Vezetői válságban vagyunk. Globálisan.

Ezért a széttagoltság, megosztottság, versengés, háború … az önzés, a környezet pusztítása, a recesszió … vezetői felelősség … MIND … ugyanis az emberek messze túlnyomó része nem önálló, hanem kapcsolódásban van, tehát klánokban, törzsekben létezünk … mindegy, hogy család, vagy cég, vagy civil közösség, vagy multinacinonális nagyvállalat, vagy nemzet, vagy négy jóbarát … és a klánoknak mindig van vezetője, akire a többiek hallgatnak.

… mi vagyunk a “probléma”, a halak fejei.

A törzsek élén mindig olyasvalaki áll, aki magát következő személynek már nem rendeli alá … persze ettől még szolgál ő is … a kérdés csak, hogy mit … jobb esetben egy Ügyet, Szellemiséget, a Mindenséget, a Közösséget, az Emberséget, a Teremtőt … és nem csak ezt hirdeti magáról, hanem valóban fürkészi az időszerű közjót, és valóban alárendeli magát annak, amit a legnagyobb jónak érez, és cselekszik érte … rosszabb esetben egyszerű diktatúra valósul meg, az illető csak öntörvényű, önző, mert fél … mert válságot, szűkülést lát … és harcol a területért, a szűkösnek vélt erőforrásokert, mert azt hiszi, harcolni kell … és mások követik, mert ők is félnek … és ellenséget választanak, mert ellenség nélkül nincs külső harc, ellenség nélkül befelé kéne nézni, az pedig még az életek áldozásánál is félelmetesebb lenne. … Vezetői felelősség a világ, önközpontúság, önmagunkba tévedtség, kiszakadtság, ebből fakadó félelem, sőt rettegés a kiíhvás … az önfelvállalás és a bizalom hiánya … a szűkösség élménye … holott Bőség Van.

Vezetői LELKI vÁLSÁGgban vagyunk tehát.

… a félelem, a bizalom hiányának válságában … közösség, Közös Ég hiányában … PÉLDA hiányában … pedig nincs más út, mint a Bizalom … Előbb vagy utóbb meg kell próbálni … szükségszerű … még ha sok háborúzás és sok szenvedés előzi is még meg … egyszer mind elérkezünk ide … a kapcsolódáshoz, az igényhez rá … és igenis gyakorolható … tessék tehát kapcsolódni … mindenki keressen olyan másik személyt, akinek a lábához magát lehajtja, alázattal, magát önként alárendelve, örömmel … CSAK így kapcsolódhatunk … addig nem fogunk míg ez el nem terjed … sőt, boldogok is csak így lehetünk … a csoda ugyanis, hogy ha méltót szolgálok, tehát ha méltónak rendelem magam alá, akkor hamar ki fog derülni, hogy valójában nem is én, hanem ő szolgál engem … bár nem ezért jöttem, sőt, épp fordítva, de mégis azon kapom magam, hogy a lábam előtt térdel, kendővel a derekán, és kéri-mossa a lábam … mert ILYEN a valódi vezető. Sőt, a legsikeresebb vezető … Szeret.

A Vezető kézenfog és Szeret.

 

– – –

 

Soká vágytam ilyen vezetőt. Akinek a lába elé vethetem magam, és az összes zsákot a vállamról … és immár az emberek egyre hosszabban kígyózó sorát is, akik ma rám is tekintgetnek, utánam is jönnek … mert igen, súlyos néha ez, a felelősség … a Te akaratod legyen meg, ne az enyém … vezess engem … mondtam volna neki … soká vágytam, de nem érkezett … pedig sokmindent megpróbáltam.

Először persze kívül néztem szét.

Legelőször apáim, nagyapám és édesapám … aztán Maróth és Zlinszky dékán urak, majd politikusok jöttek, nagyon régen, Antall József, utána Orbán Viktor, még a múlt évezredben, aztan  könyvek, szerzők. írók … Márai, Kundera, Hesse, Wass Albert, Redfield, Asimov, Bach, Szepes, Coelho, Weöres, Hamvas, Nietsche, Gibrain, és még sokan mások … régmúlt mesterek Buddha, Lao-ce, Hermes és Névtelen Bölcsek … majd guruk, mint Osho, de Mello, A.J.Christian, Váradi Tibor, Bíró Dénes, Steiner … közben de Mello, Pál Feri, Dalai Lama, II. János Pál, Böjte Csaba, Vértesaljai Laci atya … és persze elmentem, kapcsolódtam, találkoztam, akivel lehetett … de a várt hatás elmaradt … mármint LÁTTAM az embert, a Fényt, igen, de az árnyékot, a tökéletlenségeket is, mindig … hogy megvan a maga keresztje, és így az illúzióim is menten elszálltak, mágsem ő az, mégsem rám várt … mégsincs kész térkép … sőt, ő sincs mindig ott, ahol a szavai gyakran … és  nincs rám ideje, sem energiája.

Fokozatosan befelé fordultam…

Ezoterikus rendszerek érkeztek … teozófia, antropozófia, rózsakeresztes és mágikus és alkimista hagyományok, szufi misztikusok és János kereszténység … kiegészítve az Arvisurával, az Urantia könyvvel, és regressziós hipnózis beszámolókkal, mint forrás … egyik a másik után … és minden lépessel egyre nagyobb mélységek tárultak fel … a tudás feneketlen forrásai … mindig mikor azt hittem, már egész jól állok, egész sokat tudok, akkor mindig érkezett valami, amiből kiderült, hogy további végtelen mélységek vannak … nem is sejthető, nem hogy bejárható lenne …

… kissé belehaltam tehát. Saját tudásvágyamba.

Végül feladtam. Valamikor. Nem túl rég. … igen, 11-11-11, akkor adtam fel, a soproni TEDx előadás volt a fordulópont … akkor értettem meg, hogy fel KELL adjam … mert a keresés anélkül emésztette fel minden energiámat, hogy eredményre jutottam volna. … megértettem tehát, hogy kevés vagyok. Hogy a Tudás az egy, amihez valóban kevés vagyok. Hogy nem lehet MINDEN tudás az enyém. … FÁJT és KUDARC volt … egy darabig … de közben egy ideje már tapasztalatam, hogy nem is kell. … Hogy nem csak nem érthetek mindent, de NEM IS KELL értsek. … Van ugyanis egy tökéletes iránytűm, ami minden pillanatban pontosan mutatja a következő lépést, még ha gyakran nem is értem azt. … sőt, közben csodás, általam előre soha el nem gondolt tájakra is elvisz, amiknél képzelni sem tudtam szebbet jobbat … mármint visz, ha nem akadalyozom, ha mem akarom jobbá tudni, ha nem ragaszkodom a saját elgondolásomhoz, ha nem köt a saját vágyaim vaksága, az általam elképzelt következő lépés erőltetése … ha merek BÍZNI, ha merek a félelmeim FELÉ lépni, magam egyre jobban felvállalni, tehát a sebeimet is feltárni, sőt azokba belnyúlni, és mások, például a Te tekintetedet is bele engedni.

Így kezdtem el egyre jobban bízni a megérzéseimben.

De közben azért még segédeszközökkel is kísérleteztem. Asztrológia, numerológia, tarot, i-ching, inga, meditáció, tai-chi, napi evangélium, maja naptár, kineziológia … kiderült persze, hogy mind egy … amint künn, úgy benn, a Mindenség folyamatosan megnyilvánul … tehát, igen, mindegyik-bármelyik működik, mindig megérkeztek az időszerű üzenetek … de közben azt is felfedeztem, hogy azok ezek nélkül is megérkeznek … azt vettem észre, hogy ezek mankók … hogy életem nagy válsága, hitem és bizalmam nagy bukása utáni időkben ért ugyan ezekre támaszkodnom az első bizonytalan lépésekhez, de ha tovább is ragaszkodom hozzájuk, akkor már nem erősödni, hanem korcsosulni fog a lábam … hogy tehát a SAJÁT lábamra kell álljak, hogy JÁRNOM kell … azt vettem észre, hogy a csendes belső hang MINDIG tudja, és SOSEM téved … nincs tehát másra, mint erre, és figyelemre szükségem, hiszen az Egész Teremtett Világ értem van és hozzám beszél … minden történés és az összes ember sok kis tükörszilánk nekem … hiszen semmi nem véletlen, sőt MINDEN jó okkal történik … elég tehát, ha figyelek es követem a megérzéseim.

Ez a Nyugalmam Van Benne érzés.

Így hívom. … A csendes hang belül. A csendes, nyugodt, erős hang. … Belül. … A belső Mester, az Érzés, a Lélek … az Ember, Aki Vagyok … nagyon érdekes még, hogy gyakran külső hangok belül szólnak … mármint kívül valami érkezik, és belül rezeg, rezgek, rezgünk … az Én rezeg, Aki Vagyok … és akkor TUDOM, hogy úgy van … abszolút nem racionális, de már merek hallgatni rá … még meglepőbb volt eleinte, hogy ezek gyakran olyan mondatok, amiket én másoknak mondok … és az Érzés mutatja, hogy Igaz … de ki KELL mondjam hozzá … és a kimondás által azonnal tudom … hogy valami Igaz, vagy nem egészen tiszta még … ÉRZEM … továbbá az Evangélium is ilyen, amit Jézus hátrahagyott … olvasom és Jelen Van … rezeg bennem, velem … és ez NEM vallásosság, nem vallásos érzés, nem vagyok vallásos … mert számomra ez messze túl van azon … nem hiszek, hanem TUDOK … nem vallok, hanem HŰ törekszem lenni … nem a napi rítus a lényeg, hanem hogy miképp lesz MINDEN pillanat ima és meditáció … tehát az ÉRZÉS fényében Igaz és Jó és Szép … hogyan lesz minden ember élete, az Egy Örök Ember élete a Teremtőnek, sőt Teremtővel zengett Hála Ének, a Tökéletes Szimfónia … hogyan szolgálhatom, mit tehetek itt és most ezért.

 

– – –

 

Hogy mindez ellentmond az elején írtaknak?

… hogy tehát elbuktam az alázat próbáján, mert nem rendelem magam alá? … igen és mégsem … Hesse Szidharta adott ehhez erőt, vagy arroganciát … nézőpont dolga … nagy hatással volt rám … találkozik a Megvilágosodottal, a Buddhával, a Tökéletessel … és elmegy, és hallgatja … és erőt merít a létezéséből, de aztán elköszön … megy tovább a maga útján … megy tovább, mert felismeri, hogy az ő útján egyedül csak ő juthatott a Fénybe, az a legnagyobb jószándékkal sem átadható … sőt minden tanítás megtévesztő, mert kicsit azt a látszatot is kelti, mintha valami átadható lenne … holott nem … NEM átadható … Krisnamurti ezért mondta, hogy nincsenek és nem is lesznek tanítványai, ő nem Mester … és valóban … mind magunk kell megszenvedjünk a fényért … MIND elérjük, mikor már eleget szenvedtünk.

No ERRŐL szól a Szívesség Közösség, és a Serpa Szolgálat.

Arról, hogy totális életmódváltásban van a világ, és bár módszert egymásnak át nem adhatunk, de teremthetünk olyat Teret … védett kertet, ha tetszik … ahol új tapasztalatok szerezhetők, amik újfajta működéshez adnak erőt, újfajta önbizalmat erősítenek, új önfelvállalásra bátorítanak, új kapcsolódásnak adnak lehetőséget … EZ a Szívesség Közösség … Életmódváltó Játszótér … Kert Tapasztalni … a Serpa Szolgálat pedig felület személyesen kapcsolódni. … Mert azt tapasztalom, hogy hozzáférhető KELL legyek … mert VAN mit adjak … de az nem a kész megoldás, hanem a Szem csillogása, a Jelenlét, a Bizalom, a Nyugalom áradó ereje, ami megtart és aládnyúl és emel, és segít a SAJÁT időszerű lépést MERNI meglépéni, a SAJÁT félelmekkel merni szembenézni, őszintén öflevállalni … teret ad tapasztalni, hogy nem vagyunk sem hülyék, sem egyedül, hogy mindneki csak ember, hogy előttünk és utánunk is sokan járnak az úton, hogy VAN mit adjunk egymásnak … ráadásul csakis ABBAN NÖVÜNK, AMIT TEVŐLEGESEN ADUNK … !

A válság egytelen megoldása a Bizalom.

Kapcsolódás, Egyesülés felé tartunk. Kicsiben és nagyban is. Recseg a kisközösség, az ország, Európa, a Világ – de épp az egységesülést, nem a szétesést szüli … értünk fáj … Új Rend születik … együtt szüljük … minden jól van így … a függetlenségi vágyunk is … az autoritás problémánk is … hiszen ahol az ember eltörik, ott lesz erős … a nagyon öntörvényű, aki legjobban szolgál majd, a legönzőbb, aki nagyon tud majd adni.

Időszerű tehát törni.

… és ÉR ennek elébe menni. Például TESSÉK megpróbálni alárendelődni. … Önkéntesség remek játszótér ehhez. … Vezess vagy szolgálj! Állj ki és vallald fel, amit adni tudsz, vagy csatlakozz. NEM jobb vagy rosszabb, csak más funkció. Végül mindenki szolgál. … Tedd ezt meg, próbáld ki! … Magadért. … Másképp boldogok nem lehetünk, másképp tanulni nem tudunk. Közösségeben az emberiség továbblépése. … Örömteli, önkéntes kapcsolódásban, aminek önkéntes alárendelődés, tehát a függetlenség illúziójának az elengedése a feltétele.

 

– – –

 

Hogy rám hogyan igaz? … Testvéreket remélek.

Olyan vezetőket, aki kiálltak, és harcolnak, és támogatnak, akiket tudnak … felelős törzsfő testvéreket remélek … kerek asztal lovagokat … akik igen, Férfiak … mégpedig ATTÓL férfiak, hogy vállalták az Újat, hogy adják, amit tudnak, hogy nem ijedtek meg a világ ellenállásatól, sem az anyagi kényelem szükségszerű, de átmeneti áldozásától … akik továbbá megközelíthetőek, rendelkezésére állnak a hozzájuk fordulóknak … akik már tudják, hogy a Férfi MINDIG Atya is … automatikusan az. A Férfi vezet, és aki vezet, az egyben Atya is. Egyazon érme két oldala a közösségi funkció, és a magánéleti. NEM szétválasztható. … Többé nem szabad, nem lehet szétválasztani.

Aki közösséget vezet lelkeket is vezet. Aki lelkeket vezet közösséget is vezet.

… a Férfi fogalmilag Teret KELL adjon, magában, a lelkében … be KELL engedjen másokat … csak így inspirálhat, így Példa, így vezet szolgálva … ha MAGÁT megnyitja … ettől FÉR-fi … hogy Tér Van benne, a Nő helye … a NŐ és a gyermekek helye … leányoké és fiúké … akik mind folyamatosan születőben vannak … a Férfi gyümölcsfa … TER-emt … be KELL engedjen a lelkébe … táplálnia KELL azzal, amit adni tud … különben meddő, here, elveszett … bármennyi vagyon mögé is rejti szűk-ségét … rendbe kell rakjuk, a nemi szerepeket … mostanában sokat írtam erről… NINCSEN király ország, tehát Ügy nélkül, és NINCSEN királynő király, tehát Férfi nélkül. … Ez minden. … Ennyit lenne jó elfogadni.

… és felvállalni, ideje felvállalni.

Fel KELL vállalni. … A vezetést és a szolgálatot. … Kívül is és Belül is … az Atyát és az Anyát tehát … Férfit és a Nőt … és nem jó többé szétválasztani próbálni a közösségi és az egyéni funkciót … minden valódi Férfi Atya, minden valódi Nő Anya … csak az Férfi, aki Atya is, csak az Atya, aki Férfi … csak az Nő aki Anya, csak az Anya, aki Nő … mindenki leány és fiú marad, aki fel nem vállalja, amit ADNI csak Ő tud … korától függetlenül elakad, aki fél ezt megtenni … ezért van tele a világ hisztis ötvenes királylányokkal, és kompenzáló hatvanas királyfikkal … teljesen függetlenül attól, hogy biológiailag van, vagy nincsen gyermekük … és ugyanezért boldogtalan a házasságok nagy része, mert a királylány és a királyfi csak öntörvényű.

Kerek asztalt remélek tehát.

Ideje a kerek asztalnak. Ideje az erdőnek. … Vezető a Fa törzse, akihez mindenki kapcsolódik, akkor is ha további ágakon keresztül … mert a vezetőnek az Ügy, a Tűz, a Közös Ég a felelőssége … az erdő pedig fákból áll … JÓ kapcsolódjanak … kölcsönösen jó … jó ha tudnak egymasról, tanulnak egymástól, segítenek egymásnak … Törzsfők tanácsa. Egyenlők Tanácsa. Szabadok Tanácsa. Férfiak Tanácsa. … Ahol már nem kell hierarchia, sem formális vezetés, mert a valódi szabad akarat a Mindenséggel összhangban áll … tehát többé nem dilemmázó, hanem épp Egy-et-Értő … tehát egységesen a Jót, tehát az időszerűt akarja, mert ÉRZI … a Teremtő Akaratát érzi … az Egy Közös Ügyet érzi … ami az Ember.

Ezt vágyom, kérem, érzem … tehát ÉRkezik.

… másrészt még nincs. Tudtommal. … Vagy engem nem hívtak. … most úgy érzem, készen állok … ami persze az arrogancia gyanújat veti fel … bennem is, ahogy leírtam … mondjuk tehát inkább, hogy napról napra felkészültebb vagyok.

: )

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!