… Legkomolyabban. Az Igazi, a nekem való munkát csak tudni lehet. Érezni. … Ami Lelkesit, ami Bizserget, amit valóban SZERETEK csinálni. AZ. … Külső keresgélés helyett belső felfedezőút a kulcsa: MIT szeretek csinalni? MI megy könnyen?

… sokakkal beszélgetve azt látom, hogy a Munka, tehát a nagybetűs Munka:

1. sosem pénzről szól, hanem, hogy ADNI mit tudok,
2. lelkesít engem, JÓ nekem, örömet okoz,
3. öröm és érték a világnak körülöttem,
4. közösségi, tehát másokkal együtt végzett, akikkel kiegészítjük egymást,
5. kitartás kell hozzá, energiabefektetés, és
6. bátor önfelvallalás, végül:
7. NEM JUTOK EL a Munkához, a Dolgomhoz, ha a pénz a cél, ha ennek átmeneti, de szükségeszerű bizonytalansága megakaszt.

A Munka olyan mint egy növény.

Ugyanúgy MAG-ból indul. A mag egy Álom, egy Idea, egy Eszme, egy Ötlet, egy Szívügy, ami bennem él, tetszik, lelkesít, amit dédelegetek, hogy deJÓ lenne, én Ezt szeretném, és Így, és Ezekkel, és Itt … másrészt a Mag meg csak akkor foganhat, ha elültetem … tehát földet, táptalajt és vizet-szeretetet-gondoskodást-időt-lehetőséget-esélyt ha adok neki … ha felvállalom, ha bátran döntök mellette, ha lépek, és TESZEK érte.

Tapasztalatom szerint ez a kezdő szerencséje.

Mármint ekkor ékezik. Támogatás, megerősítés, segítség a világtól. Kapunk. Miután döntöttem, ÉS felvállaltam, ÉS megtettem érte amit tudok. Örömmel fogadnak, gyakran új emberek. Ekkor jönnek, és támogatás érkezik – korábban alig, de ekkor nagyon … tehát a döntés és felvállalás UTÁN … sokaknál látom ezt.

… ami után viszont a Mag meghal.

Döbbenet, de mégis. Mert sosem pont úgy lesz, amint terveztem, nem pont olyan a növény, és mások is jönnek, és kapcsolódunk, és változik, változni akar, saját élte van. … Ez gyakran nagy válság, mert nem ezt vártam, sőt, nem értem … hogy akkor mi is a baj … holott semmi … csak a Rend ez … a mag meg KELL haljon … Meg kell ezt engedni. … Tehát el KELL engedni az Álmot, hogy megszülethessen a Valóság. … ami mindig csodálatosabb, mint az álom volt, de ez mindig csak utólag derül ki.

Tovább nehezíti a helyzetet, hogy a Világ is ellenáll.

A Mag a földben melegben volt, de a csíra helyzete nehéz … a föld gyakran fagyos, a talajt áttörni, fényhez jutni pedig minden esetben küzdelem. … KITARTÁS kell hozzá … amihez segít annak értése, hogy a Munka, a Küldetés mindig valami Új. … Új a Világban, Új a Világ számára. … gyakran teljesen új maga a valami is, amit alkotunk – gyakran a tevékenység módja az, hiszen egyedi, ahogy én csinálom, épp így még soha senki nem csinálta előttem … és a Világ épp ezért gyakran ellenáll, pontosabban: értetlen, ritka, akit azonnal tárt karokkal fogad. … De mégis. EZ AZ ÚT. Ki kell tartani hozza. ÁT a talajon. … Jonatán, a sirály.

Ha ez megvan a palánta korszak következik.

A növekedés megy és organikus, de persze nem olyan gyors mint esetleg vártam. Ekkor kezd az is látszani, hogy miféle a növény, amit a magból gyakran még nem tudni. A palánta korszak kihívása, hogy még nem hoz termést. Tehát bár harcolni az életért már nem kell, de gondoskodni, ott lenni, energiát “befektetni” még jócskán. Ilyenkor a bölcs egyensúly a kérdés, hogy fenntartsam magam, valamely “régi” tevékenységemmel, miközben az Új is elég energiát kapjon. Nem könnyű ez. De fontos. Energiát adni az ÚJnak, kezdetben perceket kísőbb órakat, és egyensúlyt tartani … igen áldozni érte.

Velem igy volt – és sokaknál látok hasonlót.

Ismeretlenbe, ÚJba tett lépés erőfeszítést igényel. Sőt, általában valamekkora lemondást is anyagi téren, átmenetileg picit kevesebbel beérni … nem ismerek olyat, aki az anyagi síkon való lemondást ne kellett volna megtapasztalja, csak abban látok eltérést, hogy kisebb autóval “kellett” valaki beérje, vagy fizikai valóságát, testét érintő intést kapott … úgy tűnik mindenki azt, ami az erősebb téves önazonosítása volt, amihez tehát jobban ragaszkodott.

Aztán a Fa megerősödik.

Ennek az időszaknak csodája természetesen mindaz, amit a Fa immár adni tud. Támasz, árnyék, gyümölcs … először még csak egy, az első … aztán egyre több … végül kilószám hordható akár piacra is – fontos ebben, hogy a pénz csak eredmény … sőt, ÁLTALÁBAN NEM IS LÁTSZIK AZ ELEJÉN, hogy hogyan, miből érkezik majd, és nyilvánvalóan sosem nem derülhet ki, ha ezért bele sem vágunk!

… végül érkeznek a Magok.

Mármint a gyümölccsel értelemszerűen érkeznek. A Fa lét sajátja, hogy erősít, emel, bátorít másokat … akik mind saját útjukra készülnek épp, saját megújító útjukra, és ezen az úton NAGYON sokat tudunk egymásnak segíteni – és ÓRIÁSI élmény egymásnak segíteni … jó tehát feleávllalni az utat, megosztani, amit tudunk, hozzáférhetőnek lenni … például én is vállaltan önzésből irogatok itt, mert nekem nagyon JÓ érzés mindezt elmondani.

A fent leírtak tapasztalatom szerint érvényesek a legtöbb karrierváltásra. Teljesen függetlenül attól, hogy egy projektet-céget-civilügyet kezdek, vagy számomra új tevékenységet vállalok fel.

: )

Nos?

MI érlelődik Benned?
KIVÉ Akarsz Lenni?

MIKOR vágsz bele?

HAJRÁ és KITARTÁS!
ITT A TAVASZ!

: ))

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!