A szenvedés rossz társaság eredménye.

Fontos felfedezésem, hogy nem lehet egyedül megszállottnak lenni, hanem a megszállottság, tehát az élet útján való szélsőséges eltévelyedés mindig rossz közösség eredménye. Sok száz eletút alapján álló megfigyelésem, hogy aki ma rosszul van, az rosszul választott valamikor korábban, a könnyebbik utat, a változtatás nehéz tettei helyett az egoja háborgó ellenállását erősítő gondolatokat, közeget, embereket, és ezek azóta is visszatartják. Aki rosszul van, hibás tanácsok hálójában vergődik, rosszul látja a helyzetét és a világot, ami egyedül nagyon nehezen fenntartható állapot. Mert egyedül hitet fenntartani észbontóan nehéz. Hanem közösséget “használunk” hozzá. Hiedelmeink szerint. Az ember saját hiedelmeivel harmonikus bolondokat szeret. Hülyéket használunk a hülyeségünk erősítésére, és az így fenntartott, közösség által támasztott tévedések torzítják a világképünket. Ami a válságaink oka. Hogy rosszul látjuk, de nem tudjuk belátni, mert körülöttünk mindenki más is így látja, tehát nem lehet másképp – holott mi magunk, pontosan ezért választottuk őket. El kell szakadnia annak, aki gyógyulni akar, válassz új közösséget!

Az őrület társas sport, amint a siker is csapatjáték.

A végkifejlet egyedül azon múlik végül, hogy kiket választasz, akiket választasz a bátorságodat vagy a félelmeidet, tehát a tetteket vagy a halogatást, a fényt vagy a sötétséget erősítik Benned. Nos? Válts közeget, ha nem megy az élet! Hogy ez nehéz, mert a családod, barátaid és a társadalom egésze, a közvélekedés is nagyon erősen visszatart? Igen. Az. Hallgathatsz rájuk tovább, vagy ma döntesz arról, hogy ebből elég, és olyanok társaságát kezded keresni, akik másképp látják. Például mi is szeretettel várunk – kéthetente TT, vidékieknek tanácsadó Kapcsolodj.Net – meg sokan mások, rajtunk kívül is.

A helyes tett a hit nyugalma.

Nagyon fontos ez. Hogy NEM a terveid által valósul meg, amiben hiszel, hanem ha eléggé hiszel, abból helyes tettek születnek – pontosan fordítva van, mint az emberek általában gondolják. A tett erőltetés csak, ha gondolatokból fakad. Míg a helyes tett ezzel szemben automatikusan, terv nélkül születik. Amihez alkalmas társak legfontosabbak. Mert tökéletesen hinni nem lehet. Hanem a lehető legjobb hitre legalkalmasabb társakat válsztani, azt igen. Támasztani KELL egymást. Amiben hiszünk oda eljutni csakis együtt lehet. És még így is rengeteg munka. Lenyűgözően fontos ez férfiak esetében, mikor ügybe vágnak épp. Kerüld a régi haverokat! És nők számára, amikor egy férfi végre lenyűgöz: NE mondd a régi barátnőidnek! Gyakran legnagyobb harc a társadnak a régi társaságról segíteni leválni, amit a nők gyakran helytelennek is éreznek, miközben zsigerileg tudod, hogy létszükséglet. Igen. Az. Ezért. Helyes közösség legfontosabb a helyes úthoz. Szép ez nagyon. Hogy végül egyedül ez az egy kérdés van: melyik közösséget választod, a fény fiait vagy a sötétséget?!

Őrizd, óvd, védd a hitedet, kerülj mindenkit, aki veszélyezteti azt!

*

Amikor Jézus a Genezáreti-tó keleti partján Gadara vidékére ért, két ördögtől megszállott ember jött vele szemben. A sírboltokból bújtak elő. Már annyira elvadultak, hogy senki se mert arra járni. A megszállottak kiáltozni kezdtek: „Mi közünk hozzád, Isten Fia? Azért jöttél ide, hogy idő előtt gyötörj minket?” Tőlük távol nagy sertéskonda legelészett. Az ördögök arra kérték Jézust: „Ha kiűzöl minket, küldj a sertéskondába.” Erre ezt mondta nekik: „Menjetek!” Azok ki is mentek, és megszállták a sertéseket, mire az egész konda a meredek partról a tóba rohant, és odaveszett. A kanászok elfutottak, bementek a városba, és elhíreszteltek mindent, azt is, ami a megszállottakkal történt. Akkor az egész város kiment Jézus elé, és amint meglátták, kérték, hogy távozzék határukból.

Mt 8,28-34

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!