Alább ELŐZMÉNYEK, a kész könyv bemutatására külön oldal indult:
› enkonyv.info

 

A Háttér.

Régi téma a könyv, sőt ez az egész blogolás így indult, hogy könyvet írok. El is vonultam a sopron-bánfalvi Kutya-hegy egy szép kis házába 2011 őszén, de nem készült el, hanem helyette füzetekbe, majd Facebookra kezdtem írni, és ez folytatódott azután itt is – azonban sehogy nem volt elég. Mármint elég érthető. Ami folyamatosan emlékeztetett, hogy időszerű lenne már Könyv is, mert nem csak a téma feldolgozása, Férfi-Nő-Munka, Hely és Funkció, Boldogság, hanem az átadás módja is fontos, amire egy könyv alkalmasabb, mert a struktúra és a tartalom lienáris elrendezése egy könyv esetében sokkal inkább ad az olvasónak fokozatosságot, ami által érthetőbb és sokkal befogadhatóbb lenne úgy az üzenet. Végül az „NLC botrány” után adtam meg magam.

 

A Munka.

Elképesztően kemény volt. Nagyon. Sosem gondoltam, hogy ilyen kemény lehet, és nem is az írás, egyáltlalán, az írás könnyed, játékos, szinte magától folyó volt, mint évek óta már, hiszen bátorság kell csak hozzá, megengedni a szavakat, bármilyen szürreális is, nem ez volt tehát a nehéz, hanem a szerkesztés utána. A Nem-ek. Tehát, hogy mit hagyok ki. 500 oldal terjedelmről indultam, ennyi lett, mire felnéztem, és tudtam, hogy legfeljebb 336 fér bele. Mi marad, és mi megy, hol a határ, hogy nem túl sok anélkül, hogy unalmas lenne – abszurdan sokat kínlódtam ezzel. Aztán a megoldás persze magától jött, mint az életben általban, és külső segítséget is kaptam, Angélának hála.

 

A Forma.

Lenyűgöző, hogy egy tárgy mennyire más, mint interneten irogatni. Mennyivel több részlet, mennyivel több munka, mennyivel több ember – nagyon sokat tanultam a könyv által, és sokaknak Hála, hogy megszülethetett.

Amire ezzel kapcsolatban büszke vagyok:

 • a méretete zseb és kézitáska optimalizált, az aranymertszés arányai szerint
 • a tördelés csodaszép, szerintem, egyszerre harmónikus és kifejező
 • a borító tapintása, szürke szövet, nyugodtan métóságteljes
 • a papír valódi papír, szép tört fehér, semmi műanyag
 • a védőborító összehajthatósága, Út-Levél, Neked

Amire kevésbé

 • nem nagyok a betűk, többen jelezték, hogy kihívás a szöveg olvasása, másrészt olyan hang is van, aki szerint jó, hogy nem lehet felszínesen foglalkozni vele,
 • maradtak „hibák” a tördelésben, nagyon jó lett volna még egyszer ellenőrizni, de ez meg az én alázatomnak nagyszerű lecke, törhet az ember tökéletesre

 

A Tartalom.

Útmutató lett. Szó szerint. Életképek, amikben magára és másokra ismerhet az olvasó, világos szerkezetben következnek egymás után, aminek hatalmas értéke, hogy a jelen azonosítását a bejárt út segíti, hogy igen, ezeken már átjöttem, itt tartok tehát – és másrészt, ha ez mind így van, tehát, ha ez a könyv ennyire találó a tapasztalatok, a bejárt út dolgában, amit már értek, akkor talán hagyatkozhatok rá mindabban is, amit még nem, tehát ahol most vagyok és ami még következik.

 

A Cél.

A saját utam, a saját életem alapján meggyőződésem, mert ezt tapasztaltam, hogy a legtöbb, amit egymásnak adhatunk mind az önfelvállalás körül forog:

 1. őszinte nézőpont, tehát a legigazabb, amit és ahogy én épp látok
 2. változást katalizáló saját tapasztalathoz segíteni
 3. hasonállapotúak közössége

Ezek közül az elsőt írom egy ideje már itt, a harmadik idén bolondok napján indult, a másodikat azonban csak lassan azonosítottam, hiányként jelent meg, míg aztán idén nyáron állt össze, hogy mit és hogyan is kéne tenni. Összeállt, és megcsináltuk. November 15-én, a Könyvvel együtt érekezik a rendszer, ami a világképet, tehát a blogot és a könyvet a közösséggel összeköti.

 

Bemutató.

Jó érzés tudni, ha Szerinted is érték a munka, hogy kíváncsi vagy az eredményére, tehát szeretettel várlak november 15-én, a több-mint-könyvbemutatóra, ha részt szeretnél venni. Megtisztelő, ha jönnél.

 

Árak.

Őszinte árakat akartam, őszinte és kifejező árakat, valamint, hogy könnyű, sőt érdemes legyen egyszerre több könyvet is venni, azért az alábbi rendszer.

 • 1db könyv – 4 200 Ft
 • 7db könyv + 1 ajándékba – 29 400 Ft
 • tagoknak: 3db könyv + 1 ajándékba – 12 600 Ft

 

Csak személyesen.

Könyvesboltokban a könyv NEM lesz kapható, mert azt szeretném, hogy kézről kézre járjon, hogy személyes kapcsolódásokat katalizáljon ez a tárgy azáltal, hogy egymásnak adjuk, hogy csak így lehet hozzájutni, hogy valakitől a kezembe kapom.

Hogy ez merész? Igen.
Hogy lassú? Nem biztos.

Hogy Hozzád hogyan jut el? Nagyon egyszerű…

 1. Gyere el a könyvbemutatóra, és vásárold meg – meglepetés is vár, ha így teszel!
 2. Küldj valakit a bemutatóra, aki megvásárolja Neked, akár másoknak is!
 3. Fizess az interneten, és vedd át személyesen találkozva

 

Átvétel.

Budapesten az 1000TEA teázóban indul az első ügy-elet, mármint, ha lesztek rajtam kívül, akik segítenétek ebben, beülni ide egy-egy órára, meghatározott idősávban, amikor Nektek jó – pl. szerda 18:00-19:00 – és kezébe adni az internetes vásárlás után érkezőknek a könyvet.

Kezükbe adni és beszélgetni velük.

Szerintem érdekes kalandnak ígérkezik, hiszen új emberekkel találkozhatsz majd, ha megteszed ezt, ha jelentkezel, ha szerepelsz a listán, ha „ügyelsz”, olyan „vadidegenekkel”, akikkel egy tea fölött derül majd esetleg ki, hogy mégsem teljesen azok. Garantálom. Száz százalék, hogy érdemes találkozz azzal, aki ilyen könyvet ennyire szeretne, hogy külön eljön érte, érdemes tehát jelentkezz, ha ez a játék, vagy az ügy előmozdítása megérintett.

 

Terjesztés.

Hívlak szeretettel ügy-vivőnek, azaz ÜgyVivőnek is, tehát, hogy vásárolj 3, 7, legfeljebb 12 példányt a bemutatón vagy később, és legyél egyike azoknak, akik viszik, terjesztik, akiktől kézbe kapható.

Különösen vidéki helyszínekre lenne nagyszerű így, Általad eljutni – hogy viszed.

 

Házhoz is visszük!

Ha a fentiek közül egyik sem megoldható, akkor van még egy picit lassab, de valós lehetőség: hívj el minket. Legkomolyabban.

Egy ideje járom az országot, előadásokat tartok ott, ahova hívtok, és ezentúl a könyvet is viszem mindenhova magammal. Sőt. Az Együgyűek Társasága keretei között indított csoportok és játékok (Lovagi Torna, Férfi és Női körök) is indulnak vidékre, örömmel és könyvekkel, ha kéred.

 

Hát így.

Derű,
István