Feltámadás csak a halál után lehetséges.

Jézus szereti Lázárt. Lázár beteg. Jézusnak hatalmában áll meggyógyítani őt, és mégis vár két napot, mielőtt útnak indulna… mintha megvárni akarta volna, mintha biztos akart volna benne lenni előbb, hogy Lázár valóban meg is hal. Szerintem igen. Sőt. Szerintem ez nagyon aktuális kérdés a mi mindennapjainkban is, hogy feltámadás nincs, nem időszerű, nem lehet a halál előtt.

Meg tudod-e várni, amíg a másik kiszenved?

Lenyűgözően fontos ez. Hogy a másikat a szenvedéstől megkímélni és megmenteni próbálod, és azonnal rohansz, segítesz, vagy megvárod előbb, szelíden és alázattal, a rend íránti lenyűgözött tisztelet állapotában, amíg a szenvedés a dolgát elvégzi, míg az ember kiszenved. Tehát belehal. Hamis céljaiba, téves vágyaiba, gyáva önközpontúságába,

Magába…

Nos? Hogy választasz? Feltámadás a halál előtt nem időszerű, és igen, legnagyobb alázat a szenvedést egymásnak megengedni, a mindenség munkájába nem beleszólni próbálni. Hogy akkor mikor, és honnan tudható? Nagyon egyszerű. Felnéz. Az ember a halál pillanatáig magában pörög, és a mélypont az, amikor fel-néz. Végre. Ekkor kell ott legyünk egymásnak, amikor néz, a másik ember, fel, akkor nyújts kezet! 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!

Előfizetés

Akkor ajánlom, ha érdekel mélyebb tartalom, vagy ha támogatni szeretnéd a munkát. Bővebb info ITT.