… Az emberi boldogságom kulcsa az értékes vagyok érzés, aminek kulcsa a helyemen lenni, aminek kulcsa a közösség, hiszen a hely mindig másokhoz kapcsolódva van, aminek kulcsa tehát a kapcsolódás, aminek a kulcsa az önkéntes alárendelődés … adni, amit tudok, magam őszintén felvállalva, önzésből, igen, mert NEKEM jó adni, amit adni tudok – de mégis alárendelődve, mert ADOM, amit tudok.

Fontos ebben számomra, hogy a kapcsolódás alárendelődés.

… A másik öröme ALÁ rendelem magam, önként, az által, hogy adok neki, a másik öröme nekem öröm … a világ hierarchikus tehát, de valójában mégsem … nem úgy, ahogy mi ezt a fogalmat értjük … mert így ÖRÖM az alárendelődés, nekem a legnagyobb öröm, azaz többé nem „alá” vagy „fölé”, nem egó téma, nem ki a jobb verseny … hanem önkéntes „önzés” … : ) … távolabbról, közösségi szintről nézve pedig funkcionális kapcsolódás, mint a kisebb ér és a nagyobb folyam kapcsolódása, mely egylényegű, de funkcionálisan más, máshol van, máshol gyűjt vizet, más módon szolgál, és önként, ÖRÖMMEL árad egymásba.

A függetlenség zsákutca. … és hazugság is.

… Nincsen tó bejövő víz nélkül, hiszen kiszáradna. Azaz a magát függetlennek képzelő ember is állandóan elfogad, befogad … csak épp át, tovább nem enged, ha magából kifelé eret nem nyit. … sok megrekedés, és sok betegség oka épp ez … a függetelnség zsákutca. … Másrészt mégis érték, mert az alázat iskolájának fontos lépése. Mert NAGY alázat kell, hogy az én a látszólag független, én a látszólag hatalmas és látszólag értékes valómból egy „jelentéktelen pici” patakot tápláljak … az önközpontúság tévedésébe rekedt ember félelme, keresztje ez, sötét éjszaka a pirkadat előtt, amint át KELL mind menjünk, mert csak így juthat el az esszenciám, a lény-egem az óceánhoz … az önkéntes önátadás által … csak ÍGY kapcsolódhatunk, csak ÍGY találhatunk örömet, keigészülést, önmegvalósítást. … A függetlenség zsákutca és hazugság. … önkéntes örömteli alárendelődés AZ út.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!