Férfi az Ügyben, Nő a Férfiban, régóta írok erről. És hogy alázat a kapcsolódás kulcsa. De akkor most meg is magyarázom a radikálisan keményet, ami sokakat felháborít, hogy miért a konkrét, a vak, a szervilis engedelmesség, hogy miért a totális odaadás az út, hogy miért nincs másképp igazi kapcsolódás, miért nincsen másnak értelme.

Mert lojalitás próba.

Hogy valóban bennem van-e a másik. Annak próbája. Abszolút nem tudatosan, de ezért támaszt olykor abszurd, szinte lehetetlen, mert önértékelést feszítő követeléseket a férfi. Különösen konfliktushelyzetekben. Ki a fontosabb. Áldozol-e magadból. Értem. EZT akarja látni, tudni, érezni ilyenkor. Biztonságot. És ezért, hogy radikális, magam is tudom, hogy túlzó, szinte a méltatlan határát súroló követelményekkel indítok, tudom, mélyen bent értem is a másik lehetetlen helyzetét, de pontosan ezért muszáj, mert szavak nem elegek, hanem tettekből kell tudjam. Hogy hogy dönt, mit választ. Elegem vagy a saját fejét. Tapasztalnom KELL. Hogy alárendeli, hogy megadja magát, hogy követ. Hogy áldoz a büszkeségéből és engem választ, ami után fokozatosan, lassan enyhülök meg, térek a normalitás világba vissza, engedek be. Ha ezt már érzem. Tettekből. Sőt. Áldozatból. Mert súlytalanok, értelmetlenek, hoppá, ezért, hogy dühítők a szavak ilyenkor, legyen az kérdés vagy állítás, hanem legelőször engedelmesség, tehát választás kell. Csakis így tudom valóban. Hogy követ. Hogy megnyugodhatok. Hogy nem kell tovább próbára tegyem, és ekkor fordulhat újra kifelé, megint a dolgomra a figyelmem. Csak aki tettekben is engedelmes, aki a szubjektív irracionálisat és a büszkeségét is átlépi van valóban velem, mert bennem, csakis vele érdemes táncoljak.

Egyfajta beavatás ez.

Magamba. Szó szerint. Konkrétan. Próba. Aki kiállja, az beljebb léphet. Kemény. Minél erősebb egy férfi, annál keményebb. Nagyon. És nem csak férfi-nő viszonyban, hanem férfi és férfi között is. Engedelmesség Az Út. Egymáshoz. Férfi a vezető irányába, mert minden igazi Férfinak Van, kívül vagy belül, és Nő a Férfi irányába. Totális megadás. Különösen eleinte és konfliktushelyzetekben.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!