Tizenkét éve írok, tíz éve vagyok tanácsadó, hét éves a facebook oldalam, öt éves a blog, az ÉNAKADÉMIA alapítójaként négy éve vagyok aktív, két könyv készült, videókat másfél éve gyártok – és mégis hiányérzetem volt.

Arra jöttem rá, hogy sehol nem vagyok vezető.

Értve ez alatt, hogy sehol nem lehet velem valóban együtt jönni – sehol nem kínálok támaszt, sehol nem vállalok valódi felelősséget, hiszen eseti konzultációkon kívül nem voltam elérhető.

A vezető résztvesz.

A tanácsadó és a szakértő impulzus jeleggel segít – a vezető folyamtosan hozzáférhető, felelősséget vállal az irányért, amit mutat, másnap is ott Veled és Érted, marad.

Az EgoYoga az Útonjárók Közössége.

Ahol vezetőként felelősséget vállalok. A tanácsokért, amiket adok – és az emberekért, akiket csoportokat vezetni meghívok.

Plusz folyamatosan megosztom, ami eszembe jut épp, amúgy “twitter” jelleggel, rövid gondolatokat is – követheted, ha akarod. Valamint elkezdjük feldolgozni az elmúlt tíz év írásait, férfi-nő és siker témákban haladhatunk együtt.

Régóta érzem már, hogy többet kellene tegyek, és régóta halogatom a továbblépést. A kínálkozó informatikai rendszerek hiányossága volt a kifogás saját magam felé, hogy ezért nem lépek tovább, mert

 1. a blog és az ÉNAKADÉMIA (és az Istagram és a Twitter) egyoldalú kommunikációra alkalmas csak, nem lehet rajtuk közösséget építeni,
 2. a facebookon hiába “követnek” több mint tízezren, nem követés valójában, mert nem látjátok automatikusan, ha megosztok valamit, hanem pénzt kell költsünk, hogy a facebook algoritmusa mutassa is Nektek a posztokat,
 3. a facebook csoportokban eggyel jobb a helyzet (bizonyosan kapnak értesítést a résztvevők), de nagyon körülményes a használata, nincsen külön app, nekem magamnak sincsen kedvem hozzá,
 4. a Kapcsolódj! oldal bár közösségi oldal, és működnek e-mail értesítések, de a legnagyobb jóindulattal sem mondható elég profinak, körülményes a működése + nincsen rá mód, hogy tőlem külön menjenek ki értesítések.

… aztán pár hónapja megtaláltam a MightyNetwors nevű szolgáltatót, aki az összes fenti problémát megoldja – sőt nagyon jól használható mobil Appot is ad –, csak épp egy egészen új közösségi oldalt kell indítani hozzá, ami a Facebook jelenlét és a Kapcsolódj! után immár harmadik.

Megörültem, és mégsem.

Mert hogyan fogom elmagyarázni, hogy minek egy újabb oldal, hogyan nem zavarom össze az embereket…

Hónapok óta töprenegek ezen, míg végül egyszerűen csak belevágtam. Sőt. Belevégtam és most végre MEGY az energia belőlem tovább, és én JÓL vagyok ettől.

Tehát…

Az ÉNAKADÉMIA egy platform, a Kapcsolódj! egy közösségi oldal, az EgoYoga pedig egy Közösség.

Bővebben:

 • az ÉNAKADÉMIA egy online kurzus és tanácsadó platform
 • a Kapcsolódj! egy hely megosztani, férfiak és nők, vegyesen
 • az EgoYoga-n férfi és női csoportok módszer szerint haladnak

Közösség szerintem csakis akkor van, ha van közös cél, és van világos rendszer. Az EgoYoga közös célja, hogy mindenki legyen egyre jobban – a rendszer pedig, hogy szintek vannak és feladatok vannak és szerepek vannak.

Az én szerepem – tehát vállalásom, szolgálatom, funkcióm –, hogy vezetek.

Tehát legjobb tudásom szerint adom, amit tudok és felelősséget vállalok azokért, akik hallgatnak rám.

Így most végre könnyen tudsz kapcsolatban állni velem, ha szeretnél. A rendszer nagyszerűen szabályozható értesítéseket is küld (e-mail vagy mobil app), tehát bizonyosan nem maradsz semmiről le. Illetve a külön oldal előnye még, hogy az ismerőseid nem látják, amit itt mondasz, sőt akár álnéven is résztvehetsz.

Sokkal jobb így, mint a Facebook, de persze nem tökéletes ez sem, mert részben angol nyelvű a felület. Ami szerintem nem annyira nagy baj, még ha nem is tudsz angolul – alap fogalmakat használ, ki fogsz tudi igazodni. Remélem… Kérdezz, ha bármi nem érthető és segítünk!

Az oldal meghívásos, ami azt jelenti, hogy be kell jelentkezni, és megerősítjük. Másrészt az ismerőseidet már Te hívhatod ezután meg.

Egy tökéletes világban az ÉNAKADÉMIA lenne elég profi, hogy a MightyNetworks-höz hasonló szintű közösségi szolgáltatást tudjunk a saját oldalunkon nyújtani. Ebben az esetben minden egy helyen lehetne. De (sajnos) (még) nem tartunk itt.

Szeretettel várlak!

Az albbi módokon kapcsolódhatsz:

 1. ingyenes – a reggeli posztok mellett férfi és női csoportok is várnak, mondd, ami nyomaszt, reagálunk Neked, beszélgess (egoyoga.net)
 2. előfizetés – az ingyenes elemeken felül a videók teljes archívuma is elérhető, több mint 240 adás (díja: 3000 Ft)
 3. tagság – az előfizetésen felül korszakos állapotod szerinti zárt csport vár, ahol én segítek, videó-konferenciát hetenmte tartunk (díja: 15 000 Ft)
 4. korszakváltás – a tagságon felül 40 napos online kurzust csinálunk együtt, heti konzultáció velem, férfi és női változat külön (díja: 30 000 Ft)

Hogy de ez pénzbe kerül?
Igen.

Mármint, ha komolyan akarod venni.

Nem tud nőni, ami nem vesz fel energiát, nem tudunk egyre többet adni, ha nem kérünk, nem tudod fogadni, amit kapsz, ha nem adsz magad is, ha nem egyenlítesz ki.

Szeretettel,
István

 

p.s.
Megismerkedésünk évfordulója van ma, nagyon szeretem Angikát, nélküle “sehol nem lennék” én és ez az egész. Köszönöm az első öt évet – Hála Istennek Érted! 🤗

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!