Isten szeret minket. Igen. Ő szeret. De mi kisebbek vagyunk nála, nekünk viszont szeretni kevés, hanem szerelmesnek kell lenni. Arrogáns illúzió csak, hogy a szeretet Isten irányába elég volna. Csakis az imádat működik. Ami a szerelem egy formája.

A szeretet gondoskodó, bölcs és a legjobbat akarja – a szerelem figyel, igazodik, rajong és követ.

Érzed a különbséget?
Bizonyára…

Isten szeret minket, de ne hitegesd tovább magad azzal, hogy viszont szeretni elég volna. Nem az. Isten irányba csakis a szerelem működik.

“Legyen nekem a Te igéd szerint.”

Ami pünkösd üzenete. A szerelem… A szerelem a totális odaadás és ráhangolódás állapota – kapcsolat, folyamatos kapcsolat, amikor állandóan tudja az ember a tennivalóit. Élő kapcsolat. Itt és most, folyamatosan.

Bízz Benne!

Magamnak is mondom ezt most, túl gyakran esem a fejembe vissza. Míg ezzel szemben, amikor Bízni tudok, akkor nem nyomaszt sem felelősség, sem kihívás. A bizalom által megkönnyebbülök. Ami után nem sokkal már cselekedni is tudok. Ha csak Bízni sikerül. Sztoikus, furcsa, igaz nyugalom csakis a Bizalom ajándéka.

Isten nem oldja meg az ember problémáit.

Hiheted, imádkozhatsz is, amennyit csak akarsz, de végül nem ez működik. A megoldáshoz az ember tettei kellenek. Neked lesz erőd megoldani, ha csak hajlandó vagy Bízni. Helyes tettek által. Nem magától lesz megoldás, hanem a görcs, a bénító stressz szűnik meg, és magad megoldod, amire nem voltál korábban képes.

Igazság és szeretet lesz.

Nézem a pünkösdi közvetítést – közben írom ezt itt, most épp az áldozás zajlik –, és nincsenek jól az emberek. Huzamosabb ideje élményem, hogy valami alapvetően hibás, ha a jól élvő emberek nagy része nem vesz vallásos rendezvényeken részt, és az azon résztvevők nagy része nincsen jól… nem véletlen, hogy nincsen utánpótlás. Ha rendben lenne minden, akkor lenne. Ha rendben lenne minden, talán én is az egyház kötelékén belül működnék. Hmm. Jobban belegondolva kortünet és bizonyíték és vicc, hogy az egyház kötelékén kívül állva is vezetnek emberek lelkeket.

Közösség kell, igazi közösség, amihez a szeretet kevés.

Hanem fontos az igazság, hogy szerelemre van szükség, amihez Közös Cél kell. Mindenki legyen jól, mindenki találja meg a helyét! Az én célom ez. Tehát a blog, videók, ÉNAKADÉMIA, Kapcsolodj.Net, EgoYoga és szivesseg.net célja is ez. Közösség csakis helyes cél közül formálódik, ami iránt lelkesedni tud az ember, mert… Istent érzi benne.

Az igazán Helyes Célokban Istent érzi az ember.

Az Isten iránti szerelem megvalósulásának – megélésének – egyedüli módja, hogy az ember helyes célt szolgál, nagyobb szavakkal mondva: az életét áldozza. EZ az egyedüli helyes ima. Ami a küldetés és az ügy és a harc, amiről évek óta beszélünk itt. Isten műve a földön. A szerelmes ember részes. Ezt jelenti a Lélek kiáradása. Nem azt, hogy “magától elönt”. Ugyan. Hanem, hogy merem helyeset választani, még ha kockázatos is. Nincs többé egyedül, akinek ez sikerül.

Jó munkát!

*

Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: Ha szerettek engem, tartsátok meg parancsaimat. Én pedig kérni fogom az Atyát, és ő más Vigasztalót ad majd nektek: az Igazság Lelkét, aki örökre veletek marad.
Aki szeret engem, megtartja tanításomat, Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk, és lakóhelyet veszünk nála.
Aki nem szeret, az nem tartja meg tanításomat. A tanítás pedig, amelyet hallotok, nem az enyém, hanem az Atyáé, aki engem küldött.
Ezeket akartam nektek elmondani, amíg veletek vagyok. S a Vigasztaló, a Szentlélek, akit majd a nevemben küld az Atya, megtanít titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam nektek.

Jn 14,15-16.23b-26

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!