kíváncsi vagyok nagyon, hogy az általam megkeresett személyek közül kik ülnek le velem beszélgetni, és mi születik ebből. Egyrészt. És másrészt arra is, hogy Szerinted kivel kellene leüljek, ha van ilyen!

Hálával,
Joós István

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!