Szeretett Mind!

Meghatározó tapasztalatom, hogy a vetkőzés a kulcs. Vetkőzés nélkül nincsen kapcsolódás – minél bátrabban, érthetőbben, őszintébben, emberibben merek vetkőzni, annál biztosabban van. És kész. Ezen múlik az élet szerintem.

Egy nagy közös hibánk – alapvető, az öntudatból fakadó emberi tulajdonságunk –, hogy eltúlozzuk a saját jelentőségünk, tehát mások ítélete félelmetes, tehát félünk csupaszok lenni, hanem helyette állatbőrökkel és rongyokkal és szavakkal… hazugságokkal takargatjuk magunkat.

A takargatás ellentéte az igazság-önmagunk bátor mutatásának, a takargatás póz és szerep és színház, a takargatás önmagam imádata, ami eltávolít másoktól, tehát elmagányosít.

Értem, hogy a takargatás csökkenti a kitettséget, és megvéd az időjárástól, de LÁSD, hogy erre csak akkor van szükséged, annak van szüksége, addig van szükség, ha-aki-amíg egyedül akar(sz) lenni.

Öntudatos takargatás helyett kapcsolódást ajánlok!

Az önközpontúság meghaladásának egyedüli általam ismert, bizonyosan működő módja a magamról való megfeledkezés, aminek feltétele a bátor vetkőzés.

Párkapcsolatok, baráti körök, munkahelyi közösségek mind “szexkapcsolatok” végül, mert a katarzis alapja a bevonódás-önátadás, aminek kulcsa az egymást kiegészítően – igen: egymásba hatolóan, értsd: egymásban felelősséget vállalóan – szoros emberi kapcsolódás, ami meztelenséggel arányban megy.

Vetkőzz bátrabban!

Mondhatnám, hogy mozgalmat hirdetek, de nem lenne igaz, mert (1) évekkel ezelőtt meghirdettem már, (2) nem elég népszerű a meghívás, túl sokan félnek.

Vetkőzz bátrabban!

Közösségünk új mottója ez.
Várunk, segítünk, jöhetsz!

Hálával,
Joós István

p.s.
A héten volt a születésnapom, mely alkalomból
– megint írtam egy cikket a világ állapotáról
– indítottam egy új Facebook oldalt
– és egy YouTube csatornát

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!