2004 körül, saját boldogtalanságom okán kezdtem kapcsolatokról gondolkodni és írni. 2008-óta járnak hozzám emberek a kihívásaikkal, 2013 óta csinálok a témában videókat, 2018 óta vezetek online közösséget, ahol nagyrészt erről van szó. Több száz emberrel beszéltem, több mint 1000 élettörténetet megismertem, és a nagy tanulság mindezek alapján, hogy:

Aki nem boldog, az nem jól csinálja az életét, mert nem jól érti a lehetőségeit, és így magát vállalni fél.

Általános megállapításom ez, ami kapcsolati és karrier témákra egyaránt igaz. Azt értem alatta, hogy az alapvető probléma az, hogy az emberek nagyrészt olyasmit próbálnak, ami számukra az adott időszakban nem lehetséges. Mert nem jól értik a helyzetüket.

Másképp:

Soha nem a kapcsolatainkkal van baj. Hanem mindig a kapcsolatra vonatkozó elvárásainkkal.

Az emberek nem jól figyelnek, tehát nem jól értenek, tehát nem jót remélnek… a társuktól és maguktól. És ezért feszülnek-buknak a párkapcsolatok.

Még másképp:

Gyáva ember nincsen. Hanem hiányos ön- és világértés van.

Hogy mit és hogyan értek az alapja mindennek végül az életben. Aki nem jól ért, nem jól próbál. Vagy, ami még gyakori: azt hiszi ráér próbálni, és megúszhatja (még egy kicsit), ami miatt nem próbál egyáltalán.

Annyira fontosnak tűnik ez most, hogy csináltam egy új változatot a korszakos ábrának: “A párkapcsolat korszakai” néven. Amiről előadást is tartok május 31. este, Budapesten.

Az új ábra és jelentkezés: 👉 ITT

Kiemelt témák lesznek:

  • a párkapcsolat korszakai – honnan tudhatod, hogy hol jársz?
  • menthető-e a kapcsolat, ha nem vagyunk jól – hogyan ha igen?
  • hogyan kezdjek új a kapcsolatot helyesen, hogy sikerre vigyem?

A jegyek közel fele pár nap alatt elkelt.

Ajánlom.
Mert aki helyesebben ért: automatikusan továbblép.

Jó munkát!
István


Hirdetmény: az előadást szívesen megtartanám vidéki városokban is. Jelentkezz, ha lennél helyi szervező, aki (1) érzésed szerint rátermett vagy, (2) lelkesen segítenél ebben, és (3) van egy barátod, akivel együtt csinálnátok!

jelentkezem@enakademia.net

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!