Lemondtak egy meghívást tegnap, aminek kapcsán kiderült, hogy a szervező sok támadást kapott a személyem, az NLC cikk miatt. Meglepett ez. Ahogy az is, hogy néhány napja úgy érzem, hogy elmondtam. Hogy kész. Korszak. Vége. Tudom, persze, szinezni a képet, Van tovább, fogom is, mármint szineződik, írások jönnek, de a Lényeg elhangzott, megtalálható itt, olvashatja, akit érdekel, aki akarja. Olyan kifújtam a levegőt érzés ez most, ami nagyon jó, de másrészt akkor újra be is kell szívjam. Csinálás következik. Másik láb. Ismét. Kísért a közösség téma és gondolatkör, évek óta már, és most, a napokban értettem azt is meg, hogy a Közösség, annak időszerűsége NEM azt jelenti, hogy akkor én most addig ülök egyhelyben, amíg kitalálom a tökéletes rendszert. Nem. Nem lehet kitalálni. Hanem Csinálni lehet. Kapcsolódni a konkrét emberekkel, akik konkrétan megérkeztek. Csinálni és Menni. Így születik, csakis így születhet egészségesre, tehát Szépre, Jóra és Igazra. És kedvem is van ehhez. Ehhez Van. Szeretem az előadás-beszélgetést, mint formátum, és örömmel megyek, bárhova, ahova hívtok. Több meghívás érkezett a hetekben, de még több is belefér, olyannyira, hogy örömmel jelentem, hogy a szerdákat fenntartom erre a célra, hogy tehát megyek, bárhova, ahova hívtok, ahol legalább, hmm, mondjuk 30 (12?) ember összegyűlik, mert kíváncsi egy ilyen beszélgetésre. Szívesen elmegyek. Ennek van ideje. Így érzem. Hogy ezt tudom Adni. Más ugyanis személyesen. Nagyon. Tehát megyek, ha szerveztek ilyen alkalmakat, ha hívtok. Mondd, ha úgyérzed!

Sőt,

szívesen segítek is a szervezésben, mármint vannak körülöttem, akiknek Van kedve és tehetsége Neked szervezésben segíteni. Program, meghirdetés, koordináció. Pénzt nem kérek. Mármint én nem akarok ezen keresni, hanem elég, ha annyi összejön, ami a költségeket (utazás, szállás) fedezi, lehet adomány is akár, a Szívesség Alapítvány alkalmas erre. Érdekes mindebben amúgy, hogy egy ideje az az élményem, hogy külsősökre nem számíthatok. Mármint, hogy külső segítség, ha van is, akkor eseti. Mint például a Nyitott Akadémia előadás volt ősszel. Aztán élesen elhatárolódtak tőlem az NLC cikk után. Megértem őket. És jót tesz ez nekem, nekünk. Hogy nincsen Nagy Testvér, aki helyettünk megcsinál dolgokat. Nem. Hanem össze kell fogni, és Tenni érte, ha bármit, ha Találkozásokat, ha Közösséget szeretnénk. Ezt érzem. Egységben az Erő, és csakis magunkra számíthatunk. Mert ennyire más ez a VilágKép, ÉletMód. Hogy semmire nem épülhet, ami elavult, tehát például semmi olyanra, ami profit logikát használ. Ami nem jelenti, hogy nem lesznek jövedelmek. Lesznek. Hanem azt jelenti, hogy nem a jövedelem a cél. Hanem az értékadás. Az Ügy. Az Egy Ügy. Ami így lett névvé is bennem. Azt értettem ugyanis meg, hogy mindennek, amiről Beszélek, amit Csinálok, az egésznek a Lényege az Egy Ügy. Konkrét személyek életében, legyen Férfi vagy Nő, és Közösségek dolgában is, és Emberség szinten is. Az Egy Ügyet megtalálni, annak magunkat a magunk Helyén megadni. Együgyűség az Út.

Együgyűek Közössége.

Na ehhez VAN kedvem. Veled. Veletek. Elkezdtem tehát átalakítani a meglévő oldalakat aszerint, ahogy ezeket az Egy Ügy részeként érzem. Játékok a játszótéren. Ezért a fenti vázlat is, ezt fejezi ki, hogy az Ügy Egy, végül a közösség is, de kapcsolódni hozzá négy módon lehet: tettekkel (szivesseg.net), írásokkal (elmondom.net, vilagkep.net), jelenléttel (serpak.net) vagy munkával (ugyes.net). A gerinc tehát egy kereszt, közepén kör, a szárai mentorok, írók, tanácsadók és vezetők, a kerületen pedig tematikus csoportok. Amik tehát munkacsoportok és feldolgozó csoportok, amiknek azonban nem fogok külön oldalt indítani, hanem a meglévő oldalakon és facebookon lesznek láthatóak. Körök. Például női témákban is. Öröm a pár héttel ezelőtti sok jelentkezés Női Kör témára, küldök levelet közvetlenül is, de a lényeg, hogy a Serpa Szolgálat, ahova ebben a témában várlak, át is alakítom a napokban, hogy Köröknek legyen Tér, tehát támaszt kaphatsz ehhez, tőlem, vagy mástól, módban, témákban, működésben, személyesen, és ki is kerülhet majd a csoport, amit indítasz, ha úgy érzed. Ami másrészt sokaknak nem kell. Látom és elfogadom ezt. Sőt. Sokaknak a Közösség sem kell, mármint nevesítve nem, mert a maguk módján és nevén már csinálják, elkezdték, ami nagyszerű, ők támaszt és segítséget kaphatnak ehhez személyreszólóan, ha kérnek. Továbbá, igen, hamarosan Férfi Események is indulnak, ugyanott. Ügy fókusszal és nagyon konkrétan, amiknek az erdeményei, tehát Lelkesedésből születő kezdemények, amik serpa támogatást kapnak, és amikhez kapcsolódni munkával lehet az Ügy Inkubátor (ugyes.net) oldalra kerülnek majd ki.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!