A hit változtat. Aki nem változtat, nem hisz. Aki nem hisz, nem változtat. Tehát válságba kerül. Aki válságban van, az nem hisz. Aki nem hisz, bizonyosan válságba kerül. Ez Van. Mégpedig értünk. Mert a válság hinni segit. Amennyiben is tapasztalatot ad végül arról, hogy 1) mégsem vagyok egyedül, a 2) világ mégsem ellenséges. Tehát bízhatok. Ami a Hit.

A hit Bizalom abban, amit nem értek.

A hitet ajándéknak is mondjuk, de szerintem nem az. Hanem kiérdemeljük, ugyanis a Hit valójában tapasztalat. A rend tapasztalása. Tapasztalat alapú meggyőződés, újra és újra és újra, hogy Rend: Van. Kegyelem tehát, mely helyzetben – mely világban – hinni jó, sőt az okoskodásnál – ami az önközpontúság – sokkal, de sokkal jobb. Hinni.

A biztonság hitetlenség.

Kockáztatni muszáj, helyes, elkerülhetetlen. Sőt. Tehetségekkel arányban kötelező. Újra és újra és újra. Lépni. A biztonság – tehát változatlanság – az élet ellensége. Boldogtalanság, betegség, válság, ragaszkodás, halál. Menni. Kell. Tovább. Van. MINDIG van tovább, és mindig kell menni. Tovább. Haladj, most! Hogy merre?

Kapcsolódás felé.

Ugyanis az ember nem tud magának világítani. Lehetetlen. Hanem világítani csakis másoknak lehet, és ezzel arányban, csakis így nő a belső, a saját fény is, ha másoknak világítani kezdünk – derű, siker, boldogság. Merni kell. Menni. Kell. Tovább és tovább és tovább. Így lesz egyre jobb. Csakis így: megosztva. Mert az Isten megoszt. Ami a végső cél, és az ember azzal arányban isteni, tehát boldog, amennyire megosztani mer. Muszáj. Tanúságot. Tenni.

Te hol vallasz színt?

Dehogy. Nem vallásról beszélek, még csak nem is Istenes beszéd a feladat, hanem őszinteség. Az őszinte érzések, gondolatok, megérzések megosztása magadról és erről az egészről. Ez a feladat. Ez az elkerülhetetlen. Hogy eleinte Véletlen, később Sors, aztán Mindenség, egykor esetleg Isten a fogalom az teljesen mindegy: FEL vállalni kell. Magad. A világképed. A tapasztalataid, amik ezt alátámasztják, EZT dolgunk, kell, tudjuk egymásnak adni, mert egy szinten túl csakis így nőhet a fényed. 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!

Előfizetés

Akkor ajánlom, ha érdekel mélyebb tartalom, vagy ha támogatni szeretnéd a munkát. Bővebb info ITT.