Szeretett Mind!

Ha sok volt kicsit az elmúlt időben, amiket írtam, túl megmondó, túl sarkos, talán túl istenes, akkor jó hírem van. És akkor is, ha nem.

Idei újjászületésem, hogy az önismereti iskola és a világkép szétvált.

  1. HÁTTÉR

Kevesen tudjátok, de Együgűek Társasága néven született a közösség 9 évvel ezelőtt: 2014. április 1. volt a napja. És aztán az Énakadémia azzal a céllal indult, hogy legyenek együgyűek. És egy évvel később érkezett a korszakos ábra, hogy az út látszódjék jobban, ahogy haladni lehet.

Reményem anno az volt, hogy megtalálnak, akik értenek.

De hamar kiderült, hogy nagyon kevesen értenek csak, és ezért indult az akadémia, hogy haladni segítsünk Nektek. Soká hittem, hogy akkor EZ a közösség, az Útonjárók Közössége, akik együtt haladunk, de azt értettem meg, hogy nem. Mert az Útonjárók témája nem az együgyű világkép – és még csak nem is az, hogy haladjunk at Úton – hanem hogy oldjunk meg az életünk kihívásait. Amin belül kevesek témája a világkép, és azok közül akiknek ez már témája sokan nem akarnak interneten irogatni, tehát nem vesznek részt.

Sok ezren jöttek az elmúlt 7 évben, amióta a tagság különböző formái elérhetőek. És sokan is mentetek. Az emberek jöttek, benéztek, és pár hónap után mentek. Én meg vakartam a fejem, hogy az nagyszerű, hogy segítettünk megoldani, ami égető volt, és most tovább mész, de akkor hogyan leszünk-maradunk kapcsolatban azokkal, akik amúgy pedig egyébként egyet-is-értenek… hogy az általam vágyott világkép-közösséggel mi van.

Mondhatnánk, hogy ez a hírlevél ennek a módja, hogy aki kapcsolatban akar maradni: nem iratkozik le. Értem is, de a hírlevél által csak képben maradni tudtok, és résztvenni így nem. Holott szerintem ez meghatározóan fontos.

Az ember részt KELL abban vegyen, amit Erejére érdemesnek érez.

Meg szeretném tudni, hogy vannak-e akik számára értékes ez a világkép. Vagytok-e, akik támogatni szeretnétek a terjedését, áldozni rá. Benne van-e tényleg egy mozgalom lehetősége, amit én régebb óta vélek, vagy csak álmodozásba oltott arrogancia, hogy benne lenne.

  1. LÉNYEG

A tegnapi nappal szétvált a világkép magyarázata és az önismereti iskola. 

Az önismeret szolgálatában az Énakadémia dolgozik, továbbra is, hogy haladni segítsünk Nektek, kurzusok mellett az  őszinteség közössége, az Útonjárók is vár – és külön ettől van az Együgyűek Társasága, amit támogatni lehet.

Utóbbi haladóknak szól. Elfogadva, hogy sokan csak a világképhez akartok kapcsolódni, és akkor Nektek ne kelljen Útonjáró és Ego Jóga tagnak lenni.

Tegnap már bejelentettem, hogy ez az önismereti közösség szempontjából azt is jelenti, hogy nincsen többé havi tagdíj. Talán láttad. Nem részletezem itt most, a lényeg, hogy a továbbiakban nem előfizetés van, hanem egyszeri díjon lehet tagságot váltani, és aztán éveken át használni a közösséget, amikor épp szükséged van rá. Lásd: utonjarok.hu

A bejelentés másik fele, hogy Patreon oldalt indítottam azok számára, akik nem önismereti munkához szeretnének segítséget kapni, hanem az együgyű világképpel és velem szeretnének “csak” kapcsolatban lenni, és ebben a munkában nekünk segítséget adni.

Az utóbbi időben többen érkeztetek azzal, hogy sokat kaptatatok az írásaim és a videók által és adni szeretnétek valahogy, és ezért váltottatok a közösségbe tagságot, amiről azonban az derült ki, hogy nem igazán szól nektek. Most akkor legyen meg ennek is a módja, hogy aki csak a világképet és az én munkámat támogatná: megtehesse. Az írásaim nagy részét – amik haladóknak szólnak – támogatók látják majd csak. Valamint privát podcast csatornát indítottam, ahova az előadások hangfelvételeit teszem ki, ezek szintén csak támogatóknak elérhetők. Lesznek együgyű találkozók, és mostantól a Férfi Klubban való részvételhez is támogatónak kell lenni (újaknak).

Meg szeretném tudni, hogy leszünk-e tömeg, hogy van-e mozgalomra erő, hogy időszerű-e ezzel foglalkozzak. Abszolút rendben van, ha nem. De ha igen, akkor így idővel kiderülhet.

Hogy akkor elhagyom az Énakadémiát?

Dehogy. Maradok az Énakadémiában és az Útonjárók Közösségében, minden változatlan, és ezek a hírlevelek is jönnek majd, továbbra is, de a legelborultabb – ami persze nézőpont dolga: egyesek szerint legszebb és legértékesebb – írások a blogba fognak csak menni, és támogatók látják majd csak őket. Hangfelvételekkel ugyanez. Együgyű találkozókkal szintén.

Meg kell tudjam, hogy kiknek szól ez az Ügy.
Formál-e társadalmat az én életemben.

Kapcsolódni szeretnék azokkal, akiket valóban érint.
És, igen, energiát fogadni Tőletek, akikkel közös Harcunk ez.

Jó munkát!
István

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!