Március 15. előtti napon a tökéletes emlékeztető érkezett meg arról, hogy mi is – lett volna – a feladat. Amit abszolút nem ért a forradalom el, mert nem érhetett még el, és amiről már előtte a francia forradalom, majd később az amerikai kísérlet, sőt a kommunizmus eredeti eszménye, majd ötvenhat tiltakozása is mind szólt, és amitől máig lenyűgöző távolságra vagyunk. Hogy miről beszélek? Erről:

ne hívassátok magatokat mesternek, mert egy a ti Mesteretek, ti pedig mindnyájan testvérek vagytok. De atyának se hívjatok senkit a földön, mert egy a ti Atyátok… És tanítónak se hívassátok magatokat, hisz egy a ti tanítótok… Aki a legnagyobb köztetek, az legyen a többi szolgája. Aki önmagát magasztalja, azt megalázzák, és aki önmagát megalázza, azt felmagasztalják.

Várlak, mert lenyűgözően döbbenetesen mit sem változott a Feladat. Továbbá, mert az eszközrendszer változása (internet+mobil!) most először valódi lehetőséget kínál földrajzi helytől független fokozatos megvalósításra, hogy akik már tartanak itt, részt vehessenek, miközben mindenki más se legyen kirekesztve. A közös Irányban kifejtett közös erőfeszítés módját MUSZÁJ immár együtt felfedezzük!

Hosszabb írás a Magazinban, itt – Köz-Gyűlés bolondok napján!

*

Egy alkalommal Jézus e szavakkal fordult a néphez és tanítványaihoz: „Mózes tanítószékében az írástudók és a farizeusok ülnek. Tegyetek meg és tartsatok meg ezért mindent, amit mondanak nektek, de tetteikben ne kövessétek őket, mert tanítják ugyan, de maguk nem teszik azt. Súlyos, sőt elviselhetetlen terheket kötöznek össze és helyeznek az emberek vállára, de maguk egy ujjal sem hajlandók mozdítani rajta. Amit tesznek, azért teszik, hogy lássák őket az emberek. Szélesre szabják imaszíjukat, és köntösükön megnagyobbítják a bojtokat. Vendégségben szeretnek a főhelyekre ülni, a zsinagógában pedig az első székekbe. Elvárják, hogy az emberek köszönjenek nekik a főtereken, és hogy rabbinak, azaz mesternek szólítsák őket. Ti ne hívassátok magatokat mesternek, mert egy a ti Mesteretek, ti pedig mindnyájan testvérek vagytok. De atyának se hívjatok senkit a földön, mert egy a ti Atyátok, a mennyei. És tanítónak se hívassátok magatokat, hisz egy a ti tanítótok: Krisztus. Aki a legnagyobb köztetek, az legyen a többi szolgája. Aki önmagát magasztalja, azt megalázzák, és aki önmagát megalázza, azt felmagasztalják.”

Mt 23,1-12

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!