Ismered ezt? Hogy elég. Hogy pihenni akarsz, hogy nincs több, elfogyott, és ami van sem nekik szántad, nem így, hogy végkimerülés határán vagy miközben disznók tapossák a gyöngyeidet. Ismered? No itt a válasz. Teljeskörű és igaz. Először is, hogy rejtőzni nem lehet. Megtaláljuk egymást, meg is kell találjuk, múló önközpontúságból fakadó arrogancia azt képzelnem, hogy rejtve maradhatok. Másodszor pedig, hogy igenis oda KELL adni, ahol hasznosul. Tehát nem bárhova, de nem is oda, ahova ÉN gondolom. Ennyi. Írhatnám még hosszan, de a Lényeg Ennyi. Muszáj az áramlásban maradni, és hogy legjobban hogyan Hasznosulok azt nem én, hanem a hozzám forduló emberek határozzák meg. Okkal ők. Okkal így. Okkal most. Férfihoz a világból érkeznek emberek, és bár próbálhatok rejtőzni, de zsákutca. Nőkhöz pedig férfiak érkeznek. Rejtőzni ugyanúgy zsákutca. Hanem adni. Figyelem, ez fontos. Aki TŐLEM akar, annak Dolgom Adni, akinek ezt és így csak én tudok. Tehát aki csak egy fület akar, vagy egy bármilyen vezetőt, vagy napi okoskodás sokadik forrását, annak nem feltétlen – ahogy annak sem aki csak egy női testet, vagy egy személyes trófeát/dísztárgyat.

[Olyannyira, hogy szigorítottam a fizetőkapun a napokban, és ezért nem osztom Facebookon most ezeket meg. Lesz, ami lesz. Viszont nyugodtan küldd e-mailben másoknak tovább, ha úgy érzed.]

Jézus egyszer Tírusz és Szidon vidékére vonult vissza. Itt betért egy házba, és bár rejtve akart maradni, jelenléte mégsem maradhatott titokban. Egy asszony, akinek leányát tisztátalan lélek szállta meg, tudomást szerzett róla, odasietett hozzá, és a lábához borult. Az asszony szír-föníciai származású pogány volt. Azt kérte tőle, hogy űzze ki leányából a gonosz lelket. Jézus először elutasította: „Hadd lakjanak jól előbb a gyermekek; mert nem helyes, ha elveszik a gyermekek kenyerét, és a kiskutyáknak vetik!” De az asszony így folytatta: „Igaz, Uram, de az asztal alatt a kiskutyák is esznek abból, amit a gyermekek elmorzsálnak.” Jézus azt válaszolta: „Szavad jutalmaként menj! A gonosz lélek elhagyta leányodat.” Amikor hazaért, leányát az ágyon fekve találta. Már elhagyta a gonosz lélek.

Mk 7,24-30

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!