Kérsz? Muszáj. Tudom, hogy azt hiszed, tudja a másik, hogy úgy érzed, magától is kell tudja, ami akár igaz is, ha figyel épp, csakhogy nem mindig figyel. Mert gyakran, az idő nagy részében kívül van dolga, tehát máshol a figyelme. Kérni kell. Ezért KELL kérni. Az Igazság valóságosan vak, fontos kiállni magunkért, mert aki kér, az kap. Kérj! Gyermek a nőtől, nő a férfitól, férfi a közösség vezetőjétől, a vezető a nagyobb közösség vezetőjétől, a legnagyobb közösség vezetője Istentől. Kér. Muszáj. Mert bár olykor nézünk befelé, de általában a külvilág, az Aktuális Kihívás, a Saját Feladat köt mégis jobban le. Férfit az Ügy, Nőt a Férfi. Tehát hálás vagyok, ha belülről az igények egyértelmű kérés formájában érkeznek hozzám meg. Könnyebb úgy lássam, hamarabb teljesítem. És egyértelműen tanulok is általuk. Kérni nagy segítség annak, akitől Akarok. Sőt. 

Kérni a tanítás egy formája. 

Másrészt persze Add másoknak, amit kapni szeretnél! Mármint viselkedj úgy. Nem csak mert azt kapom vissza, hanem mert legjobban így mutathatod, hogy érdemes vagy. Mindarra, amit szeretnél ÉS kérsz is. Az ember az által, ahogy él szükségszerűen hasonló viselkedést hív meg, mert az ő állapotához hasonló állapotú emberek rezonálnak rá, mások pedig nem. Ha mindenhol önzést vagy boldogtalanságot látok, helyes magamba nézni. Ugyanis így is marad, amig én magam nem változtatok. Ez van. A világ vonzások és taszítások alapján működik, tehát legelsősorban az ÉN állapotom okán, a szerint történik velem az élet, ahogy én vagyok, a lelkiállapotomon múlik, azon méretek, és automatikusan kapok bármit, amint el merem hinni, amint a nyugalmam abban megszületik, hogy valóban érdemes vagyok, aminek pontos jelzője, hogy magam másoknak adni kezdem. 

<

p style=”text-align: start; padding: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px;”>A hegyi beszédben Jézus így szólt tanítványaihoz: „Kérjetek, és adnak nektek; keressetek, és találtok; zörgessetek, és ajtót nyitnak nektek. Mert aki kér, az kap; aki keres, az talál; aki zörget, annak ajtót nyitnak. Kicsoda az közületek, aki fiának követ ad, amikor az kenyeret kér tőle? Vagy ha halat kér, ki ad kígyót neki? Ha tehát ti – bár rosszak vagytok – tudtok jót adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább jót ad a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik őt. Amit tehát akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is tegyétek velük! Ez ugyanis a mózesi törvény és a próféták tanítása.”

Mt 7,7-12

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!