Nincsen nagyobb tanács. És praktikusabb sincs. Elképesztően abszurd mennyiségű energiát tudok magamra pazarolni. Vágyak és félelmek, fantáziák és aggodalmak, nagyszerűségem és hogy nekem mi minden „jár” dédelgetése, ebből fakadó egó harcok napi szinten visznek órákat el. Órákat az értékteremtéstől. Tehát a funkcióm szerinti Hasznosulástól, ami amúgy a legnagyobb boldogságom pedig, a Munka, az ÉN munkám, életem értelme, aminek az anyagi, lelki, szellemi siker szükségszerű okozata csak, ha Adom másoknak, amit ÍGY csak ÉN tudok. Mikor nem magammal foglalkozom. Csakis akkor megy, sőt akkor automatikusan ezt csinálom. Adok. Emelek. Elköteleződöm. Beleállok. Alkotok. Én. Tehát Boldog vagyok.

Veszítsd el magad!

A legjobb „siker szlogen” is, mert aki nem magával foglalkozik tud legjobban haladni azzal, ami magán kívül legjobban érdekli, tehát a Dolgával, Funkciójával, Munkájával, Küldetésével. Automatikusan. Mert ha nem magammal foglalkozom, akkor automatikusan a világgal, tehát a Dolgommal kell. Nos? Vedd a kereszted és kövess! Szó szerint. Tehát NE magaddal foglalkozz, és ne is egó háborúkkal, hanem ami foglalkoztat, amit meg akarsz oldani, amit funkciódnak érzel AZT vedd fel, hívtak vagy sem, ANNAK adj Figyelmet és Erőt, megbecsülnek vagy sem, AZT oldd meg: Cselekedj! Nos? Tedd félre a büszkeséged, és veszítsd el magad! Konkrétan, mindennaposan, egyszerűen. Férfi funkciója Ügyön belül van, tehetsége szerint, minél kisebb annál fontosabb – Nőé Férfiben. Veszítsd el magad! MAGAD miatt. Állj a Helyedre! Kövess. Szolgálj!

Amikor Péter apostol megvallotta, hogy Jézus a Messiás, akkor az Úr így szólt a tanítványokhoz: „Az Emberfiának sokat kell szenvednie: a vének, a főpapok és az írástudók elutasítják, megölik, de harmadnapra feltámad.” Majd így szólt mindnyájukhoz: „Aki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye föl mindennap a keresztjét, és úgy kövessen engem! Mert aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt. De aki elveszíti életét énmiattam, megmenti azt. Mit használ az embernek, ha a egész világot megnyeri is, önmagát azonban elveszíti, és romlásba dönti?”

Lk 9,22-25

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!