HUMANIA olyan, mint az Airbnb, csak nálunk nem vendégszobák, hanem emberek élettapasztalatai elérhetőek, ingyenesen vagy pénzért, személyesen vagy online, egyénileg vagy csoportban.

Humania magyarok vállalkozása, ami magyar álom alapján, magyar fejlesztők munkája által, magyar befektetők pénzéből… a Világ jobbítására épül.

Célunk, hogy egy Airbnb szinten hasznos nemzetközi platformot építsünk az emberi élettapasztalatok mentén való egyéni és csoportos kapcsolódásnak.

A sikeres 1. befektetői kör és az MVP sikeres indítása után 2. befektetői kört hirdetünk a Humania projektben – a Humania Inc. cégben – való részvételre.  

Humania kisbefektetők pénzéből indult. A sikeres magyar pilot után előbb profi mobil Appot szeretnék fejleszteni, majd a környező országokban, aztán Európa szerte és végül Amerikában is el szeretnénk terjeszteni, amihez intézményi befektetők (VCk = kockázat tőkealapok) pénzére is szükség lesz.

Három-négy ilyennel már kapcsolatba léptünk. Kíváncsian várják a termék első változatát (ez indult most el), és hogy mit szól hozzá a világ (tehát Te / Ti).

A Humania Inc. céget Amerikában jegyeztük be, hogy a startup ökoszisztémába könnyebben kapcsolódhassunk. Befektetésre abban az esetben ajánljuk, ha van szabadon olyan pénzed, ami nem fog a következő 3-5 évben hiányozni.

Kisbefektetők irányába a mai napon érvényes cégérték: 1 millió USD. Ami azt jelenti, hogy 10 000 USD befektetése által most még a részvények egy századát meg lehet szerezni (legkisebb befektetés: 2 750 USD = 1 millió Ft = 0,275%). Ivestor Deck itt.

A megszokott hazai céges logika mentén ez nem hangzik soknak, tudjuk, de megfontolásra ajánljuk, hogy ne a cégből szerzett % mértékét nézd, hanem azt, hogy az Általad szerezhető részvénycsomagnak milyen értéknövekedése lehet.

Viszonyításként:

(1) Az intézményi befektetőket 3 millió USD körüli cégértéken, tehát a kisbefektetők felé ma még érvényes árfolyam háromszorosán kezdjük majd ősztől beengedni.

(2) 3-5 év alatt elért növekedés után a cég értéke 100 millió USD fölött várható, vagy sokkal több – vagy sokkal kevesebb – is lehet (az Airbnb értéke ma 100 milliárd USD).

(3) Potenciálisan akár százszoros fölött is lehet a most befektetett pénz megtérülése öt év távlatában, amire persze másrészt semmiféle garancia nincsen.

Fontos érteni, hogy
  1. startup cégek részvényeinek csak akkor van értéke, ha a cég sikeres;
  2. a remélt nemzetközi sikert valóban elérni akár 5-10 év is lehet;
  3. a részvény tőzsdére való bevezetés után likvid (ekkor váltható pénzre);
  4. ezt megelőzően akkor lehet csak eladni, ha valaki meg akarja Tőled venni.

Összességében tehát ez a befektetés nagyon kockázatos. Akkor ajánljuk, ha hiszel bennünk, és méginkább: ha a projekt annyira tetszik, hogy akkor is támogatnád – ha az sem zavar –, hogy akár teljesen el is veszítheted a pénzed.

Itt jelentkezz, ha szeretnél pénz befektetésével segíteni!

Hálával,

Joós István  és
a Humania Csapata

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!