Sokan remélnek fair kapcsolatot, ahol kölcsönösség és becsület van. Értem ezt, és logikus is, és jogos, és persze: tényleg járna… de nem így van, és nem is lesz így, és nem is kell így legyen, mert Neked is az a jó, ha nem így van.

Radikális leszek (szeretek radikális lenni): a kurtizán kapcsolatai fair-ek. Tudja mit ad, és tudja miért teszi, és meg is kapja, amit remél.

Az ismerkedés nem fair, és épp nem is kell az legyen.
Mert ha fair lenne, akkor üzlet volna csak.

Aki fair kapcsolatot szeretne, az nincsen Kapcsolatra készen.

És ugyanígy férfiak esetében is.

Mert hát az “ügy”, tehát a helyes munka is kapcsolat tulajdonképpen: a világgal és a többi emberrel.

Aki fair “ügyet” vagy “vezetőt” szeretne, az nincsen Ügyre készen.

Értve fair alatt, hogy az “értékemnek megfelelő” azonnali sikerélményt, elismerést, jövedelmet, befolyást, státuszt kapok belőle.

Az emberi élet nem így működik.

Hanem az emberi élet pontosan úgy működik, mint a természet (micsoda meglepetés), ami tehát azt jelenti, hogy az “ügy” gyümölcsfa és nem egy tonna leszüretelt alma. Az üggyel várandós férfi pedig gyümölcsfa mag.

Ami tehát azt jelenti, hogy

a kapcsolat – férfinak a világgal (ami az ügy), nőnek a férfival (ami a párkapcsolat) – annak működik, aki befektetni képes. Egyoldalúan és tartósan.

No és ezért nincs Kapcsolata a nők nagy részének… mert bár tranzakciós alapon (fair módon) szeretne kapcsolódni, de kurva meg mégsem akar lenni. ÉS ezért nincs Ügye a férfiak nagy részének… mert pontosan tranzakciós alapon akar kapcsolódni (értsd: azonnali jutalmat remél), tehát épp kurvaként (pénzért) dolgozik csak.

A Kapcsolat nem fair, és az Ügy sem fair, és nem jó, ha az.

Hogy miért nem jó?
Hogy miért jó Neked, ha nem az?

Mert csakis a befektetésből, az ehhez szükséges egyoldalú erőfeszítésben való kitartásból tudható, hogy mi valóban az ÉN ügyem, ki valóban az ÉN férfim.

AKit elég ideig gondozok, hogy termőre forduljon.

Fontos ez nagyon.

Hogy tehát Lelkesedés van, és nem becsület.
Olyannyira, hogy a kettő mintha kizárná egymást…

Ott vagyok igazán szerelmes (lelkes), ahol becstelenek is lehetnek velem (értsd: tökéletlenek, bukdácsolók, esendők, méltatlanok, emberek).

A becsület az én tapasztalatom szerint teljesen értelmezhetetlen vertikális (rész-egész) viszonyokban. Hanem a becsület horizontális (egymás melletti) kapcsolatokban működik. És ott is csak jól levő emberek között.

A 40es szingli pasik fogalmilag nincsenek jól. Mert darabokban az életük. És plusz, ha lenyűgözött (szerelmes) vagy, akkor az vertikális kapcsolat lesz. Ahogy Az Ügy is az.

Tehát kétszeresen értelmetlen becsületet vagy kölcsönösséget várni. Hanem épp az helyes, ha tökéletlenségre, és sorozatos hibákra (becstelenségre-esendőségre) készülök.

Annak adj – ügy vagy férfi –, aki lenyűgöz!
Aki adásra indít.

Annak adj, ahova nem tudsz nem adni!

Én például azoknak segítek, akik segítsére indítanak (értsd: valami ismeretlen okból vágyom nekik adni és segíteni), és mindig tisztában vagyok vele, hogy idő míg “megtérül ez a befektetés”. Tehát nem várom azt, hogy kölcsönösség legyen, mert tudom, hogy nem tud lenni, mert én jól vagyok, amikor adok (ebből adok, csak ebből lehet igaz módon adni), és ő meg nem.

És másrészt nekem is úgy segített Angéla anno, hogy hónapokig nem ment semmi neki vissza, azon felül, hogy (1) Ő az, akinek hagyom, hogy segítsen – és ez egy születőben lévő hősnél baromi nagy dolog, hogy kitől fogad egyáltalán segítséget –, (2) haladok, és ez által egyre jobban vagyok, ami neki is sikerélmény. És ezt ő így is élte meg. Ezért tudott kitartani.

Végül pedig: az Ügybe is úgy indultam el, hogy fogalmam sem volt, hogy mi lesz belőle, és aztán később minden erőmmel, teljes súlyommal bele is álltam úgy, hogy ha igazán őszinte vagyok, máig nem tudom mi lesz belőle. Mármint biztos tudásom nincsen. Csak hitből fakadó bizonyosságom van, hogy jó felé tartok. Többnyire. Hogy Ez Az Én Utam.

Nos?

Hova adnál automatikusan?
NE nézd, hogy mit kapsz vissza!

Jó munkát!
István


Az ábra részletes magyarázata: ITT.
Útonjárók Közössége: EMITT

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!