Hogy az ingyen adás nagyon magas fok, volt már róla szó, hogy én még nem tartok ott, mert még építkezni Akarok, ami tehát a „méltó a munkás a maga a bérére” korszak, nagy kihívása a viszonzás, hogy el is kell, muszáj elkérni, amire szükségem van, mert csak igy derül ki, hogy érték-e egyáltalán a Világ, a másik ember, a cég, az ügyfelek, a Férfi számára, amit én hozzáteszek, hogy Valóban Neki / nekik szól-e, hogy helyesen szólok-e, mely okból nem adhatok bárkinek, hanem a méltó-ság fontos, annak adni aki / akik értékelnek, ami a köszöntés pillanatában eldől, sőt tulajdonképpen az első pillantokon, az ÉN köszöntésemen múlik, minderről volt már szó, akkor most tovább:

MENJ ONNAN, ahol nem becsülnek!

Most azonnal. Ugyanis nem is fognak. Sőt egyre lejjebb csúszol, mert egyre kevesebbet kapsz majd, mert a takaróját minden ember csak nyújtja, bizonyosan elfogysz, ha NEM-et mondani képtelen vagy. Elképesztően fontos, ez, az igeneknél sokkal fontosabbak a nemek. Hogy Add, amit adni tudsz, ÉS Vállald ennek a feltételeit, amit kapnod kell, ÉS Változtass, következetesen Lépj, tovább, oszd ki az időszerű Pofont, ha ez nem teljesül. Lenyűgözően fontos. Hmm. A valódi, a vágyott IGEN-ek igazi NEM-ekből születnek. Amikor a világ, a másik Választ – és NEM Te. Kockázat, igen, de MUSZÁJ megengedni, férfiakkal különösképp, mert pontosan a Te hatátrozott NEM-ed eredményezi gyakran az ő vágyott ébredését.

Jézus e szavakkal küldte a nép közé apostolait: „Menjetek, és hirdessétek, hogy közel van a mennyek országa! Gyógyítsatok betegeket, támasszatok fel halottakat, tisztítsatok meg leprásokat, és űzzetek ki ördögöket! Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok! Ne legyen övetekben se arany, se ezüst, se rézpénz! Ne vigyetek magatokkal úti tarisznyát, se két ruhát, se sarut, se botot! Méltó ugyanis a munkás a kenyerére. Ha egy városba vagy faluba érkeztek, érdeklődjetek, hogy ki az, aki méltó arra, hogy nála maradjatok, amíg csak el nem távoztok! Amikor pedig beléptek a házba, köszöntsétek a ház népét. Ha érdemes rá a ház, akkor a békétek rászáll; ha pedig érdemtelen, akkor békétek visszaszáll rátok. Ha valaki nem fogad be titeket, sem szavatokra nem hallgat, akkor menjetek ki a házból, de még a városból is, és rázzátok le a port a lábatokról! Bizony, mondom nektek: Szodoma és Gomorra földjének tűrhetőbb sorsa lesz az ítélet napján, mint annak a városnak.

Mt 10,7-15

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!