A Női Út Folyamat meghirdetésekor írtam arról, hogy „a koronát a nő fel kell tegye, hogy utána átadhassa” – hogy képes legyen a “koronás” (az arra érdemes, az őrá érdemes) férfit felismerni, ÉS hogy a Férfi akarjon Téged választani. És mégsem erről volt az első alkalommal szó. Hanem egy lépéssel visszább: hogy a koronát előbb MEG KELL SZEREZNI, hogy feltehesd, amihez

A nők nagy részének szüksége van rá, hogy megtapossa őket az élet és a férfiak, hogy ezen felindulva aztán ÖLNI tudjanak. A házasságot, a szüleiket, Istent. saját lábukra így állnak.

Nem fejtem most ki, elérhető lesz online képzésként az anyag. A lényeg, hogy:

Vérfürdő az első feladat.

Nem mert én mondom, hanem mert a születés ilyen. Minden születés. Ilyen. És különösen ilyen, ha a környezetben vagy bennem ellenállás-akadás-szűklátókörűség van, és ezért elakad-beszorul a gyermek.

Ki kell vágd magad.

Ami nem feltétlen jelent válást, de gyakran igen. Mert túl későn látnak az emberek hozzá, mert nincsen kellő bölcsességük, és legfőként: mert nincsen megfelelő (ezt ismerő, mert ilyen tapasztalattal rendelkező) segítségük.

Ez van.

Amit másképp úgy tudok mondani, hogy felnőtté kell válni, és muszáj a saját életünket választani, bármi is ennek az ára.

A modern emberek túl későn látnak hozzá a saját út felfedezéséhez, tehát túl sokat invesztáltak a “nem saját” életbe, mire ide eljutnak, és ezért van, hogy elképesztően nagy árat fizetnek.

Még másképp:

A házasság válsága nem felnőttekkel történik, hanem a gyermekkor vége még csak.

Ami alatt azt értem, hogy az emberek nagyrészt soha nem választottak. Soha nem választottak, mert soha nem tapasztaltak újat és ismeretlent, hanem csak jöttek szépen a biztonságos úton, amit számukra a család és a társadalom – és a saját gyáváságuk – kijelölt.

A házasság válságát megérdemli, akivel történik, mert megalkudott, mert gyáva volt. A házasság válsága jó és időszerű, mert Több és jobb és nagyszerűbb ember vagy, akit értékesebb és tartalmasabb kapcsolat vár. Ezt jelenti, ha a házasságod válságba jutott.

Tudom, hogy tudod, hogy igaz. Mert tudom, hogy emlékszel, hogy lettek volna őrült terveid és vad vágyaid, amiket egy ponton elengedtél a biztonság miatt.

Nos, most megfizeted az árat.
Ez minden.

A megalkuvás árát fizetjük a válságaink által, és megérdemeljük őket – sőt JÓ nekünk, ha törleszteni-szabadulni sikerül, mert csak így léphetünk tovább.

Ami nem kell válást jelentsen.
De gyakran igen.

Jó munkát!
István

p.s.
Ha érdekel a válás-nem-válás téma, akkor a július végi Férfi-Nő Napot ajánlom! Tagságot mindenképp. Használd mások tapasztalatait, sokkal könnyebb az élet!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!