Trump győzött tegnap, és döbbenetes ehhez a tegnapi – tehát az aznapi – evangéliumi részlet, ma olvastam csak:

Mivel közel volt a zsidók Húsvétja, Jézus fölment Jeruzsálembe. A templomban árusokat talált, akik ökröt, juhot és galambot árultak, valamint pénzváltókat, akik ott ültek. Ekkor kötelekből ostort font, és kikergette mindnyájukat a templomból, ugyanígy a juhokat és az ökröket is, a pénzváltók pénzét pedig szétszórta. Az asztalokat felforgatta, a galambárusoknak meg azt mondta: „Vigyétek innét ezeket, ne tegyétek Atyám házát vásárcsarnokká!” Tanítványainak eszébe jutott, hogy írva van: „Emészt a házadért való buzgóság.” Jn 2,13-18

Szilárd meggyőződésem, mert napi tapasztalatom, hogy a világban rend van, tehát nyilvánvalóan a rend részeként történt, csakis a rend részeként történhetett Trump is, amire a legjobb – egy szavas – összefoglalást adja a fenti szöveg meg: kisöpörtetett. Trump csak az ostor, amit kezében az átlagember tart, erejét innen nyeri, mindig is innen nyerte, a nárcisztikus szükségszerűen azok eszköze, ahonnan figyelmet kap. A kereskedők pedig a régi elit. A templomban kufárkodó banda. És most kisöpörtetett. Az ostort forgató átlagemberek által…

Sok tanulság van.

Fontos először is, hogy értelmetlen hőzöngeni. 59 692 978 ember érezte úgy, hogy Neki ez a jobb megoldás. HATVAN millió… El tudod egyáltalán képzelni? Hogy ez mennyi. Mennyi csalódás, mennyi frusztráció, mennyi félelem, mennyi álom, mennyi segélykiáltás. Véletlenül ilyesmi NEM történik, változást akartak, és így kaphatták meg – ami nem a konkrét személyekről szólt tehát, hanem a rendszerrel volt bajuk.

Másodsorban elkeseredni sincsen ok, mert a legerősebb ostor sem ura a kéznek, ami tartja. Katasztrófát kiáltani felesleges hiszti, az amerikai elnök felhatalmazása messze nem alkalmas diktatúrára, még a kongresszus és a szenátus és a legfelsőbíróság együttes republikánus kontrollja esetén sem. Amerikában a hatalmi ágak valóban szét vannak választva, elfajzás gyakorlatilag lehetetlen, a rendszer működik, legfeljebb prioritások változnak most, mint arról még az eredmény előtt írtam.

Végül a legfontosabb: a saját életünk. Mit tanít ez nekünk?

Hogy el kell menni szavazni, ha nem akarjuk, hogy mások döntései sodorjanak? Igaz. Másrészt ennél is fontosabb szerintem meglátni, hogy a düh, az abszurd álmok, az irreális megoldások, a sértő szókimondás, az őszinte idegengyűlölet és a nyílt macsó virtus győzött. Minden politikai korrrektség ellenére. Mindez Amerikában történt, ami nálunk a másság elfogadásában pedig sokkal előrébb van, azaz sokkal kevésbé tolerálja az ilyesmit. Hogy hogyan történhetett ez meg a LÉNYEG szerintem ebben, és a válasz nagyon egyszerű:

az Igazság nyert.

Egy piackutatások alapján “tökéletesre” optimalizált és egy meggondolatlanul őszinte – mert magát sok esetben kontrollálni képtelen – jelölt összecsapásából az ÖNFELVÁLLALÁS került győztesen ki. Mert az volt hitelesebb. Mert az emberek elég nagy része volt elég rosszul hozzá, hogy végül ne racionálisan, hanem a zsigereit követve válasszon, és az őszinte MINDIG emberibb, tehát érthetőbb, tehát hitelesebb, tehát válság esetén sikeresebb is. No EZ a nagy tanulság számomra. Hogy le van a világ véleménye és a politikai korrektség sz…va, nem működik, próbáltam én is visszafogni magam és a mondásaimat az elmúlt év során, de az őszinte az ütős – értsd: az megy igazán át –, még ha sokakat meg is akaszt.

Kemény ez nagyon. Soha a büdös életben nem gondoltam, hogy egy Trump nekem példa lehet, és most mégis…

Várlak jövő kedden!

Ugyanis mondásom VAN, mert basszus, emberek, ez NEM megy így tovább, igenis ki KELL immár a templomot söpörni, mindenkinek a maga életében és én MOST nekilátok. Erővel. Erővel, de őszintén, ami így – ígérem – a legszkeptikusabbaknak is fogyasztható lesz, még ha nem is értenek velem egyet. Téged pedig energetizál, sőt konkrét tetteket fog kiváltani. Az ember automatikusan változtat megrázkódtatások hatására, és én pontosan EZ, őserő-vihar-természeti csapás, igazi megrázkódtatás tudok Neked lenni. Mert OKKAL nem megy, ha valami akad, önismeret és helyes táplálkozás és jóga és mindenki felé aranyos kedvesség NEM oldja meg, hanem az ok elhárításához a mintákból és vágyakból fakadó önbecsapás mélyebb szintjeivel KELL végül majd szembenézz, hogy az életed változzék. IDEJE a kezed a biliből kivenni, KELL hogy a lelked legmélyén magad is kicsit Trump légy – a “magadért való buzgóság” bizonyosan FESZÍT Téged is már, nem szabad szégyeld, az a NORMÁLIS, ha feszít, MIKOR kezdesz a saját hazugságaiddal végre leszámolni?! 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!