Hogy az ember önközpontúsága lépésről lépésre töredezik széjjel, volt már erről szó, hogy ez csakis a világ és egymás hatására történik, pontosabban a világ és a céljaink konfliktusának eredményeként, mely okból minden konfliktus érték, mert konfliktus és válság nélkül fejlődés nem lenne, világos – akkor most arról, amit az ember ehhez maga kell tegyen. Nos? Igen. Elengedni. Bármely konfliktus, a konfliktus elhúzódásaként kialakuló váláság egyetlen lehetséges feloldása elengedni valamit, ami tegnap még fontos volt. Nekem. És mégis. Mondhatjuk szeretetnek, bár totális önzés is egyben, mert a helyzetből magam nem szabadulhatok, amíg meg nem teszem. Nos?

Tovább csak az léphet, aki elenged.

Ami a dicsőség, dicsőítés és megdicsőülés. Tudom, hogy zavaró szavak, de álljanak mégis itt, nagyhét alkalmával, a brüsszeli robbantások után, mert lenyűgözően döbbenetesen fontos ezt megérteni. Hogy NEM a biztonság az út. NEM az elzárkózás. NEM a kapcsolatok megszakítása. Hanem a válság által jellemzett helyzetből tovább csak az léphet, aki a számára fontosnól tud engedni. Konkrétan. Itt és most. El. Más szavakkal: aki Áldoz. Még más szavakkal: aki a félelmek helyett annak adja meg magát, ami Helyes. Hogy honnan tudhatod? Derűs nyugalom, belül, még ha teljesen irracionális is…

Mit áldozol?

Nagyhét témája, évek óta nekem, ami a húsvét utáni év növekedésének alapja aztán, hogy az irány bár megvan, de a működés még akad, tehát áldoznom kell. Most. Döntés érik, mert a helyzet tarthatatlan, tehát muszáj, a mások, a magam, az Ügy érdekében áldoznom. Magam, mondhatnánk, de túlzás, valójában “csak”: magamból. Vágyak, Egó, Célok. Tudni vélem, érzem, hogy mit – ahogy bizonyára Te is. Merjük tehát, együtt, el engedni, remény, vélekedés, cél, ember, szokás, tárgy, ami idejét múlt. Hogy mi / mikor elég? Ha az életem ettől megváltozik, a céljaim, a prioritásaim, ha nyugodtabban tudok kevesebbre fókuszálni – akkor. Megfigyelésem szerint. Küldd, Tedd, Enged – Csodás és Bátor nagyhetet Neked!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!

Előfizetés

Akkor ajánlom, ha érdekel mélyebb tartalom, vagy ha támogatni szeretnéd a munkát. Bővebb info ITT.