Szembe jött velem egy lány, a minap, suhant a Duna partján, biciklivel, és cselló volt nála, és könnyű kis ruha, és barna, lobogó, vállig érő haj, és csodaszép kék szemek … láttam, látott, látta, hogy látom, láttam, hogy látta, hogy látom ééés … semmi … visszafordultam a bicklin, utána néztem, és mentem tovább, „időre”, ami persze, hogy kifogás csak, nem mertem megfordulni, utána menni, megszólítani … és ez az egész életemben így volt. Egó kockázat. Annyira nagyra tartottam magam, hogy féltem, hogy mi a válasz, a Vonzó adottságok keresztje, annyit mondták, hogy elhittem, hogy én valóban különleges vagyok, hiedelem lett belőle, az önképem része, amit féltem kockára tenni, tehát mindig a biztosból választottam, akik kiterültek előttem, csakis közülük.

Aztán ez sokat enyült az elmúlt években, de ezekszerint még mindig lefagyok időnként, amikor a Vágy tárgya a szubjetív 100%-hoz közel van, mondjuk 95% felett, másrészt korábban már 80% felett zavar volt, mármint a külsődleges vonzalom terén. Mert a spontán szándékot olynakor leállítom. A lényem legmélyéről Tör fel, hogy most, és azonnal, és utána, és aztán ebből gondolat lesz, hogy „biztos-e”, és amint gondolat lesz, bukom … ezt figyeltem meg … hogy a gondolat mindig csak a félelem racionalizálása … egy időben kimondtottan treníroztam magam e téren, jött a Lendület, és leállítottam, és ha ezt észrevettem, nyilván nem mindig, akkor mégis nagylevegő, és odamenni, és megtenni, a bármit, még ha ménkő is sújt belém … ami persze, hogy nem történt, soha, hanem mindig kedves válasz volt, és az esetek nagy részében beszélgetés is.

Hát így. Van Tér fejlődni. Változatlanul. Pénteken tehát kiülök és várom a csellós lányt, és márpedig utána megyek, és megszólítom – bármi is lesz … másrészt, hmm, olyan élményem is van, hogy a 100% nem blokkol, sőt felszabadít, sőt, együtt áll a másik oldottságával is … hmm-hmm … és olyan is van, hogy a 80%-95% Lelkesedés kevés, szép Tánc, de nem A tánc, tanulunk, mindketten, sokat, értékes, nagyon, de hamar el is köszönünk … hmm-hmm-hmm … talán akkor jól is van a 95-99% blokk … nem enged megalkudni … éljen az itt és most 100%, ahol persze ez már fel sem merül, így, hiszen „ész”-re sem veszem.

Az írás eredetije a Serpa Portálra került fel.
… és ugyanott várjuk a Te történeteidet is.

Mert nincs más út, mint az önfelvállalás.

: )

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!