No, zászlót bontott a „Joós István párt”… Dehogy. Nyilván. De annyiból mégis, hogy átfutott rajtam a politikai részvétel szándéka, aminek jegyében írtam pár levelet, és áthangszereltem a Patreon oldalt – hogy aztán le is eresszem a zászlót. A „Nemzeti Keresztény Párt” megalakult, és fel is oszlattam, egy héten belül.

Bizonyára sokan éreznek így most az országban. Hogy tenni kellene valamit, de nem látom kikhez kapcsolódhatnék, tehát kiállok, hogy hozzám lehessen. Érdekes, hogy ennyi év alatt nem állt elő egy igazabb ember, aki számomra hiteles vezető.

Talán az volt a hiba, hogy (1) Orbán ellenében próbálták, (2) pártot próbáltak.

Ad 1.

Nem más mondásra, hanem egy jobb Orbán Viktorra van szükség, aki Isten, Haza, Család jegyében nem csak beszél, hanem valóban ebben a sorrendben szolgál.

Másképp:

Aki bármit Isten elé sorol, az magából csinál Istent.

Még másképp:

Csak az szolgálja valóban Istent, aki mindenben helyesen cselekszik.

Ad 2.

Nem újabb párt kell ide, hanem a nemzetnek kell lelki értelemben továbblépnie, amihez: a közösséget kell gyógyítani. Szerintem. Ami azért nagyon nehéz, mert csakis helyben, és csakis egyesével lehet. Egyénenként.

Új “polgári körök” kellenek, amik az embereknek nem politikai küldetést (fanatizálást) adnak, hanem éppen ellenkezőleg: az életük útján segítenek továbblépni, közösség és mentorálás által. Én így látom. Hogy nem is polgári körök kellenek, hanem országos önismereti csoport és mentor hálózat.

Micsoda véletlen, hogy Humania néven erre alkalmas platformot indítunk épp hamarosan… (Tényleg az. Mármint nem volt mögötte politikai cél, amikor egy éve a fejlesztést elkezdtük. De hát másrészt meg nincsenek véletlenek.)

Szép feladat nagyon.
Hálás vagyok, hogy részese lehetek.

Jó munkát!
István


Ez az írás egy hírlevél. Heti hírlevelem már közel 7000 címzettek megy, ha nem akarsz lemaradni róla, itt jelentkezz: envagyok.info/hirlevel 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!