Nehéz többet beletenni, mikor pedig nem termő, nem működik, akár évek óta már egy projekt, egy ember, egy kapcsolat – és mégis muszáj. “Körülásom és megtrágyázom, hátha terem majd jövőre” az egyetlen helyes alapállás, mégpedig függetlenül attól, hogy aztán valóban terem-e. Hmm. 

A szeretetig el tudsz-e jutni a kérdés, 

magamat a termés reményében, de annak követelése nélkül itt és most adni, a kihívás. Nő férfinek, férfi projektnek, és aki erre képes fog áttörn, csakis annak lesz boldogság. Ezt látom. Rettenetesen nehéz. Mert túl kell a “miért csinálja ezt velem” lelkiállapoton hozzá jutni. NEM csinálja. Van. Van és általában szenved – a projekt, az ember, a kapcsolat – egyszerűen csak, tehát NEM engem akar bántani, NEM velem kötözködik, hanem egészen egyszerűen rosszul van “csak”, és ezért nem kapcsolódik, ezért nem ért. Aki rosszul van nem tud figyelni. Magára sem, nemhogy rám. Mert leköti az, hogy rosszul van. Az önsajnálat. Nehéz megengedni ezt. Hogy a valami vagy valaki, amivel törődöm, amiért mindenemet adom ne legyen jól. Annak ellenére, hogy pedig én mindenemet adtam, beletettem. Akkor miért? … nehéz nem személyes sérelmeként megélni. Tovább az léphet, férfiaknak projekt, nőknek kapcsolat akkor tör át, vált termőre, ha sikerül megengedni – sőt, ha ennek dacára többet adni tudsz, tehát körülásod, kedvesen, finoman, szeretettel és trágyázni kezded. Férfi a projekt piacát, akiket vásárlóknak remél, Nő a Férfit. 

NEM Rólad szól a kínlódás. 

De lehetőség magadon igazítani. Lásd ezt, Figyelj! Lépj az önsajnálaton túl, és Adj! Másképp és többet. … a Szeretet Földje vár, és bőséges termés. Vagy halál – a projekt, a kapcsolat halála – ami csak bizonyosság, hogy mégsem ez volt az. Még nem. Gyászold. Nyugodtan. De NE a személyhez, vagy az ötlethez ragaszkodj, hanem azt ünnepeld, hogy képes voltál Adni – és Lépj Tovább! Mert Van. Mindig VAN tovább.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!

Előfizetés

Akkor ajánlom, ha érdekel mélyebb tartalom, vagy ha támogatni szeretnéd a munkát. Bővebb info ITT.