Szeretett Mind!

Húsvét hétfő idén bolondok napja is – amit én régebb óta “nemzeti ünnepként” ülök, mert az a tapasztalatom, hogy pontosan ez, tehát az irányítás elengedése, egyfajta őrület a megoldás… az érzéseinkkel merni menni.

Ezévi bolondulásom, hogy személyesen találkozó férfi törzsasztalokat és női köröket kezdtünk szervezni. A jó hír, hogy immár nem egyedül vergődöm csak ezzel, hanem nagyszerű csapat érkezett – a szervezők első találkozóján kilencen voltunk, aminek eredményeként: 3 városban, 6 csoporttal indul a “szervezet”.

Személyes reményem, hogy mindenhol legyen csoport, amihez én most minden tőlem telhető segítséget megadok:

  • férfi és női szervezőknek csoportot tartok Budapesten
  • megyek, ahol csoport indul, vendégnek vagy workshoppal
  • felkészítő videó-kurzust készítek szervezőknek (ingyenes lesz)
  • Tamás, Dénes és remélem Anita segítségével háttéranyagok jönnek
  • szinte csak erről fogok a közeljövőben a videókban beszélni, hogy:
    LEGYEN csoportod, mert egyedül senki nem boldogul!

Sőt…

Humania néven egy webes platformot, külön erre a célra szolgáló informatikai rendszert is fejlesztünk (!), hogy látszódjék, hogy hol vannak csoportok, kik vezetik őket, milyen tapasztalataik vannak, és a szervezőknek kik a mentoraik. Ebben most Gábor és Bence segít, és Ábel is részt vesz hamarosan.

És… intenzív önismereti munkához 12 lépéses Lajtorja Csoport is indult és indul még majd, éves elköteleződéssel, amit Tibor és Tamás vezet.

Őrület. Ez az élményem. Hogy valóságosan őrület, hogy a hírlevél arc nélküli olvasói közül tizen-harmincan előálltok, hogy Ti is szerveznétek férfi vagy női csoportot, és mégis ebben bízom. Ahogy a most induló csoportok szervezői is közületek érkeztek. Pár hónapja még semmi nem volt az egészből, és a résztvevők vadidegnek voltak – míg aztán egyszer eljöttek.

Tehát: Munkatársakat toborzok!

FONTOS, hogy nem vezetőket. Hanem szervezőket “csak”. Mert az a tapasztalatom, hogy a születő csoportoknak első lépésként nem vezetőre, hanem szerevezőre van szüksége – hogy nem a “vezető bölcsessége”, hanem a helyes szabályok miatt működnek ezek a találkozóink olyan jól, ahogy működnek.

Nos?

Bolondulj meg, és gyere szervezőnek, ha megérint ez a lehetőség!
Vagy persze: akkor is jelentkezz, ha csoportba jönnél!

Férfi Klub: torzsasztal.org
Női Körök: noikorok.org

Szeretettel várunk.
Szervezőnek, és résztvevőnek is.

Az emberiségnek közösségekre van újra szüksége, ami helyesen csakis alulról épülhet. Csináljuk jól együtt – vegyél részt Te is!

Hálával,
Joós István

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!