Férfiakról szólt az idei első két hírlevél. Logikus kérdésként érkezett többektől is, hogy és a nőkkel mi lesz – nők is egyedül vannak sokan, nőknek is kell haladó közösség, nők is szeretnének személyes csoportokban gyűlni, ők is harcban állnak.

Örömmel jelentem, hogy nőkkel a szándék azonos, mint ami a férfiakkal is. Másképp: a TT nem férfi mozgalom csak, hanem nagyon is lesznek női körök, ország, sőt Kárpát-medence szerte… álmom, hogy azon túl is.

A TT lényege, hogy (1) személyesen találkozva, csoportokban segítsük egymást az élettapasztalatainkkal, (2) mindenkinek van mit adnia, (3) mindenki rászorul mások tapasztalatira, senki nem boldogul egyedül. A TT férfi törzsasztalokkal indult, aminek személyes oka van. Engem most férfiak mozgósítása jobban foglalkoztat, mert az az élményem, hogy férfiak között nagyobb a szükség, mert nők jobban használják az online eszközöket, és egyébként is sokkal több helyre mehetnek.

Ezért férfiakkal indult a TT. Amihez másrészt a Humania úgy kapcsolódik, hogy kell egy hely (internetes platform), ahol látszódnak a csoportok, ahol be lehet ezekbe jelentkezni, és ahol elérhetőek azok az emberek, akik szívesen rendelkezésre állnak az élettapasztalataikkal, egyéni mentorálas vagy csoport keretei között, ahol könnyen kapcsolatba lehet egymással lépni, ingyenesen vagy pénz ellenében.

Tudom, hogy ez eretnek, mert szakértőkben hiszünk. Értem. Az Airbnb is eretnek volt, mert „szállodákban szállunk meg”… Nekem NEM szakértők segítettek, és magamat sem tartom szakértőnek. Hanem csak az a srác vagyok, aki elb…-ta az életét, és akinek mások tapasztalatai segítettek, és akinél azóta sok tapasztalat gyűlt, és most én segítek egyre több embernek. Nem mert “szakértő” vagyok. Semmiféle papírom nincsen arról, amit csinálok. Hanem tapasztalatom van sok.

No és EZT, a mások tapasztalatainak segítségül hívását és a tapasztalatokkal való segítés katarzisát küldetésem a Humania által tömegekhez elvinni. Hogy egyre több ember tudja mások tapasztalatait könnyen használni, és hogy minél többen tapasztalhassák azt a katarzist, hogy RENGETEGET tudnak másoknak adni, ha csak mernek őszinték lenni a saját válságaikról, tehát tapasztalataikról.

Humania és TT így tehát rész-egész viszonyban áll. TT az általam indított személyes csoportok hálózata, míg a Humania egy olyan platform, ami mentor és csoport hálózatokat kezel, és bárki használhatja. Tehát a TT-n túl bármilyen közösséget és/vagy egyéni segítőt/mentort kiszolgál. Humania a tapasztalat alapú kapcsolódás és segítségkérés platformja. Aminek célja, hogy minden embernek meglegyen, ahonnan az életéhez tapasztalat alapú segítséget kap. A TT pedig az AA és a korszakos rendszer keresztezéséből születő hálózat.

Ami egy másik gyakori kérdésre is válasz, hogy mi köze ennek a két új projektnek – TT és Humania – az Énakadémiához és az ego jógához, tehát mindahhoz, ami már megvan? A lényeg talán, hogy az Énakadémia felülről szerveződik, és online segítséget ad, míg ezzel szemben a TT alulról szerveződik – mert BÁRKI indíthat csoportot, aki hívást érez –, és személyes.

Összefoglalva:

  • Joós István egy pasas, akik férfi-nő szerepekről magyaráz
  • az ego jóga egy tapasztalati alapokon álló tan / elmélet
  • Énakadémia ezt átadó online iskola, profi segítség Neked
  • Útonjárók az Énakadémia online közössége, együtt haladni
  • Humania tapasztalatok mentén kapcsolódó emberek platformja
  • TT tapasztalatmegosztó személyes csoportok hálózata
  • envagyok.info a joósistván fazon blogja, haladóknak

Remélem, így tisztább a kép!

És, igen, NAGYON várom a női körök indulását.
Amihez azonban kis türelmet kérek!

Márciusban várható csak, mert előbb:
1. férfiakkal kell lendítsük a TT-t
2. el kell készüljön a Humania platform

Fejleményekről rendszeresen beszámolok majd itt, és persze bizonyára lesz podcast és videók is.

Jó munkát!

Hálával,
István

p.s.
13 millió forint befektetői szándék érkezett a Humániához a felhívásom nyomán, ami egészen döbbenetesen megtisztelő, és másrészt jelentős mozgásteret is ad a fejlesztéshez. Jó lesz ez így nagyon, köszönöm! 🙏  (Hétfő éjfélig jelentkezhetsz, ha még fontolgatod esetleg.)

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!