Velünk van, a világ végéig, igen, HA mi is vele. Nem mert amúgy nem akarna, hanem mert amúgy nem tud – azzal, aki elutasítja nem tud az Isten lenni, ha az ember maga istentelen, úgy hogyan. Tömegek problémája ez. Hogy olykor akarnak csak Istentől, de az életüket nem Vele, nem Benne élik, és ez így bizony nem megy. Nem mert Isten akkor ezért bosszúból nem szeret minket, hanem mert én nem imádom eléggé, tehát a kapcsolat miattam nem működik olyankor. Hogy mi elég? A teljes odaadás. Aminek paradoxona, hogy nyilvánvalóan nem vagyunk rá képesek, se Te, se én, se senki, de mégis jó tudni róla, az életünk eseményeiből erre folyamatosan következtetni, az akadásokban MINDIG ezt látni, hogy nem Ő nem szeret, hanem ÉN nem vagyok épp összhangba vele. Különben minden rendben volna.

Amúgy minden rendben Van.

Hogy ez így aranyos közhely? Jó. Akkor mondom tovább… a Nagyobbat egymásban kell megtaláljuk. Tehát nem egyszerűen csak Istenben, de egymásban KELL helyet foglaljunk – Istenben csakis egymáson keresztül tudunk – működő férfi-nő kapcsolatok és sikeres csapatok kulcsa pontosan ez, hogy a Nagyobb végül konkrét ember által jön hozzánk el, akin keresztül helyet találunk, akin keresztül imádni dolgunk. Nem őt. Hanem az általa nyert Ügyet, mert a jó ügy bizonyosan nagyobb Ügyben, tehát Istenben áll végül. Egészen elképesztően kémény ez. Hogy tökéletlen vagyok, az embertársam is tökéletlen, és MÉGIS benne, egymásban muszáj állnia annak, aki működő életet szeretne. Hogy olykor már megy? Nagyszerű, de kevés. Folyamatosan! Nem vagy egyedül, és ketten sem vagytok, hanem az ember kizárólag közösségben működik jól. Hova áldozod magad? Istenhez imádkozni kevés, tökéletlen emberi vezetőre VAN szükséged.

*

Abban az időben: A tizenegy tanítvány elment Galileába, fel arra a hegyre, ahova Jézus rendelte őket. Amikor meglátták őt, leborultak előtte a földre. Egyesek azonban még mindig kételkedtek. Jézus odament hozzájuk, és ezt mondta nekik: „Én kaptam meg minden hatalmat az égen és a földön. Ezért most menjetek el, és tegyetek tanítványommá minden nemzetet! Kereszteljétek meg őket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében! Tanítsátok meg őket mindannak megtartására, amit parancsoltam nektek! És íme, én veletek vagyok mindennap a világ végéig!”

Mt 28,16-20

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!