Steve Jobs. Szinte mindenki hallott már róla, de Tim Cook-ról annak ellenére is csak kevesen, hogy már négy éve átvette az előbbinek a cégvezetői székét. Hogy ez őt zavarja-e? Aligha. Sőt. Ha megkérdeznénk, szerintem akár örül neki, de minimum rendben lévőnek tartja. Hogy ki ő? Aki által ma egy negyedév alatt 75 millió telefont képes az Apple nevű vállalat gyártani. Az napi 833 333 db! Gondolj bele… Nem. Valóban. Nem ő találta ki, de biztos-e, hogy az annyival nagyobb érdem, mint legyártani és kiszállítani, a világ minden országába, 833 333 db-ot, naponta?! Elképesztő. Mit ér a legjobb ötlet is alapos megvalósítás nélkül, nagyon, nagyon fontos ez, hogy semmit, évek óta tapasztalom, magamon is, hogy lenyűgözően erős, mert lenyűgözően időszerű szinte minden, ami mostanában a kezem közül kijön, de egy bővülő platform léptékében én ezt már képtelen vagyok koordinálni, egész egyszerűen nem funkcióm, hanem segítségre van szükségem, erre jöttem rá, hogy az én szempontokból mindez ma

A második emberen múlik.

Időben és sorrendben második. Nem értékben. Amit sokan nem tudnak, de én nagyon. Hogy egyedül NEM megy, szükség van segítségre. Egy éve az ország legjobb hálózatépítőjét kerestem, mert úgy éreztem hálózat kell, és bár eljöhet, bizonyára eljön majd az idő, de az derült ki, hogy korai. Mert előbb alapozni muszáj. Amihez munkatársak, talán tőke fontos, de a legfontosabb mégis a második számú ember. Bármely szervezetben. Operációs vezető vagy kormányzó, első tiszt és kabinet miniszter, mind ugyanazt jelenti, hogy a precíz megvalósítás a felelőssége, erőssége, funkciója, szolgálata, értéke. Más lelki alkat. Csak akkor megy. Az alapító szükségszerűen exhibicionista kicsit, vállalja, mutatja, mondja, és bár mondhatjuk, hogy sok, küldhetjük terápiába, de másrészt jó elfogadni, hogy különben el sem indult volna sosem, ez a tehetsége, tehát Dolga – míg másrészt

a második ember Csendes.

Precíz, alapos, nyugodt, következetes, rendszeres és rendszerető, szinte pedánsba hajlik, és eszébe nem jut ügyeskedni, semmilyen téren. Na Őt keresem. Ami nem teljesen igaz, mert várom. Megosztom itt hiányból fakadó nyitottságom, hogy az érkezését időszerűnek érzem, mert ez a maximum, amit ma tenni tudok. Amellett, hogy mutatom, hogy mi is ez, hogy hol tartunk, hogy a rendszer születőben hogy áll. Oldalak, termékek, bevételek, vannak, igen, az Együgyű Kft. megalakult és működik, de sokkal-sokkal több van előttünk, mint amit már elvégeztünk, mert az elmúlt évek alapján bizonyítást nyert, hogy Van mit adjunk, SŐT, hogy az igény óriási, magányosak és orientációt nélkülözők az emberek, határainkon belül és kívül is, és mi valóságosan tudunk segíteni, tehát jelentős növekedést várunk, amihez azonban ma még további befektetés kell. Munkát. Magunkat. Neked is, ha jössz, szép hozam garantált, akár világraszóló is lehet, de csak akkor elérhető, ha Hittel érkezel, ha Mersz kockázatot vállalni, ha NEM a pénz a Célod, ha Érted, hogy az eredmény csak, hanem az Ügyet a magadénak érzed. Nos? Kiváncsi vagyok.

Küldetésünk, hogy minden ember találja meg a Helyét.

Igen. Tudom. De ez, ekkora. Ezen dolgozunk, időszerű világkép, önmagad és mások értékének saját tapasztalása, valamint közösség által, internetes és mobil eszközöket hasznosítva. A csapat ma részmunkaidős, de nagyszerű emberekből áll, vagy mondjuk inkább, hogy formálódik, velük együtt dolgozni, mindezt koordinálni a feladat lényege, az Út világos, azonban jobbára az én fejemben van még csak meg, onnan kibányászva együtt megvalósítani a munka, lépései spontán sorrendben: helyi képviselők rendszere, online és helyben megtartott tréningek, Egológia módszertan, könyv, munkafüzet, videó üzenetek, mindez egy mobilalkalmazásba integrálva, és az ÉNAKADÉMIA platformként való megnyitása – amolyan “App Store a léleknek” a koncepció, tehát hogy előzetes szűrés alapján fogadjuk, ami valóban Jó, bárki küldhet feladatokat, tréningeket, vagy önmagát mentorként be. Ennyi. Ma ennyi, mert ma ennyi látszik, de lesz nyilván tovább.

Versenytársak? Vannak, de mégsem.

Ahogy az Airbnb a szállodaipart megváltoztatta, mert a magán szálláshelyek piacát szélesen megnyitva a “profi” szállodák üzletét tágítva meghaladta – Uber ugyanez, csak taxi funkcióban, a magán autók bevonásával – úgy muszáj az emberi személyiségfejlődés szférának is változnia, a segítő szakmák időszerűsége múlik, pszichológus, kócs, lelkivezető érték, de sokkal többeknek is van mit adniuk, sokkal többen teszik már ma is, valóságosan, és Nekik, a magánembereknek akarunk teret nyitni, őket összefogni az internet segítségével valós, lehetőség is, bemutatkozásokból látszik a hitelesség, értékelések által a bizalom, tapasztalati alapon álló mentor hálózat a feladat tehát, egységes, üzletileg is hatékony platform ennek, sok-sok “szolgáltató”, beleértve az egyéniek mellett a csoportos folyamatokat is, tréningek, egységes világkép alapján, korszakokat megkülönböztető módszertan által segítve, ez következik, EZ időszerű a világban, Közösség eredménnyel, és mi meg tudjuk jól csinálni, “szállítani” ezt, magyar nyelvterületeken akár messze túl is, A lehetőség ez, amire képesek vagyunk, a magam részére én mindenképp, és erre szerződünk azzal, aki tudom, hogy hamarosan érkezik.

Elvárások? Naná! :-)

Lelkesedés, lelkesedés, lelkesedés. Hit. Saját tapasztalat arról, amit Út-ként látok és mutatok, hogy valóban ez Van, valóban erre támaszkodva adhatunk egymásnak a legtöbbet. Valamint saját erő és tartalék. TUDD, ki vagy! A tehetséged, tehát funkciód, tehát értéked, és legyen nyugodt tartalékod, mert a jövedelem kényszere alatt alkotni, a fedél sürgőssége közben minőségi házat építeni nem lehet. Ez fontos. Ki mint vet, úgy arat, tehát először befektetni kell. Komolyan gondolom. Tudd! Dönts! Válassz! Egyezzünk meg, és Tedd bele az energiád, amint teszem azt én is. Végül, igen, Férfit várok. Muszáj Férfi legyen, mert bár nőkkel dolgozni nagyszerű, tudok is, kicsiben, de ez most háború, a sötétség nagy, a hátamat védő másik ember azonos nemű kell legyen az Erő és Képesség miatt, és mert az ennyire szoros Munka férfi és nő között szükségszerűen feszültségeket, intimitás iránti igényt, félreértéseket okozna, amit most nem engedhetek meg.

Hát így.
Szeretettel várlak, ha ÉRZED.

… vagy Öröm, ha továbbítod annak, aki eszedbe jutott.

:-)

Derű,
Joós István

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!