Hernyó, báb, pillangó a gyakran használt tagolás itt, férfiak esetében: Fiú, Vándor, Férfi, nőknél: Lány, Vezető, Nő, sokat volt erről szó, most tehát a külvilág viszonyáról ehhez, mert hasznos irányjelző, tájékozódási pont, hogy a báb korszak egyik fontos ismérve, hogy a környezet nem ért. A régi, a megszokott, család, barátok, munkatársak. Nem. Kevesen. Rólam konkrétan volt vélemény ebben az időben, hogy eszemet vesztettem, de minimum depressziós vagyok, ami valahol igaz is volt, hiszen a korábbi létmódot magam mögött hagyva teljesen magamba fordultam, és abszolút különc, váratlan módokon vettem csak közösségekben, ha egyáltalán részt. A fontos ebben, hogy a korszak egyik lényegi jellemzője ez. A Vándort és az Amazont nem feltétlen érti a világ, nem feltétlen tud vele kapcsolódni. Másrészt fontos, hogy nincs veled baj. Rendben van. A hangulati mélyrepülések is, amikor az ember önmarcangoló tehetetlenségben érzi magát egyszerűen csak nagyon egyedül. Rendben van. Át KELL rajta menni, muszáj, mindannyiunknak végül, ugyanis pontosan a totális magány legmélye, ahol a bár tökéletlen, de mégis olyannyira vágyott kapcsolódásnak megadjuk magunkat. A Vándor a világgal, tehát egy nemkész, de általa előmozdítható konkrét Üggyel, az Amazon a férfival, tehát egy nemkész, de általa előmozdítható konkrét Vándorral kapcsolódik végül ilyenkor, ami a mélypont csodája és egyben az emelkedés kezdete, tehát feltétele, EZ, a nemkész építésébe beleállni, ami után szükségszerűen jutunk oda lassan, de biztosan el, hogy a világ is ért, sőt gyönyörködik bennünk, ami a pillangó. Lenyűgöző ez. Hogy újra kapcsolódni kezdünk, de egészen más ember, aki a családba, a közösségbe, a társadalomba így visszaérkezik, mármint ugyanaz, nyilván, de nagyon más módon. Ne félj tehát! Merd a magány és megnemértettség keserű poharát fenékig kiinni, mert Rendben van. Sőt. Előre nincsen más Út.

Hogy akkor Jézusra ez hogyan igaz, miért itt mondom? Pontosan ezért. Élményem, hogy a Jézusi pillangó végtelenül hatalmasabb. Jézus három éve velünk, a nyilvános tanítás az ő esetében “csak” a báb volt.

Jézus az apostolok kiválasztása után tanítványaival együtt hazatért Kafarnaumba, Péter házába. Ott azonnal nagy tömeg verődött össze, úgyhogy még evésre sem volt idejük. Amikor rokonai ezt meghallották, elindultak, hogy erőnek erejével magukkal vigyék, mert az volt róla a szóbeszéd, hogy eszét vesztette.

Mk 3,20-21

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!