Szeretett Mind!

A pénteki Orbán Viktor Magyarázat folytatásaként jön a podcast újabb adása hamarosan. Kövesd a Fehér Nyulat, ha érdekel: YouTube | Spotify | Apple

Egyrészt.

Másrészt kiállásom nyomán több számomra értékes beszélgetést is folytattam a hétvégén, alább ezekből adok közre, enyhén szerkesztve, mert… mert (1) értékesnek érzem az írásokat, (2) erősen hiszek az őszinteségben, (3) szeretek átlátszó lenni, bármilyen furcsa is sokaknak ez – szerintem így érdemes élni.

Élményem, hogy az igazságnak gravitációs ereje van: vonzza az embereket. Végül mintha az élet lényege lenne, pontosan ez, hogy a végső Igazság a végső gravitáció, ami az egyetlen méltó Irány, tehát helyes Függés: a Teremtő.

1. levél

Szervusz [Név]!

Értelek. Tényleg. És kicsit félek is, belül, de ez nem tart vissza, hanem épp megerősít. Lelkesít nagyon a Feladat, amit el kell végeznünk.

Tudva, hogy szanaszét tépnek majd. Igen. A tömegek szemében. Minden erejükkel. Valóban. De aki már látni képes, az Lát, ahogy én Látlak, és engem mások Látnak. Aki már képes Látni, annak a szemében nem lehet többé lejáratni azt, aki Látszik. A régi ént még le lehetett. Az új embert már nem. Akivé lettünk. Akivé csak így lehettünk. Többé nem. Nem lehet lejáratni, akinél a Cél és a Mód is helyes.

Az élményem, hogy nem tömegpártra van szükség. Nem ez az első lépés. Hanem egy Igaz párt, igaz, tehát a Teremtő Akaratát fürkésző vezetővel. Fontos ez, hogy nem nyerni kell az én érzésem szerint. Hanem a helyes üzenettel megjelenni. És aztán másokkal összefogva majd kormányozni. Őket segítve. Más pártok vezetőinek lábait földöntúli alázattal mosva. A la Antall József. Persze, hogy kamikaze, ahogy Kádár után – de ez teljesen mindegy, mert a Feladat a lényeg.

Kifacsarnak. Igen. Próbálnak majd. De hiba szerintem alábecsülni igaz emberek tömegeinek lappangó erejét. Sokan vagyunk. Nagyon sokan. És dühösek is sokan, nagyon, különösen most, ami katalizálja, hogy cselekedjenek, még ha veszélyes is.

Csakhogy ehhez középpont, erős vezető kiállása kell, akiben hisznek az emberek. Olyan ember lenne jó, akit az egész ország ismer. Akire szavaznának milliók. Akit már megtaposott az élet, és felállt. Aki közérthetően és szépen beszél. Aki türelmesen meghallgatja a legnagyobb hülyeséget is. Elképesztő erő, és persze felelősség is ez. Jól használni, aki Vagyunk.

Értem, hogy jó lenne, ha ez a személy nem lenne támadható. De NEM ez a lényeg. Hanem pont az a lényeg, hogy mindenki támadható, a kérdés nem ez, hanem, hogy a támadást ÁLLNI ki képes. Te már igen. És én is. Nem vagyunk sokan.

Tapasztalatom, hogy a Teremtés úgy működik, hogy az van, aki/ami érkezik. Ha létezne, akit leírtam akkor (1) látna, tehát (2) próbálna kapcsolódni. Ha nem érkezik, akkor nincsen más, és maga kell az ember felelősséget vállaljon. Azokkal, akik jöttek. Ahogy pl. én. Muszáj ez most a jövő érdekében. Egy kamikaze kormány kell rendet vágjon, akit a népharag elsöpör, majd, a fiatalok érdekében. És utána jöhetnek ők. Itt és most én nem látok mást, aki cselekedni tud.

Másképp: az én élményem, hogy nem megtalálni kell fiatalokat. Még nem. Hanem meg kell vívni a mi generációnk harcát – az igazsággal kiállni, Aragorn a fekete kapu ellenében, még ha lehetetlen is a küldetés –, hogy a fiataloknak terük nyíljon. Összefogásban. Már az óriási dolog, hogy többen vagyunk, tehát tehetjük ezt együtt, és így senki nem jut Keresztelő János sorsára.

Félelmetes. Igen. De lejáratással bántani azt lehet csak, akinek van mit takargatnia. Nekem nincsen. Szerintem neked sincs már. És még bizonyára vagyunk néhányan. És anyagilag ellehetetleníteni is azt lehet csak, aki a rendszernek kitett. Engem az általam szolgált emberek tartanak el. Gondolom Téged is. És ez sokak harca lesz.

Építkezni kell, ahogy mondod, egyetértek. Nehéz és lassú. Igen. De nem szabad a jövőbe próbálnál menekülni. Az én élményem, hogy nem a fiatalok a helyes fókusz, hanem a Magyar Péterek. “Polgári körök 2.0” a feladat. Amihez kell egy erős, élet által edzett ember, aki kiáll. Aki nem lehet huszonéves. Én nem vagyok ismert, sem elég érthető. Van nálam sokkal alkalmasabb jelölt. De ettől persze még csinálni fogom, a magam módján, amit én tudok, akkor is, ha senki nem emeli fel a kardot.

Amíg nem áll erős ember ki – pontosabban, ahogy Viktor esetben is volt: igaz és bátor férfiak szövetsége (anno azok voltak) – addig nem lesz kristályosodás.

Tudom, hogy arrogáns ezt így kijelentsem. De ekkora a bizonyosságom, hogy csak így tudom mondani.

Orban Viktor is kiállt annak idején. Média túlsúllyal szemben. Volt annak is kockázata anno, még ha nem is úgy és nem is akkora, mint most. De Navalny sorsa azért nem fenyeget, érzésem szerint – annyira azért nem elvetemült a rendszer, épp mert a magja valahol pontosan az, hogy Istenes, mert “Szent Küldetésben” jár.


Egy jobb Orbán Viktor kell. Helyesen érezte Vona anno. És szükségszerűen bukott mégis. Mert nem volt kész. Ami nem jelenti, hogy a most kiállókkal ez fog történni.

Az igazak szövetsége nem tud elbukni.

Értem, hogy nehéz elhinni ezt. Hogy milliók várnak vezetőt. Értem, hogy sokan megégették már magukat. Annyira nagyon értem. De ettől még tény, hogy Látszunk, és ahogy én Látok sok más ember is Lát (mindenki, aki Látni már képes). És engem is sokan Látnak. És én is Látok embereket. És így tovább.

Lassú és nehéz. Igen. De nem építkezés. Mármint nem pártot kell építeni. Dehogy. Sokkal nagyobb a feladat: a nemzetnek felnőni kell segíteni. Egyénenként. Egyesével. Az embereknek az emberi úton kell haladni segíteni. Olyan közösség kell, ami nem csak politikáról szól, nem elsősorban, hanem az egymást segítő férfi társaságok és női körök hálózatát kell visszahozni, hogy Boldogok legyenek az emberek (és hogy Istenhez helyesebben kapcsolódjanak). NAGY munka, rengeteg idő. De az induláshoz már van elég igaz ember az én érzésem szerint.

Áldás van azon ami helyes. Igen.
Pontosan ez a lényeg.

Orbán Viktor leváltható, mert van egy nyilvánvaló vakfoltja (tévedése): a hite egyben a gyengéje is. Ő tényleg Szent Cél Harcosának hiszi magát. És nem az. Mert elbukott végső próbán, és már nem a helyes úton jár. Belül érzi ezt.

Viktor meg kell lássa, hogy Isten áldása nincsen a munkáján. Ezt kell neki és a népnek megmutatni. Mert ebben van, ebből jön az ereje, EZ a hite alapja. El lehet tőle venni. Olyannyira el lehet tőle venni, hogy a NER rendszer egy nagy része kapcsolódik automatikusan át az igazabb emberek összefogására, HA egy ilyen szövetség (1) elő tud állni, (2) ki tud a lejáratás ellenére tartani.

Meztelen a király.
Meg kell ezt mutatni.

A tettei ítélik őt el.

A lényeg röviden:
1. Isten, Haza, Család A helyes Cél, ebben a sorrendben
2. Viktornál a sorrend fordítva van, tettei mutatják: meztelen a király
3. nálunk a sorrend helyes, a mi életünk és tetteink meg ezt mutatják meg

Kell érezd, hogy ez működhet.
Istennel nincsen lehetetlen.

Barátsággal,
Joós István

2. levél (részlet)

Két erős érzés van bennem most.

Az első, hogy merni kell bízni abban, hogy az emberek nem hülyék, és értik, ha igazat beszélünk hozzájuk. Értik, sőt szomjazzák.

A második, hogy muszáj merni Istenről beszélni. Istent tettek és szavak szintjén is az első helyre helyezni. Ebben példát adni.

Orbán a tömegeken csúszott el érzésem szerint el, hogy őket magának meg akarta szerezni, és a tömegek a beton kolonc a nyaka körül, ami a mélységbe le is húzza, ha nem szabadítja magát ki. Őt ellensúlyozni csak igaz beszéddel lehet. Sok a lúd. Nagyon. De az én érzésem, hogy disznó is egyre több van, és már nem győznek a média által manipulált ludak, ha a disznók igaz beszéd által meg tudják találni egymást – disznók tömegei szavaztak Orbán Viktorra jobb híján. Én is.

Köszönöm a beszélgetést! … jól esett nekem is kimondani ezeket a dolgokat. Magam számára is. Tisztábban látok, és ezért hálás vagyok.

🙏

3. levél

Szervusz [Név],

egyetértek Veled. A Hit a világkép alapja, ami a kultúrát meghatározza, amiből a politika következik. Normális esetben a politika nem kellene, nem lenne szabad hittel foglalkozzék. Csakhogy… A hit felkent védelmezői ma nem jól segítik az embereket. Mert a Teremtő Rendjét nem értik elég helyesen. Mert nagyrészt dogmák alapján hirdetnek igét, megélt tapasztalatok helyett.

Így tehát ma nem egyszerűen csak politikai válság van, hanem világkép válság van. Nem Magyarországon, hanem globálisan. Meaning crisis a bevett fogalom – lásd a keresztény nyugat állapotát. A közös alap omlott össze, mert nem volt elég igaz.

No és ezért van Viktornak igaza, hogy Istent a politikai beszédbe behozta. Zseniális az ember, nagyon érzi az idők szavát. Nem ebben téved. Hanem a módban, ahogy szolgálni próbálja. A helyes célt hibás módon szolgálja.

Az Orbán-rendszer igazi alapja Isten, ahogy ő Istenre építi, ezért követik a meghatározó emberek, és ezért kell ebben igazabb mondás, mint az övé. Szentebb küldetés kell, szentebb vezetők, mint ő. Azonos, helyesebben.

Ebben a fura helyzetben lényegében új evangelizáció kell a nemzetnek. A jézusi üzenetet közérthetően közelebb hozni. Amiről korábban átküldött írásom szólt. Új evangelizáció kell a nemzetnek és Európának. Ezt is jól érzi Viktor.

Én ezért látom az államalapítással a mai helyzetet párhuzamban. A rendszerváltás vagy korábban a reformkor idején megvolt a kereszténység, mint közös alap. Ma nincsen. És ezért érzem azt, hogy a szent király után most a szent miniszterelnök ideje jött el. Erre van szükség. Aki lelki vezetője is a nemzetnek. Elsősorban az.

A nemzet lelke beteg szerintem, de nem hiszem, hogy ez “terápia” útján orvosolható. Ugyanúgy nem, ahogy egy egyén esetében sem – a valódi megoldás (ahogy ezt pl. a 12 lépéses programok sikere mutatja) az életet helyes alapra helyezni. És az egyedüli helyes alap Isten. Tizenöt éve beszélek lelki dolgokról, és most érett meg bennem, hogy a megértés kevés: hanem Isten kell. Minden szinten.

Mert a haladóknak Istenről kell hallani, hogy erős mag lehessen. Nem fognak választani, nem kapcsolódnak, ha ez nincsen. És másrészt az éretlen gyermek-emberek tömegei számára is megnyugtató Isten. Aki csak lélektanról beszél, bár korrekt, de réteg párt marad. Isten fényébe kell a politikát állítania valakinek.

Nem kell ebben egyetértsünk. Sőt. Talán épp jó is, ha nem értünk egyet…

István


Megtisztelő, ha értéket találtál a levelekben, és még inkább az, ha úgy érzed, hogy részt kellene a közéletben vegyek. Mely esetben – ha tehát szeretnéd, hogy részt vállaljak – akkor támogatással is kifejezheted ezt. Nem gondolom, hogy politikával kellene foglalkozzak, hanem én úgy érzem, hogy nekem az emberek és a világ működésének magyarázata, egymást támogató mentor hálózat alapozása most a feladatom. De ettől még több erőm lesz közéleti videókat és írásokat is készíteni, ha azt látom, hogy sokak szerint időszerű és érték, amit adni tudok. Van politikával dolgom, de annak megítéléséhez, hogy mennyire közelről: fontos számomra a Ti véleményetek, amit legjobban a Tőletek felém áramló erőből érzek.

A támogatás módja: Patreon.
Havi 450 forinttal indíthatod, itt.

Akkor indítsd csak kérlek el, ha nem tudod nem elindítani! És azonnal mondd kérlek le, amint úgy érzed, hogy eleget adtál!

Hálával,
István

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!