Érdekes változásra lettem figyelmes: az utóbbi hónapokban kizárólag férfiak szólítottak meg. Váratlan helyeken-módokon-időkben, de mindig férfiak. Volt, aki selfie-t is kért, ami számomra mindig különleges megtiszteltetés (olyannyira az, hogy zavarban is vagyok ilyenkor). Mert nekem a selfie azt jelenti, hogy igazán jelentős személy vagyok a másik életében. Ami óriási dolog egy férfitól.

Visszább léptem nyáron, és említettem, hogy sokminden tisztult. Amiből változások következnek – de előbb fontosnak érzem azzal kezdeni, ami változatlan.

  1. Az én célom változatlanul az, hogy: Legyen Mindenki Boldog!
  2. A boldogság számomra továbbra is az egyensúly következménye, ami a haladásból következik. A boldogság szerintem annak az eredménye, hogy az ismeretlennek bátran kiteszi magát az ember. Amiből tettek következnek, amik értéket adnak, így hasznosnak érezzük magunkat, és változunk-fejlődünk is.
  3. A célt tehát én azzal szolgálom, hogy haladni segítek embereknek. Ez az Ügyem, Küldetésem, Létezésem Értelme, Hasznosságom. Hogy haladni segítek. Én és, akik hozzám kapcsolódnak. Egymásnak, és idegeneknek.
  4. A mód, ahogy ezt tesszük: tapasztalatok megosztása, és ez által: (1) megnyugtatás és közösség élmény (nem egyedül vagyok “hülye”, azaz: tökéletlen, sőt ez teljesen rendben van, és igazából nem is rontottam el az életemet), és (2) mások tapasztalataihoz való kapcsolódás lehetősége (hogy mentorok tudunk egymás életében lenni). Az ábrák, a könyvek, a videók, az előadások, a kurzusok, az online közösség, a személyes találkozók, a Humania és a blog – a Célt ezen a Módon szolgálják. Mind. Ez az írás is.
  5. Funkcióm ezen belül, hogy vezető vagyok. Kapcsolati szakértő is, igen, de végül: vezető. Aki irányra tart és támaszt. Akire támaszkodni azért lehet, mert ő is tökéletlen, tehát maga is támaszkodik. Emberek testvériségét építem.

A változásokra térve, örömmel jelentem, hogy:

A férfiak következnek. Értve ez alatt, hogy az eddiginél sokkal több energiát akarok férfiaknak adni. Meghatározó megértésem, hogy főleg nőkkel foglalkoztam az elmúlt években, de ha valóban továbblépés a cél, hogy mindneki legyen boldog, akkor nem megy tovább, hogy férfiakkal áttételesen dolgozom csak.

Kapcsolódó megértésem az is, hogy az online közösség óriási érték, de sokaknak nem szól, mely okból hasonló hangsúlyt kell a személyes építkezésre fektetni, hogy legyenek személyesen találkozó férfi és női csoportok – nomeg kirándulások, találkozók, klubesemények, szanaszét az országban, igenis dolgunk ezt katalizálni.

Harmadik nagy megértésem, hogy egy egyértelmű-lineáris utat kell embereknek mutatni, ahogy be tudnak a kapcsolódni – és az ingyenes Facebook videók és az 60 000 Ft-os tagdíj között túl nagy a szakadék. Tehát hidat kell építeni: 1. ingyenes lépés, 2. olcsó lépés, 3. piaci árú lépés. Amik egymás után vonzók.

Végül a negyedik, hogy ez idő. Soká próbáltam úgy építeni a rendszert, hogy főleg volumenre figyeltem (hogy a lehető legtöbben be tudjanak a lehető leggyorsabban lépni), és arra jöttem rá, hogy ez nem helyes – nem így a helyes. Hanem a kapcsolódásunk minősége a lényeg, és hogy az valóban jó legyen, ahhoz a közös alapokat kell először lefektetni, legyen az bármennyi idő is.

Az új folyamat első lépése tehát elmélet (nyilvános videók és online kurzus), de utána személyes találkozás lesz. Workshop velem. Hogy a Közösségbe, és ezen belül a személyes csoportokba, már úgy érkezzenek a tagok, hogy (1) tudják hol járnak az úton, (2) mi a MA helyes cél, (3) hogyan tudnak haladni, mind dolgoznak.

Ez következik tehát.

Bevezető út, férfiaknak és nőknek.
És sokkal tudatosabb építkezés.
Immár (most újra) a való világban is.

Aminek első lépése egy 4 lépésből álló ÚJ Férfi Út Folyamat:

1. online kurzus
2. személyes workshop
3. személyes műhely
4. személyes klub

Folyamatnak hívom, hogy ne legyen riasztó, de – igen – ez egy beavatási út. Ahol mérföldköveket elérve-teljesítve lehet tovább-beljebb lépni. Azzal arányban, ahogy az Útján halad egy férfi. És ehhez adok-adunk segítséget.

A folyamatot indító új online kurzus mától elérhető:
👉 enakademia.net/ferfi-ut-kurzus

Az új kurzus férfiaknak szól, nyilván, ÉS olyan nőknek is szól, akik egy konkrét férfit szeretnének az Ő útján hatékonyan segíteni. Mert értened kell, amiben van.

(Sok nő mondta nekem a tavaszi személyes férfi-folyamat alkalmával, hogy szívesen lennének legyek a falon, hogy mi hangzik el. Nos… itt a lehetőség!)

Eddig a bejelentés, öröm, hogy olvastad.

Az élményem, hogy amit most bevezetünk nagyon hiányzott, fontos mérföldkő a fenti változtatás. Másrészt fontosnak érzem, hogy abban transzparens legyek, hogy ebben én Hiszek “csak”, de tudni nem tudom. Hit mentén csinálom. Valahol pontosan ez számomra a Lényeg: hogy nem tudom. Bármilyen abszurd is ez egy vezető szájából. Nem tudom, hanem “csak” hiszem, és közben olykor félek, de főleg: minden idegszálammal figyelek, és bár nem tudom, de ennek ellenére teljes súlyommal lépek, ami bár kockázatos, de mivel lépek: haladok, és így napról napra világosodik folyamatosan egyre jobban a dolgom. Annak ellenére, hogy nem tudom. Pontosan azzal arányban, hogy merek cselekedni, holott nem tudom – hit alapján csak. Köszönöm Nektek, hogy Társaim vagytok ebben! Köszönöm, hogy meg tudjátok engedni, hogy évek alatt, tapogatva-bukdácsolva fedezzük fel, hogy hogyan tudjuk legjobban szolgálni ezt a szerintem minden másnál fontosabb Ügyet.

Jó Munkát Mindenkinek!
🔥🙏

Hálával,
István

p.s. Az illusztrációként fent látszó rajzot közösségünk tagjainak egy csoportjától kaptam a nyáron, ezúton is köszönöm, méltó helye van, nagyon jól esett.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!