Tudsz-e egy egyszerű átlagos ember szavának hinni, vagy Freudot, a Dalai Lámát, Buddhát, Jézust, sőt Istent kell hozzá személyesen lásd?

Komolyan kérdezem… Legalapvetőbb probléma a bizalmatlanság napjainkban, hogy mindenki a legjobb, a tuti mestert akarja magának, és mivel a Tv és az utazás, majd az internet miatt a világ valóságosan egészen összement, így tömegek kuporognak egy-két “hiteles” ember lábainál – nézik nehány guru YouTube videóit –, ami igazán személyes soha nem lesz, ahelyett, hogy egyszerűen csak beszélnének a “falu bölcsével”. Hmm. Nem is bizalmatlanság ez, és tudom, hogy kezdem elcsépelni a szót, de akkor is ez jön: arrogancia. Hogy NEKEM a legjobb jár. Aminek a nagy drámája, hogy legjobb nincsen, ha nagyon soká keresel sem lesz, a végtelen választék tükörtermében milliárdok bolyonganak, holott az elég jó amúgy az ajtón kilépve hozzáférhető. Lenne. De Te nem hallgatsz rá. Meg persze rám sem, meg igazából senkire, csak olvasod, sőt lassan már intravénásan töltöd magadba a sok tudást és véleményt és információt, miközben a saját fejed után mész, tehát önmagadba zuhansz, gyorsuló tempóban.

… értem, elfogadom, csak nyugodtan.

Dániából írok, és vendéglátóm a tökéletes példa erre. Jól AKAR lenni egyedül, mert azt várja, hogy majd utána működni fog az élete. De így SOHA nem lesz. Egészen elképesztő arrogancia, amiben él, olyannyira, hogy hallani sem képes arról, hogy mi is ebben az ő felelőssége, ezért Neked írom most le… mert tömegek szenvednek az önközpontú arrogancia nyomán szükségszerűen növekvő magányban és depresszióban, nagy áldozatok árán fenntartott kicsi lakássaikban, mély-mély magányban. Egyszerűen csak mert nem hajlandók az egész jó tanácsra hallgatni, hanem nekik a tökéletes KELL. Csudába is…

NINCS és NEM jár.

Sem önismeret, sem karrier, sem párkapcsolat terén nincsen tökéletesség, boldog csak az lehet, aki a jónak tud örülni. Ne keress tovább, hanem Hallgass végre valakire! Hogy de hogyan és kire? Pontosan ez a lényeg, hogy végül MINDEGY, hanem csak hallgass, és indulj, és meglátod, hogy jobb lesz, mint ez a szar, amiben most vagy – a gödör fenekén ülve BÁRMELY irány tökéletes, csak lépj végre valamerre, aztán amikor már kijjebb vagy majd úgyis korrigálsz, ha kell! 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!

Előfizetés

Akkor ajánlom, ha érdekel mélyebb tartalom, vagy ha támogatni szeretnéd a munkát. Bővebb info ITT.