Jézus a sírban fekszik. Ma, most, tegnap napnyugta óta… értem, hogy már a sonkára készülsz, de legyen még erre figyelem és idő!

Jézus a sírban fekszik. Az emberek egy része örül, a zsidók vezetői. Mert ellenségei voltak. Illetve mégsem. Csak ellenségnek érezték őt, mert nem értették… a saját hatalmukat és a nép javát féltették tőle.

Mások közömbösek. A katonák és a nép nagy része, akik beszélni sosem hallották (vagy hallották, de akiknek túl soknak tűnt, amit tőlük kért), meg akik a téren kiabáltak (csakazért is, nehogy Pilátusnak legyen igaza, jó móka volt, győztek, Barabás szabad), meg az egyszerű járókelők, akiknek a Golgota felé visz az útja.

A tanítványok, szerettei és a jóérzésű emberek szomorúak. Mert nyilvánvalóan ártatlan volt, sőt olyan szép dolgokat mondott, annyira jól esett hinni a szavainak, és most akkor az álom is oda, hogy szebb és jobb élet az Ő iránymutatásai mentén megvalósulhatna. Őt sajnálják? Látszólag. De főként magukat.

Egyedül Jézus boldog. Szerintem legalábbis. “Bevégeztetett” – mondja, és ezzel maga mögöt hagyja a szenvedést, a küzdelmet, ezt az egész kegyetlen próbát, arccal az újjászületés felé, a maga részéről továbblépett. Micsoda élet… Nem csak munkálkodott a dolgán: elvégezte. Új korszakba lép, Úr s Király és Példa.

 

Két gyakorlatot ajánlok…

1.
Te hogyan viszonyulsz Jézushoz halálához? … Érted? Vagy nem? Esetleg haragszol rá (és benne a szüleidre és az egész neveltetésedre, legyen az vallásos vagy ateista) – vagy sajnálod vagy, hogy meghalt? Részemről boldog vagyok, hogy itt járt. Idővel mindenképp meg kellett halnia, boldog vagyok, hogy a legemlékezetesebbet vállalta.

2.
Az emberek Hozzád hogyan viszonyulnak? Látszólagos ellenségeid mit féltenek, miben zavarod őket? Akik közömbösek, miért azok, szabad-e nekik közömbösnek lennie – a Veled együttérzők továbblépéni segítenek vagy halogatni, erőt adnak az Új Korszakba lépni vagy visszatartanak?? … Boldog vagy?

Fontos az igazság, mert az igazság gyógyít.

Húsvét értelme az Igazság.
Amiből a Helyes Döntés következik.

“Mi az Igazság?”

Tudd ezt, merd, vállald – és bizonyosan Boldog vagy!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!

Előfizetés

Akkor ajánlom, ha érdekel mélyebb tartalom, vagy ha támogatni szeretnéd a munkát. Bővebb info ITT.