Kemény ám ez. Hoppá. Hogy Isten valóban Szeretet, azonban a Szeretet olykor szükségszerűen kemény IS, mely okból tehát olykor szükségszerűen rendreutasít, megint, korlátoz, tetszik vagy sem, az Isten az is, aki megakaszt, az Isten az is, aki szembesít. Nagyon, nagyon kemény. Hogy Isten egy nap szükségszerűen szembe jön, minden emberrel, pontosabban az ember megy Istennel szembe (Mindenség, Tao, Sors, Véletlen – helyettesíts be), míg egy nap összetalálkoznak, és szeretjük ezt olyan nagyon nem érteni. Mivel érdemeltem én ezt ki? Mért hagytál el engem? Amikor pedig olyan nagyon egyértelmű, minden egyes esetben, hogy én hagytam őt, mármint a Helyes Utat el, és nem fordítva, kivétel nélkül minden esetben. Hmm. Sőt. Hogy máshogy NEM találkozhattunk volna össze. EZ a legkeményebb. Hogy a válság ajándék, mert találkozni lehetőség, Isten a válság is, tehát a Szeretet egy formája, igen, a válság, mert

a “válság” valójában Isten.

A legmélyebb pont ajándéka a kegyelem, amihez le kell előbb jutni, és ennek úttévesztés a módja, nincsen egyéb módja, mint úttévesztés. Isten így és csakígy megtalálható, csak így lehet találkozni Vele. Így viszont lehet. Bizonyosan. Téged is vár, csak mélyebbre menj, egy egész kicsivel mélyebbre még. És ott. Az első nagy völgy Isten, a második a Fiú, a harmadik a Lélek, konkrétan és szó szerint, valóságosnál valóságosabb találkozások, és nincsen más sorrend. Mert valóban szőlőtő. Az Én. Az Én Vagyok. Nő, de metszeni kell, amit az Atya végez, a válság pillanataiban, míg az ember a Tényt, hogy szőlőtő felismeri, tehát a Fiú témához sem juthatunk másképp el, csakis a metszés által. Csodaszép ez. Hála és Dicsőség!

Abban az időben Jézus ezt mondta tanítványainak: Én vagyok az igazi szőlőtő, Atyám a szőlőműves. Minden szőlővesszőt, amely nem hoz gyümölcsöt bennem, lemetsz rólam, azt pedig, amely gyümölcsöt hoz, megtisztítja, hogy még többet teremjen. Ti már tiszták vagytok a tanítás által, amelyet hirdettem nektek. Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok. Miként a szőlővessző nem hozhat gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok bennem. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők. Aki bennem marad, és én őbenne, az bő termést hoz. Mert nélkülem semmit sem tehettek. Aki nem marad bennem, azt kivetik, mint a szőlővesszőt, és elszárad. Összeszedik, tűzre vetik és elégetik. Ha bennem maradtok, és szavaim is bennetek maradnak, akkor bármit akartok, kérjétek, és megkapjátok. Azáltal dicsőül meg Atyám, hogy bő termést hoztok, és tanítványaim lesztek.

Jn 15,1-8

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!