Tudsz-e egy egyszerű átlagos ember szavának hinni, vagy Freudot, a Dalai Lámát, Buddhát, Jézust, sőt Istent kell hozzá személyesen lásd?

Komolyan kérdezem… Legalapvetőbb probléma a bizalmatlanság napjainkban, hogy mindenki a legjobb, a tuti mestert akarja magának, és mivel a Tv és az utazás, majd az internet miatt a világ valóságosan egészen összement, így tömegek kuporognak egy-két „hiteles” ember lábainál – nézik nehány guru YouTube videóit –, ami igazán személyes soha nem lesz, ahelyett, hogy egyszerűen csak beszélnének a „falu bölcsével”. Hmm. Nem is bizalmatlanság ez, és tudom, hogy kezdem elcsépelni a szót, de akkor is ez jön: arrogancia. Hogy NEKEM a legjobb jár. Aminek a nagy drámája, hogy legjobb nincsen, ha nagyon soká keresel sem lesz, a végtelen választék tükörtermében milliárdok bolyonganak, holott az elég jó amúgy az ajtón kilépve hozzáférhető. Lenne. De Te nem hallgatsz rá. Meg persze rám sem, meg igazából senkire, csak olvasod, sőt lassan már intravénásan töltöd magadba a sok tudást és véleményt és információt, miközben a saját fejed után mész, tehát önmagadba zuhansz, gyorsuló tempóban.

… értem, elfogadom, csak nyugodtan.

Dániából írok, és vendéglátóm a tökéletes példa erre. Jól AKAR lenni egyedül, mert azt várja, hogy majd utána működni fog az élete. De így SOHA nem lesz. Egészen elképesztő arrogancia, amiben él, olyannyira, hogy hallani sem képes arról, hogy mi is ebben az ő felelőssége, ezért Neked írom most le… mert tömegek szenvednek az önközpontú arrogancia nyomán szükségszerűen növekvő magányban és depresszióban, nagy áldozatok árán fenntartott kicsi lakássaikban, mély-mély magányban. Egyszerűen csak mert nem hajlandók az egész jó tanácsra hallgatni, hanem nekik a tökéletes KELL. Csudába is…

NINCS és NEM jár.

Sem önismeret, sem karrier, sem párkapcsolat terén nincsen tökéletesség, boldog csak az lehet, aki a jónak tud örülni. Ne keress tovább, hanem Hallgass végre valakire! Hogy de hogyan és kire? Pontosan ez a lényeg, hogy végül MINDEGY, hanem csak hallgass, és indulj, és meglátod, hogy jobb lesz, mint ez a szar, amiben most vagy – a gödör fenekén ülve BÁRMELY irány tökéletes, csak lépj végre valamerre, aztán amikor már kijjebb vagy majd úgyis korrigálsz, ha kell! Egymásra hallgatni a legközvetlenebb, az egyetlen valódi csatorna, megérzések mentén, a másik emberre. Aki nyugalomban áll, az Istenben áll, mert a Rend egészen egyszerűen ilyen, hogy Istenhez végül egymáson keresztül kell, tudunk csak kapcsolódni, és legerősebben mindig az kapcsolódik, aki legnyugodtabb.

*

Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: „Ne nyugtalankodjék a szívetek! Higgyetek az Istenben, és bennem is higgyetek. Atyám házában sok hely van. Ha nem így lenne, mondtam volna-e: Elmegyek és helyet készítek nektek? Ha majd elmegyek és helyet készítek nektek, ismét eljövök, és magammal viszlek titeket, hogy ti is ott legyetek, ahol én vagyok. Hiszen ismeritek az utat oda, ahova én megyek!” Ekkor Tamás így szólt: „Uram, mi nem tudjuk, hogy hova mégy; hogyan ismerhetnénk hát az utat?” Jézus ezt felelte: „Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem juthat el az Atyához, csak általam. Ha engem ismernétek, Atyámat is ismernétek. De mostantól fogva ismeritek őt, és látjátok.” Fülöp megjegyezte: „Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és ez elég nekünk!” Jézus így válaszolt: „Már olyan régóta veletek vagyok, és nem ismersz engem, Fülöp? Aki engem lát, az látja az Atyát is. Hogyan mondhatod hát: Mutasd meg nekünk az Atyát? Nem hiszed talán, hogy én az Atyában vagyok s az Atya énbennem? A szavakat, amelyeket hozzátok intézek, nem magamtól mondom, és a tetteket is Atyám cselekszi, aki bennem van. Higgyétek el, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem. Ha másért nem, legalább a tetteimért higgyétek! Bizony, bizony mondom nektek: Aki hisz bennem, ugyanazokat a tetteket fogja végbevinni, amelyeket én cselekszem, sőt még nagyobbakat is tehet azoknál, mert én az Atyához megyek.”

Jn 14,1-12

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!